Проблем със заключени врати.

Започната от Norvin82, 03 Февруари 2019 23:31:30

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Norvin82

Здравейте, колеги! Изправен съм пред сериозен проблем. На Фокус-а ми (хечбек,  2001 г.  Дизел 115 hp, Ghia) му блокирах задните две врати, за да не може детето ми да ги отвори отвътре. Проблема е, че преди няколко дни дръжката отвън на едната задна врата отказа да работи. Разбира се, тъй като съм блокирал вътрешната дръжка, попаднах в ситуация, при която няма как да отворя вратата, да сваля кората и да оправя външната развалена дръжка. Вратата е тотално блокирана. Някой от вас попадал ли е в такава ситуация и как се е справял?

Alexi

ти сам си си отговорил .. разглобява се блокиралата врата отвътре ( мъчително дело но друг вариант нямаш )

Mondeicho

Или отиваш на автоключар, който трябва да е по-добре запознат и той да ти свърши работа...
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

ivchotr

Отвори другата задна врата, свали й кората и проучи къде минава механизмът за блокиране на вратата, съответно към външната дръжка. След това на блокиралата врата й сваляш лайсната пред стъклото от външната страна и с подходяща яка тел с формата на кука в края издърпваш механизма. Би трябвало да се получи.

Norvin82

Благодаря на всички за съветите.
Alexi - това беше решението на проблема до което и аз стигнах, но все пак исках да проверя, дали някой няма по-добра идея.
Mondeicho - говорих с ключар, който пое ангажимент в рамките на ден да отвори и двете задни врати.  Мисля да пробвам пък да видим какво ще излезе.
Ivchotr - то хубаво това което казваш, ама и двете ми задни врати са блокирани.   (tooth)

И понеже ме бие скуката понякога, днес си напазарих шумоизолации за интериор и екстериор.  Живи и здрави, в събота почвам да шумоизолирам наред.  8)  Ще разкажа по-подробно, когато я монтирам.

ivchotr

Ами нали само на едната врата се е прецакала външната дръжка! Отвори другата врата с външната дръжка. Какъв е проблемът?!?

Norvin82

ivchotr - да в първия пост говоря за едната врата, но малко преди да напиша втория пост, втората врата и тя даде фира. Не знам какъв е шанса това да се случи в рамките на два дни.  :-[