Повишаване на обороти на празен ход!

Започната от didovodolaza, 25 Декември 2018 11:13:05

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

didovodolaza

Весела Коледа, съфорумници! Имам Мондео 2005 2.0tdci и ми се иска да му повиша оборотите на празен ход към 900 об./мин., но от Мото Пфое Бургас ми казаха, че било невъзможно! Така ли е наистина или има някакъв начин? Весело посрещане на Новата година и много безаварийно километри!!!

Alexi

ivchotr

didovodolaza

При студен двигател доста тресе и има сигурно дюза но исках малко да забравя неизбежното, защото като и подам газ и ги задържа на около 900 по оборотомер се държи доста по добре (tooth)

ivchotr

Ако е с механичен привод на газта, можеш да му подложиш и по този начин да я накараш да държи по-високи обороти. Ама това просто ще ти отмени задължението ти да и подаваш газ. Няма да ти реши проблема по принцип.

didovodolaza

Благодаря за отговора! Ще го мисля след празниците. Сега ще ядем и пием! (tooth) Весело посрещане на Нова година!

ivchotr

hotblooded

Газта е електронна, има сензор за положението на педала.  И според мен проблема не е от дюза, ако имаш прецакана дюза до степен да не държи обороти - щеше да имаш и авариен режим като я напънеш. 

didovodolaza

Да но няма авариен режим и не сече като я напъна! Дали може да е от свещи???

Ozzie

Караш дизел. Свещите нямат отношение към работата на двигателя, освен при първоначалното стартиране.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

Pyrhel

Тресенето най-често е от недобре затварящ ЕГР. Можеш да провериш и сензора на кол. вал за стружки.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.