Харчи бензин и газ

Започната от неди, 17 Юни 2019 09:06:10

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

неди

Здравейте колеги!Наскоро купих Ц макс 2.0,146 коня,с фабрична газова.Направи ми впечатление,че при каране на газ,ми спада и бензина.Какво се случва-идеи?И бутона за газ-бензин мига,когато е на газ,а не свети постоянно.Така ли трябва да бъде?

ADiDimitrov

Цитат на: неди в 17 Юни 2019 09:06:10
Здравейте колеги!Наскоро купих Ц макс 2.0,146 коня,с фабрична газова.Направи ми впечатление,че при каране на газ,ми спада и бензина.Какво се случва-идеи?И бутона за газ-бензин мига,когато е на газ,а не свети постоянно.Така ли трябва да бъде?
Определено има проблем! Когато си на газ трябва да ти светят лампите а не да мигат! Потърси сервиз на БРЦ да закачат газовото и да видят каква е грешката! По принцип ако ти влизат и двете горива на веднъж мотора ти трябва да трака все едно има разбити лагери!

неди

Работи тихо и равномерно мотора!Благодаря,ще я карам на диагностика и ще споделя какъв е проблема после.

crombacher

Здравей,това ,че мига,най вероятно значи,че газта е на резерв и скоро ще свърши.
Стрелката за бензина спада при каране на газ ,защото на компютъра не му е зададено,че е на друго гориво и си мисли ,че харчи бензин.След няколко паления стрелката ще си дойде на нормалното положение.
Поне при мен е така с  газова БРЦ

ivchotr

Цитат на: crombacher в 18 Юни 2019 15:02:12

...Стрелката за бензина спада при каране на газ ,защото на компютъра не му е зададено,че е на друго гориво и си мисли ,че харчи бензин...

Това е при положение, че са вързали АГУ към уреда за бнзина на таблото. При мен например не е вързана и уредът си отчита само разхода на бензин. При някои АГУ се правят настройки при рязко ускорение и прочие издевателства компът да прехвърля автоматично на бензин, за да осигури двигателя с достатъчно мощност.

неди

Газовата е пълна догоре,но като досипах бензин стрелката скочи доста нагоре ,което ми показа,че бензина си е там.Явно лъже ,че работи на бензин,но все още не е върнала стрелката,а продължава да пада!И лампичките за газта мигат,само тази горе свети постоянно,която показва,че съм на газ.Утре ще я карам на диагностика и ще видим.Благодаря ви!

неди

Ходих на диагностика.Майстора каза,че работи перфектно.Монтажа на уредбата бил такъв,че лъже компа,затова ми дава,че отива и бензина.Само не знам кога ще възстанови нивото на бензина-като отиде до нула или...?И лампите за количеството газ мигали,защото поплавъка играел при каране!!!Странно обяснение,но не знам какво би могло да бъде друго!Помагайте! :o

ivchotr

На моя ключ диодите за количеството газ светят постоянно всичките, без значение колко газ има в бутилката. Карай и се не бой. Просто си напълни веднъж резервоара с бензин до горе и от време на време го доливай. По този начин ще си предпазиш помпата от прецакване. Веднъж на 2 - 3 месеца минавай едни 100 - 150 км само на бензин, да не забравят дюзите как се работи :D

ADiDimitrov

Цитат на: неди в 20 Юни 2019 17:56:31
Ходих на диагностика.Майстора каза,че работи перфектно.Монтажа на уредбата бил такъв,че лъже компа,затова ми дава,че отива и бензина.Само не знам кога ще възстанови нивото на бензина-като отиде до нула или...?И лампите за количеството газ мигали,защото поплавъка играел при каране!!!Странно обяснение,но не знам какво би могло да бъде друго!Помагайте! :o
Обяснението с полавака е напълно логично! При мен стрелката не прави този номер но постоянно ми намалят оставащите км. и като станат 80 светва лампата за зареждане! На другия ден се оправя и пак на ново вече свикнах  (rofl)

неди

И при мен ще се окаже същото.Минах 200 км и спряха да мигат,и едно едно започнаха да гаснат,което е нормално.Като заредих газ и бензина и той се вдигна.Явно така е направена.Всичко се оказа ок.Благодаря за отговорите!