Примигване на фаровете при потегляне C-max

Започната от dragozow, 06 Януари 2019 16:07:39

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

dragozow

Здравейте, отскоро го забелязвам, защото често е мрачно и си виждам фаровете в колата пред мен. При потегляне има едно примигване, забелязвам, че е само при потегляне, като карам не съм забелязал да го прави. На място като развъртя волана фаровете все едно отслабват за момент. Според вас какво е, диоден блок, клеми, маса или нещо друго?

Ozzie

От нищо.
Като завъртиш волана, помпата на хидравликата вдига консумацията, затова фаровете отслабват за момент.
Ако ще те успокои, при мен също е така. Свикнах да не му обръщам внимание.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

exclusiveremix

При мен също е така,когато се е активирало запалването от Start-Stop системата.
Ford Focus Ecoboost Red Edition
Ford Fiesta TDCI Black&White

dragozow

А примигването при потегляне? Става за части от секундата, но понеже го виждам и ми прави впечатление.

ivchotr

Измери волтажа при различни натоварвания на двигателя с максимален на брой включени потребители - фарове, климатик, радио, парно и каквото друго се сетиш. Ако пада под 13.6 волта, имаш проблем. Ако не пада по 13.6 волта, карай и не се занимавай с глупости.

G_o_c_e_v

За мен всичко под 14 волта си е признак за проблем. Преди моя макс с всичко включено падаше под 14 волта, след ревизия на алтернатора и почистване на всички силови кабели, при пускане на консуматори, като фарове и подгревите на седалки, преден и заден прозорец, волтажа не пада под 14. Без консуматори е 14,5в.
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

dragozow

Акумулатора е на 10 месеца, показва 14,65V при запалена кола с фарове, климатик, радио и т.н. Според мен мигането не е от акумулатора. Имам едно интилигентно зарядно с микропроцесор и то каза, че ще зарежда акумулатора, ще го изчакам да видя, но като гледам напрежението няма да го зарежда много. Друго забелязах, примигването на фаровете е само, когато е била продължително в покой, например ако спра и тръгна не го прави, но ако на място 10 - 15 секунди като тръгна има едно примигване за част от секундата. Та пак се връщам...маса, диоден блок, пистов ремък..? Другата седмица ще сменям масла и ще кажа на майстора да погледне, но със сигурност не трябва да е така.

V.Buzev

14,65 ми се струва височко напрежение!

G_o_c_e_v

Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

ivchotr

Е то зависи дали е със смарт зареждане или обикновен алтернатор. Смарта го управляваше нещо компът, ама не съм съвсем сигурен какви бяха волтажите. По-високи са от тези при обикновенното зареждане във всеки случай. Доколкото си спомням и акумулаторите при смарт зареждането не са като обикновените, за да могат да понасят по-високото зарядно напрежение. Иначе, 12 волтов акумулатор се зарежда при минимум 13.6 волта зарядно напрежение. Под този заряд магията не се получава и с времето батерията се изтощава. Ако има хлабави маси и т.н., това мигане ще е постоянно и няма да зарежда както трябва. По-скоро е нещо във фаровете или в управлението им.

dragozow

Може и някое реле да е, ще видим. Сетих се, че съм добавил едно реле за автоматични фарове, утре ще го извадя да видя как е без него.

edit
Не е от релето за фаровете.

Mondeicho

Най-вероятно е от него. Аз също имам и като се включва си проверява волтажа и имам едно примигване. Пробвах различни настройки, но го има само като съм на автоматични фарове.
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

Stan_be

Колега, не се ебавай с колата. Нямаш проблем. Когато запалиш колата, динамото зарежда акумулатора и си делят товара от всички консуматори. При потегляне, ти падат оборотите и всички консуматори остават на акумулатора, затова фаровете "примигват"-светят по-слабо, докато оборотите се вдигнат и системата влезе в нормален работен режим.

Mondeicho

При палене е възможно да е това причината, но когато върти волана пак ли е нормално?
При мен го няма това отслабване...

Stan_be

И при въртене на волана е нормално. Както е казал колегата по-горе, тогава се включва помпата на хидравликата. Ако потегляш с повече газ, е нормално да не "премигват" фаровете.

П.П Всичко друго ли ви е наред в колите, че за това се хванахте? :)

dragozow

Помпата на хидравликата под товар харчеше 90 вместо 50А и набиваше грешка, след смяна е решено.

iwo_19

Не разбрах , сменена е помпата на хидравликата ли ?

dragozow

Mondeicho

Цитат на: Stan_be в 13 Януари 2019 11:57:44

П.П Всичко друго ли ви е наред в колите, че за това се хванахте? :)
При мен всичко си е на наред.