C-max - Сравнителна таблица за разход на гориво

Започната от anyone, 26 Май 2019 09:48:47

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

anyone

Привет на всички. Четох 2 дена форума и забих.
Така ... ще се купува Автомобил...Форд ... или C-max или  Фокус година между 2008 и 2010, търся само бензин+газ може и бензин и аз да го газифицирам. Автомобила ще се кара основно на газ.
Бюджет - 10 000 с обслужване и такси.
Спрял съм се  на един C-max /дори е капариран/ 2.0 i-GAZ-TITANIUM.
Колата е фантастична , но най-много ме притеснява разхода на газ.
Търся колеги /съфорумци/ с този автомобил и двигател да кажат лични впечетления.
Затова почнах да търся Фокус - 1,6 или 1,8.
Къде мога да намеря сравнителна таблица между двигателите на Форд за разхода на гориво.

Ilian Petrov

Привет. Разликата в разхода на 1.6 и 2.0 на газ, е 0,5-1 литър на 100. Това притеснява ли те?

anyone

Цитат на: Ilian Petrov в 26 Май 2019 11:40:59
Привет. Разликата в разхода на 1.6 и 2.0 на газ, е 0,5-1 литър на 100. Това притеснява ли те?
Не разбира се !
Този мотор 2.0 ме притеснява да не харчи в града 14-15 газ.
Хайпърмайлърството ми е в кръвтта , но все пак ...
Пък и извънградско незнам как е , до сега всичките ми коли са били между 60 и 90 к.с. , където се вика мога да плувам , но на дълбоко (146 к.с.) още не съм :)

zloster

Ей тук погледни как аз проверявам очакван разход: https://fordbg.com/forum/index.php?topic=9969.msg125235#msg125235
Гледаш в Спритмонитор данните от записите за конкретния модел и според кубатурата още 1-2 литра/100 км. отгоре добавяш. Това е за бензин. За газ май трябва 3-4 литра да се добавят.
Чукча не читател, чукча - писател.
Смисъл, произход и употреба са пояснени на http://dslov.ru/pos/38/p38_229.htm
За обогатяване и подобряване на говорно-писмената ни култура: https://rechnik.chitanka.info/ http://ibl.bas.bg/rbe/ https://rbe.chitanka.info/

vesko67

Мотор 2.0 145кс-12 газ само в града.Извън 10.

anyone

Благодаря ви колеги , помогнахте ми ... zloster  не знаех за spritmonitor и на теб Благодаря.
vesko добре звучи .... дано не минава 14-15 градско.
Иначе въпросният C-max e https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?act=4&adv=11558361798856301&slink=b0dkq6
Дано излезе стока , как мислите по картинки :)

Ilian Petrov

Аз пък съм я засичал зимата, в София, когато беше няколко дни под нулата. Само на къси рзстояния, в тежък трафик, даде 15 на 100. Звучи много, но колко биха изхарчили най-икономичните бензин и дизел при същите условия. Бензинката ще удари сигурно 9, а дизела поне 7. Цените на горивата са ясни

Pyrhel

Моля те, използвай темата за конкретни обяви за линковете, които след седмица няма да работят...
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

anyone

Цитат на: Pyrhel в 26 Май 2019 14:02:42
Моля те, използвай темата за конкретни обяви за линковете, които след седмица няма да работят...
Никакъв проблем ,само че съм нов във форума и не я намирам,къде се намира ?
Основният въпрос , заради който се наложа да ви пиша е какъв реален разход на газ би давал един C-max 2.0 146 к.с. и дали въобще си струва да се търси по-слаб мотор , ако разликата е каквато Ilian Petrov написа.
Също така ми се струва ,че C-max е по-нисък от Фокуса , така ли е ?

iwo_19

Цитат на: anyone в 26 Май 2019 13:21:45
Благодаря ви колеги , помогнахте ми ... zloster  не знаех за spritmonitor и на теб Благодаря.
vesko добре звучи .... дано не минава 14-15 градско.
Иначе въпросният C-max e https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?act=4&adv=11558361798856301&slink=b0dkq6
Дано излезе стока , как мислите по картинки :)
Ми  хубава е , остава да умножиш километрите по 3 , за да видиш реалните горе-долу и да провериш какво се прави с клапаните и главата на тия километри. Ако цифрата ти е поносима + таксите  и обслужването .... Ако дадеш и ВИН и ние ще видим горе -долу нещата.
С хубавата музика е, наблегнал си на модел с екстри , но волана е нечовешки изтрит. Много е карана.

ADiDimitrov

Не разбирам какво те притеснява при цена гЪзта 0.90???? На каквото и да караш няма такава цена! Аз съм с комби и градско гори между 11 и 16, според сезона и трафика! Извън града при доста тежък крак ми дава около 8.5/100! Но пак отбелязвам че при 0.90 за литър въобще не разбирам за какво е диспута!!!!

anyone

Колеги , препоръчайте сервиз във Варна около Метро , където могат да проверят колата. Най-вече двигателя -  клапани, глава.
Не съм от града и ми е нужна вашата помощ.

anyone

Колеги това е номера по VIN , някой може ли да го провери ?

WF0EXXGCDE8Y63536

Pyrhel

Bizu

Колега, карам същия С-Мах. Извънградско 9.5, градско 12-13. Имай в предвид, че колата е малко ниска.

ADiDimitrov

Цитат на: anyone в 27 Май 2019 07:36:41
Колеги , препоръчайте сервиз във Варна около Метро , където могат да проверят колата. Най-вече двигателя -  клапани, глава.
Не съм от града и ми е нужна вашата помощ.
. Ако ще я проверяваш отивай в МП като излезеш от автосалоните на детелината за АМ Хемус! Така ще е най добре!

iwo_19

Автомобила е произведен на 28.10.2008 г. , продаден март 2009, много чести дефекти е давал  по ел. системите / еър -беци, ел-пакети/, с фабрична газ е / доста каран/. Май  е италианка.

ADiDimitrov

Цитат на: iwo_19 в 27 Май 2019 19:27:25
Автомобила е произведен на 28.10.2008 г. , продаден март 2009, много чести дефекти е давал  по ел. системите / еър -беци, ел-пакети/, с фабрична газ е / доста каран/. Май  е италианка.
това къде го гледаш, че ми стана интересно?

iwo_19

anyone

Здравейте отново. Аз все още нямам кола. Но пък имам въпрос.Специално за газовите уредби.Става въпрос за тези които са монтирани фабрично BRC и автомобил без уредба монтирана в БГ. Говорих с един таксиджия кара C-max 2.0 147hp с фабрично BRC в малък град. Питах го къде му излиза сметката и не  му ли харчи много , отговорът му беше - Това е фабрично газово 10 градско , 7,5-8 извънградско. И оттогава една мисъл ми се върти .... дали фабричното BRC не е по оптимизирано за мотора отколкото това монтирано в някой гараж. Знам че кола карана на газ се нуждае от обстоен преглед и най вероятно ревизия , но и това не ме притеснява.Все пак за едни ~ 1000 лв имаш оптимизиран автомобил с нормален разход.... Незнам вие кажете , затова съм тук.
Благодаря предварително !

Petar 1966

Кола с ГИ,нов внос,без значение от марката на колата и ГИ, се предполага че е много карана.Минимум по 60 000км.годишно.
Лично мнение.
И личен опит.
Животът иска жертви,но няма да сме ние!

ADiDimitrov

Пич що се тормозиш толкова много за литър газ на 100 км???? Вземи си една бензинка ела в Варна в сервиза на БРЦ и си сложи едно ГИ и няма да го мислиш! Вярно няма да е за 1000 лв. Но пък ще си спокоен 😉

Ilian Petrov

Цитат на: Petar 1966 в 30 Май 2019 14:43:23
Кола с ГИ,нов внос,без значение от марката на колата и ГИ, се предполага че е много карана.Минимум по 60 000км.годишно.
Лично мнение.
И личен опит.

Не съм много съгласен, също от личен опит. Вече четвърта година карам Фокус с фабрична газова. Излиза, че като съм я купил, трябва да е била на близо половин милион км. и да е едва ли не за основен ремонт. Наближавам 50 хил. км., а по двигател не е пипано нищо, даже и реглаж на клапани още не съм правил.

Petar 1966

Нищо чудно, може и на повече километри да е....
На нашите коли сигурна е само рождената дата. :'(

ADiDimitrov

Цитат на: Ilian Petrov в 30 Май 2019 16:28:58

Не съм много съгласен, също от личен опит. Вече четвърта година карам Фокус с фабрична газова. Излиза, че като съм я купил, трябва да е била на близо половин милион км. и да е едва ли не за основен ремонт. Наближавам 50 хил. км., а по двигател не е пипано нищо, даже и реглаж на клапани още не съм правил.
Остави няма смисъл 😂 В България всеки е капацитет по всичко! И моя Фокусник е на 700 Хил. ама на не мре добичето 🤣

Petar 1966

Цитат на: Petar 1966 в 30 Май 2019 14:43:23
Лично мнение.
И личен опит.
Предното МПС го купих на 825 000км.Познат, който вкарва коли, му я бяха подарили италианците,та я купих на цена на старо желязо.
Деу Еванда бензин с ГИ-BRC.Карах я една година (13м.)35 000км.и си беше ОК.
Обаче я усуках около едно дърво (оказа се,че ESP не работеше (rofl))и я продадох за части.
Та затова казвам,че са на много километри.

mr.stanchev

Някой ще сподели ли мнение за фабричната газ - само в МП ли я обслужват или и бай Пешо може? Закупих вчера 2.00 фокус 2009 комби и в италианския талон пише СУДА... Та предстои обслужване и в последствие газта. Да препоръчате някой в Шумен, при положение че се обслужва в неоторизирани сервиз?

Ilian Petrov

Цитат на: Petar 1966 в 30 Май 2019 17:52:09
Предното МПС го купих на 825 000км.Познат, който вкарва коли, му я бяха подарили италианците,та я купих на цена на старо желязо.
Деу Еванда бензин с ГИ-BRC.Карах я една година (13м.)35 000км.и си беше ОК.
Обаче я усуках около едно дърво (оказа се,че ESP не работеше (rofl))и я продадох за части.
Та затова казвам,че са на много километри.

Хубаво, но не всичко нов внос е на по 800 хил. км  :)

Цитат на: mr.stanchev в 30 Май 2019 20:52:11
Някой ще сподели ли мнение за фабричната газ - само в МП ли я обслужват или и бай Пешо може? Закупих вчера 2.00 фокус 2009 комби и в италианския талон пише СУДА... Та предстои обслужване и в последствие газта. Да препоръчате някой в Шумен, при положение че се обслужва в неоторизирани сервиз?

Може и при бай Пешо, стига да се занимава с BRC, че в София съм попадал на такива, които отказват.

Pyrhel

Spokomen

Здравейте,
Да споделя и аз за разхода - C-MAX 2.0 дуратек 2009 г. Разход газ - 12,5 градско - София; Извънградско - 10,5 София - Пловдив при 140 км/ч по магистралата.
Когато си на брега - движи се лодката, когато си в лодката - движи се брега!
https://cursovi-referati-prezentacii.alle.bg/