Проблем с 1-ва скорост и шум от ремъци?

Започната от 337, 06 Май 2019 15:05:30

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

337

Здравейте имам два проблема с форд fusion 1.4  80hp , 2011г.
1. След покупка нов внос смених водна помпа, комплект ремъци и ролки.Имаше виене от лагер на алтернатора - и той е сменен.Но след 2-3 седмици(около 500 км) започна едно "скърцане" от към  двигателният отсек.Продължават около 1-2 мин. и изчезва.Това се случва само рано сутрин когато колата не е палена, и температурата е най- ниска за деня.Определено е от  към ремъците.Възможно ли е някой ремък  да се е разхлабил?Примерно на алтернатора?
2. Съединителят беше "тръгнал", и рядко  задната не влизаше напълно. Понякога да минеш от по-висока предавка в движение към 1-ва не става: все едно я няма.Мой познат майстор  ме успа  ,че жилата на скоростите са добре, просто съединителят е за смяна и всичко ще е ок. Смених го  с нов  комплект на LuК ,но проблемът с 1-ва остана.Вероятно е синхронизатор?

ivchotr

Тампон по окачването на двигателя/скоростите ::)

337

Скоростният лост не мърда при отнемане на газта,  и  няма вибрации в  купето при форсаж или празен ход.

Pyrhel

Първа и задна се включват, когато колата е напълно спряла. Правилното поведение е да не влиза 1ва в движение, поне не и без  повечко междинна газ.

Ако скърцането е от ремъчното задвижване е възможно да е от хлабав или пренатегнат ремък, както и от некачествен такъв. Или от неправилни ролки (различно отместване от основата при тези с пистите).

Възможно е и да се мокри/омазнява отнякъде.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

337

UP.  Минах, прегледаха ги, всичко е ок.От тогава колята спря да "скрибуца" сутрин,  но  пак почна  от няколко дни.
https://www.youtube.com/watch?v=NKtZkkfnLi8
Оказа се ,че  е хидравличната помпа.Да послушам ли майсторите(казаха ми да си карам така), или да търся друг сервиз?

ivchotr

337

Уж от клапана на помпата  идвал този шум.