Въпроси, препоръки и оплаквания

Започната от Pyrhel, 17 Септември 2011 00:45:35

« назад - напред »

0 Потребители и 6 гости преглеждат тази тема.

F Focus

Ози-не споря за нещо, което не разбирам! Ако Ръководството на този Форум се заинтересува мога да направя връзката с Офроуд-Форума, където това е факт! И, където съм с максимален рейтинг-айде и, аз да се поФаля най-накрая! :)А, тук получавам само критики, недоверие и в най-добрият случай мълчание! За едно "благодаря" да не говорим-абе що за хора са се сбрали тук-направо съм потресен-така няма да го бъде!
Аз, като се регистрирах и зададох първите си въпроси бях много благодарен към всички, които ми отговориха, дори и да не са ми били полезни отговорите-важно е отношението, ако изобщо ме разбирате!

Pyrhel

Изтрих камара глупости и не разбирам защо Алекси и Ози се морят да отговарят на такъв тип постове. ФФокус, защо не спреш да се заяждаш? Когато нещо не ти харесва затвори и приключи - да, толкова лесно е.

Рейтингова с-ма сме имали преди години (даже данните още стоят в профилите на хората, но са скрити) и е доказано неефективна не само от нас. Използването й силно се изкривява.
Погледни най-популярните сайтове за въпроси/отговори и защо техните рейтингови системи работят (например от групата на Stack Exchange: "Stack Exchange network consists of 176 Q&A communities...") и ще разбереш защо са неприложими във форуми, ненаказващи простотиите. Там поздравяването, благодаренето, разтягането  и писането извън КОНКРЕТНАТА тема се смята за отпадък и всичко се трие, а често потребителите получават минуси.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

ivchotr

Да помагаш само за да ти благодарят, ми се струва странно. Много хора пишат тук с идеята да помогнат, като понякога написаното е тотална глупост. Човекът обаче така ги разбира нещата, така ги прави. Нуждаещият се от помощ има правото на избор дали да приеме тази помощ или да не я приеме. Въпрос на възпитание е да се благодари, дори и за нещо, което не върши никаква работа.
Та ако някой ще помага, помага и не чака благодарности и най-вече не се сърди, ако не са му благодарили.

dartedm

Колко време постовете ми ще ми бъдат одобрявани от модератор? търсих правила някъде да прочета и не намерих нищо

Pyrhel

Първите няколко. Живот и здраве, ще оправим правилата с новата версия на форума.

doc

Здравейте!
Нов съм във форума и не намерих бутон за публикуване на тема. Погледнах правилата във форума и никъде не видях за някакви рестрикции за минимален брой мнения. Аз ли не виждам или като нов потребител не мога да публикувам тема?

Pyrhel

Здравей, ако искаш да публикуваш обява - т.4 от правилата. Останалите раздели (без системните, разбира се) са отключени за публикуване и от новите потребители.

zloster

Търсачката на форума е ограничена само за регистрирани потребители. Преди не си спомням да беше така - имаше ограничение за броя търсения за определен период. Или бъркам нещо?
Чукча не читател, чукча - писател.
Смисъл, произход и употреба са пояснени на http://dslov.ru/pos/38/p38_229.htm
За обогатяване и подобряване на говорно-писмената ни култура: https://rechnik.chitanka.info/ http://ibl.bas.bg/rbe/ https://rbe.chitanka.info/

Pyrhel

Не беше, проблем е, ще го погледна - не трябва да е така.
Едит: Оправено.

Pyrhel

Старата версия на форума беше с иконки на всеки раздел и преди няколко дни направих и тази по същия начин. В сегашната обаче са променили механизма относно показването на иконките при нови постове и се чудя как да визуализирам разликата при наличие на непрочетени теми. Иконките да са цветни ако има непрочетени публикации и черно-бели ако няма? Или да си върна оригиналния вариант с балончетата без специфичните иконки по раздели?

Жоро Петков

Ми според мен е по-добре с балончетата. Сега иконките са добре като са цветни, ако ги направиш черно-бели няма да изглеждат толкова добре.
Но върни го моля те това да се виждат непрочетените теми

Pyrhel

В предния пост качих с b&w снимка.

Жоро Петков

Ми да де - мен лично не ме кефи с черно-бели, но мога и да свикна ;)

saggy

Пърхел, вкарай някакви мадами в тези коли, да се вижда, че не се возим само чичаци в тях. (tooth)

ivchotr

А не може ли иконките на таралясниците да си останат цветни и да се оцветяват само наименованията на разделите, в които има непрочетени нови теми/мнения? В разделите, в които няма нищо ново, цветът на наименованията им да е черен.

Pyrhel

Разбрах ви, благодаря. Ще помисля за вариант, с който да е интуитивно и да се познава не само от нас. Например нещо във вида както е при прегледа на темите - таг Ново.

Временно връщам стария вариант с балончетата, за да се открояват и ще го разгледам като дойде музата.

Pyrhel

Изглежда се получи

Жоро Петков

Pyrhel

Мисля да премахна бутона за цитиране на публикации и да остане само "скритата" функционалност (когато маркираш нещо се появява още един бутон за цитиране само на маркираното).
Причината е, че ми омръзна да трия цитирания на предходно мнение - едни и същи хора не могат да разберат, че трябва да цъкнат "отговор", а не "цитирай", когато отговарят.

Използвам момента да благодаря на Ози за всички репорти, с които помага!

ivchotr

Заради двама - трима, дето не могат да четат, да отнемаш удобството на останалите, ми се струва не добра идея. Ама както решиш, де.

Ozzie

@ivchotr

Проблема не е в четенето, а в това някой да си напрегне веществото между ушите, 'щото не малко са безумията, някой натиснал бутона "Цитат" и после пише в цитираното мнение. Иди го отсявай кое е цитата, кое новото мнение в темата. Или пък цитирал мнение, което е долу-горе цяла страница А4, само да пита нещо...
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

ivchotr

И мен са ме сърбяли ръцете да им пиша напомнителни, ама съм се въздържал. Ама на такива може просто да им се заключват темите, ако не спазват правилата. Или ще се научат или да търсят другаде помощ, щом не уважават тези, от които я искат в този форум.

Pyrhel

Иво, съгласен съм, че е неудобство към повечето заради шепа злоупотребяващи, но ми писна да бърша, за да поддържам темите чисти.

Остана цитирането при маркиране (което е и по-правилно да се използва, според мен) - отбелязва се какво трябва да се цитира чрез дръпване с мишката и бутонът се показва.

ivchotr

Alexi

да ,така е доста по добре .. тия цъкащите постоянно "цитат" ще им е доста по трудно и ако и сега цитират предходно мнение вече има умисъл ,със съответните мерки  :D

Pyrhel

Днес през телефона маркирах и там не го засича като действие (poop)
Чудя се дали вместо да махам бутона за цитиране, не е по-добре да го върна и да добавя до него още един - "Отговор". Може пък да има ефект и да не цитират?

Ozzie

Или пък да добавиш само бутон "Отговор"?
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

Doremi1963

Здравейте,
Скоро публикувах първи въпрос, заглавието е на английски (дано това да не е проблема), но нямам маркираовка след проверка на модератор "Нови", каква е причината?

Благодаря

Pyrhel

Здравей, въпросът ти е публикуван 7 минути и 13 секунди преди този пост.

Ще отговоря на въпроса ти с друг. Последно си бил активен в 20:35 ч. (само минута след горната публикация), а сега е 22:48. А ти защо не си бил активен в този период? :)

ivchotr

Гледам, че се е появил въпрос каква е целта при бърза редакция на пост. Това като, че ли го нямаше преди ::)