Проблем с намаляване нивото на спирачната течност

Започната от jorotomov, 25 Февруари 2019 17:21:13

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

jorotomov

Здравейте,
Искам да попитам за мнение. Преди известно време не карах колата 3-4 дни(Форд Ес макс) след което съединителя ми потъна и не се връща сам и трудно се сменят скоростите. Видях че е намаляла спирачната течност, долях и след това се оправи. Като карам колата ежедневно почти не губи течност, карах я 2-3 седмици без да доливам. Този уикенд не я карах и беше изтекло доста, почти до дъното на казанчето. Проверявам периодично, под педалите не тече, ако е горна помпа, слагах колата на сухо, да видя под нея дали ще има петно, ако е лагер помпа, но нямаше.
Питането ми е от къде губи спирачна течност за да знам какво да се сменя. И защо като се кара колата постоянно почти не изтича течност.

Благодаря, предварително.
Жоро

Pyrhel

От написаното, според мен тече в сервото и проблемът е в главната спирачна помпа.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

jorotomov

Благодаря за отговора, явно в сервиз ще се влиза

ivchotr

Това серво като се напълни с течност, ще загуби "леките" спирачки.

jorotomov

Промлем и промяна в спирачките няма.
Вече си мисля че тече долната помпа, но понеже е слаб не го виждам.

jorotomov

Най-интересното е че откакто времето се затопли вече няма намаляване на спирачната течност. Да не би само при ниски температури да се случва нещо?

envo

Цитат на: jorotomov в 22 Април 2019 11:39:54
Най-интересното е че откакто времето се затопли вече няма намаляване на спирачната течност. Да не би само при ниски температури да се случва нещо?
Няма логика, по-скоро обратното трябва да се случва. При по-висока температура маслото става по-тънко...
Focus MK2.5 1.6TDCi 109к.с.

ivchotr

Спирачната течност май не се влияеше чак толкова от температурата. Принципно флуидите се свиват при изстиване и разширяват при загряване. Ама на спирачната течност това й е особеното, че си остава горе-долу с еднакъв обем. Когато загрее много, не върши чак толкова добре работата си. От това страдаха навремето двутактовите вартбурзи, когато спускаха дълги надолнища с включен фрайлауф - не могат да ползват двигателя за спирачка и течността прегряваше от непрестанното натискане на спирачките. Съответно по някое време спирачки йок. Но ако ти се е налагало да доливаш, явно от някъде все пак е текло. Гумените уплътнения като се втвърдят след продължителна употреба, лесно започват да изтърват при ниски температури. Намери къде е текло - под мястото трябва да има петна от спирачната течност. Ако е цилиндърче на спирачен апарат, ще има петна по джантата.

Pyrhel

Човекът е решил да долива. Все след 5тия литър ще се види откъде е. Или ще се самоизлекува, като опашка на гущерче :D
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

ivchotr

На мен ми се е цепил тръбопровод. Много неприятно усещане е изведнъж да удариш дъно с педала на спирачката, а колата да лети напред...