Багажник за колела на Форд Фокус мк2

Започната от viksan85, 25 Март 2019 00:19:29

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

viksan85

Здравейте, въпросът ми към вас е свързан с превозването на колела в Форд Фокус 2008 хечбек. Поради ограничения размер на багажника, нямам друг избор освен да си купя багажник за колела. Имам няколко опции - на тавана,, теглич и отзад за заднито стъкло.. Теглич нямам, от горе да се сложат релси и багажник излиза над 500-600лв, като единствената разумна опция остава да се сложи на задната част на колата.. Това, което много ме протеснява, че съм с пластмасов спойлер, което според някои запознати може да се окаже голяма пречка. Моля, ако някой има опит нека да сподели марката и вида на багажника, който мога да си купя?

Ozzie

С-Мах-а и той е с някакъв спойлер на вратата на багажника. Слагал съм багажник за велосипеди, който е точно за задната врата / капак, спойлера не беше проблем. До Калофер ходих така.
Иначе според това, колко човека пътуват в колата, винаги можеш да използваш падането на едната половина на облегалката на задната седалка и да събереш два велосипеда в полуразглобено състояние (свалена предна гума и седалка спестяват височина и дължина) и да пътуваш спокойно, без да гледаш постоянно в огледалата, там ли са велосипедите, не са ли там.
Ако велосипедите ти са с хидравлични спирачки, когато сваляш кое да е от колелета им, слагай нещо между накладките, да не стане беля, ако някой стисне лоста при свалено търкало.
Като марка багажници, Перуджо бяха читави като изработка и съотношение качество / цена.
Има и THULE-та за задна врата / капак, но май бяха цифра.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

viksan85

Благодаря, две колела се събират ако паднат седалките и се махне кората, ни така се лишавам и от малкото прострнастов за багаж. А и всяко сваляне на гумата и после слагане си е рязправия с диска ( дали ще е опира или не).

Mondeicho

Аз имам багажник на Thule за задната врата или за седан (какъвто е моя случай). Заради него не съм си сложил спойлер на капака, защото няма да мога да го монтирам. Транспортирал съм спокойно две колела и нямам драми. Намирам се в София и мога да услужа за пробата дали ще стане за монтаж. Варианта да разглобяваш всеки път колелата ако ще ги превозваш няколко пъти в сезона не си е работа, пък и предполагам, че не пътуваш всеки път сам. Иначе сравнително бързо се монтира и колелата се качват по-лесно отколкото на тавана.
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.