Обслужване на Focus 2014

Започната от S2N1, 22 Декември 2018 15:56:01

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

S2N1

Здравейте приятели, нов собственик съм Focus ST 2014 и е първият Ford, който притежавам. Макар по книжка да пише 20к от смяна до смяна на масло, мисля да я обслужа по-раничко.Прочетох доста негативни мнения за МП като цяло, та започнах да се чудя там ли да отида, все пак е масло и филтри не е нещо сложно, но.... Става въпрос за сервиза в София кв. Младост, някой да сподели дали обслужва там колата си ? Другият вариант е само да си закупя консумативите от там и да отида другаде. Вторият ми въпрос е за въздушният филтър, на всяка смяна на масло ли се сменя, защото по книга дават някаква нерална цифра от км? До сега на предишните ми автомобили, винаги е бил сменян на 10к/12к км. Благодаря предварително!

Pyrhel

Маслото след 5-6к км е загубило първоначалните си качества и ако смяташ да й робуваш, правилният интервал е 10тина хил км. На нормален двигател, който работи непрекъснато, не бих пропускал смяната на въздушния филтър.
Останалото (да хвърляш на вятъра х3 повече пари за консумативи и кой сервиз да предпочетеш) зависи от теб.

ПП: Добре дошъл, честита и всички ще се радваме да я видим в дневника!
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Everio

Здравей,
Честита придобивка.
Мойта МК3 2014 я закупих от МП върната била е лизингова.И държа да се сменят нещата там заради сервизната история най вече.Искам след 2/3 години да я продам и да си е с пълна сервизна история.Там засега са ми сменяли термостат,накладки и масла нямам оплаквания и имам карта с 20% отстъпка за сервиз и резервни части.Като тегла чертата ми излиза почти същото и другаде но без серв.история.
Сменям масла и всички филтри (без горивен него на 20к) през 10к.
Дай повече инфо за твойта снимки от къде я купи?

S2N1

Благодаря и на двама ви за отговорите! Everio ти в Младост ли ги сменяш или в Люлин? На въпроса ти, колата я взех от Германия от тамошно представителство, исках 2015 модела, но той вече идваше на доста по-сериозни пари. Говорим за коли със доказана история от представител иначе имаше и по-евтини варианти.

exclusiveremix

Честито за покупката.Много безаварийни км и много даване на газ ти желая.Ще те помоля да пуснеш няколко снимки когато ти е удобно,а защо и да не направиш отделна тема за количката в секцията ни "Дневник".Голям фен съм на тези ST-та и по точно на фейса който си търсил.Не знам защо,но това поколение фокус,нито стандартния титаниум,нито СТ-то ме радва.Само като му видя грозния волан и гадната ръчна и дотам съм  :'(
Ford Focus Ecoboost Red Edition
Ford Fiesta TDCI Black&White

Everio

Да колега за Младост говоря. Тази на аватара ако е тя много е яка. Бяла ми е любима.
Затова като ти е с доказана история ако я правиш другаде различно от МП при продажба много по ниска цена ще се наложи да обявиш. А и 2015 ST незнам на другите места дали са по кадърни да е старото ST по става. Ти си знаеш.

S2N1

Мерси Everio, ще ги посетя пък да видим. Това е колата, ще я поснимам още и ще постна в Дневник секцията. Ще се радвам да обмениме инфо на някоя от срещите.

Mondeicho

Браво, браво за покупката. Със здраве и много безаварийни километри. Според мен в МП или на проверено място, където си сигурен какво се прави по колата ти.
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

S2N1

Мерси колега, чул те Господ  ^-^ ! Отидох до МП в Младост, не излезе много по-скъпо, ползвах и 20% по програмата 4+. Колата има редовно водена сервизна книжка и ми се иска така да си остане. Просто прочетох доста лоши отзиви за МП, като цяло няма как всички да са доволни. Работил съм с хора и знам как е, дори и да се стараеш пак стават грешки.   

Ilian Petrov

И аз ползвам МП в Младост, но не за всичко. Като цяло нямам забележки и съм доволен. Единствено, че преди за дребни неща, със записан час - за диагностика примерно, изчакваш там около 1 час, зяпаш в шоурума и си готов. А сега оставяш колата сутрин и късния следобяд ти се обаждат, че е готова.

al_lukano

stefato

Здравей и честита придобивка! Колата изглежда много добре.

Аз обслужвам моята кола в МП на бул. Сливница. Доволен съм от тях, кадърни са и бачкат здраво. Малко е драма със записването на часове обаче, трябва 10-12 дни по-рано да се сетиш какво ще правиш на колата. Оставяш колата в уговореният час и след 2 часа си я взимаш. За смяната на масло не мисля, че ще е такава драма и да го смениш в някой друг сервиз. Аз лично го сменям при приятел, при който нещата излизат доооста по-евтино от МП, а относно филтрите - ги сменям със смяма на маслото. 10-12к км. Но когато става дума за нещо по-сериозно - тичам към МП. :D

п.п - Радвам се,че най-накрая си взел СТ, защото помня, че около година търсеше.. Успех  ;D
(whogives) ?

(fe) FORD rlz  (fe)

S2N1

@ stefato мерси за отговора  ^-^  Накладките за смяна, така че мога да пробвам в този на Сливница, просто да видя как се случват нещатата. Маслото смених в МП Младост, останах доволен от обслужването. Доста търсене падна, накрая даже я докарах от Германия, че тука ги няма много много :)

bronc

На мен за смяна на дискове и накладки ми направиха оферта за 1000 лева и това с 20% отстъпка, което е абсурдно скъпо. Моторкрафтските дискове и накладки излизат към 450лв от kfz-teileprofi с доставката - https://www.kfz-teileprofi.de/focus/focus-iii/1.6-ecoboost-1596-ccm-110-kw-150-ps-ab-0411/3143/bremsscheiben-bremsbelaege-vorne-hinten-ford-focus-baujahr-1/2011-8/2018?c=368

S2N1

1к WoW то вярно, че официален сервиз ама... Сега гледам сайта, мерси за което супер е! Къде ги смени в крайна сметка?

bronc

Ами поразчетох се из английските форуми и реших да не се спирам на Моторкрафтските части. В крайна сметка поръчах дискове Брембо и накладки Текстар от avtochastionline24 (същия сайт като autodoc), които са немска компания и ми ги доставиха директно от Германия, т.е. шансът да са фалшиви е минимален. Като цена мисля, че ми излязоха горе-долу колкото тези от kfz-teileprofi.

Ще си ги сменям сам - на предишната кола си ги бях сменил сам, така че предполагам и тук ще се справя. Мажа си всичко с правилните греси, почиствам, торквам с динамометричен ключ.. малко си падам педант :) В Овча Купел има един сервиз с подемник под наем и мисля да отида там като ми остане време.

al_lukano

Би ли споделил какво не е ОК с частите от kfz? Да знам какво да поръчвам и какво не :)
Цитат на: bronc в 07 Март 2019 12:21:13
Ами поразчетох се из английските форуми и реших да не се спирам на Моторкрафтските части. В крайна сметка поръчах дискове Брембо и накладки Текстар от avtochastionline24 (същия сайт като autodoc), които са немска компания и ми ги доставиха директно от Германия, т.е. шансът да са фалшиви е минимален. Като цена мисля, че ми излязоха горе-долу колкото тези от kfz-teileprofi.

Ще си ги сменям сам - на предишната кола си ги бях сменил сам, така че предполагам и тук ще се справя. Мажа си всичко с правилните греси, почиствам, торквам с динамометричен ключ.. малко си падам педант :) В Овча Купел има един сервиз с подемник под наем и мисля да отида там като ми остане време.

bronc

Бях чел, че Motorcraft-ските дискове и накладки са най-често произвеждани от Bosch, докато тези, с които излиза колата от завода са ATE.

https://www.fordownersclub.com/forums/topic/101749-front-disc-motorcraft-branding/?tab=comments#comment-724168

Потребителят, който го е писал това го следя от доста време и винаги има ценна информация и задълбава в детайлите, така че му се доверих :)

jo_jo

може би има нещо вярно, аз като я купих колата ми смениха в МП предни дискове и накладки навсякъде. Накладките са си твърди, не са мръднали много, много, дисковете се изкривиха след 1-1.5 година. Преди мондеото ползвах предимно trw, нямах проблеми.

bronc

Интересното е, че в каталога с части на Форд (примерно в catcar.info) има отделно записан парт номер за накладки преди и след гаранционния период.. на едните пише "Kit - Caliper Brake Pad. Not For New Vehichle Warranty Repairs; Motorcraft", а на другите само "Kit - Caliper Brake Pad"

S2N1

Разгледах avtochastionline24, видях че и много други колеги пазаруват от там. В крайна сметка поръчах, предни и задни на Brembo, пък да видим. Само остава да видя къде да ги сменя :)

Ilian Petrov

И аз си поръчах предни дискове Brembo от същия сайт. Дано да са истински :)

S2N1

;D дано дано, аз видях, че си поръчал и викам ами айде и аз. Къде ще ги сменяш :) ?

Ozzie

Предни дискове се сменят пред блока. Операцията е толкова елементарна...  8)
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

Ilian Petrov

Цитат на: S2N1 в 08 Март 2019 10:46:42
;D дано дано, аз видях, че си поръчал и викам ами айде и аз. Къде ще ги сменяш :) ?

Не съм го решил на 100%, но пред блока няма да е :)
Може и в МФ Младост. Цените за труд за някои дейности, са им съвсем нормални.
На фона на целият негативизъм към тях, аз съм доволен.

S2N1

Аз само накладки взех, дисковете са добре. Няма да е голяма философия, всеки нормален сервиз може да го извърши, но бих отишъл някъде на проверно, че ми писна да обикалям.
Добре би било ако може да изчакам и да си я взема,иначе трябва да излизам от работа т.н.Не знаех ,че в МП работят и със твои части.

bronc

За предишната кола съм поръчвал доста части от тях и не съм имал проблем. Малко се бавят с изпращането само. Иначе да знаете, че през приложението им има още 2% отстъпка, а максималната, която пускат на сайта е 23%, т.е. през апп-а става към 25%

Ilian Petrov

Аз поръчах вчера с 21% отстъпка. Дискове 300 мм., с накладки и доставка - общо 193 лв. Пишеше, че са налични, но още нямам имейл, че са изпратени. Получих обаче потвърждение, че поръчката ми е приета.

bronc

Ще ти ги изпратят след 3-5 дни. Малко се бавят с изпращането.

ivopolr

Цитат на: Ilian Petrov в 08 Март 2019 15:26:19
Аз поръчах вчера с 21% отстъпка. Дискове 300 мм., с накладки и доставка - общо 193 лв. Пишеше, че са налични, но още нямам имейл, че са изпратени. Получих обаче потвърждение, че поръчката ми е приета.
За МП ли говорите или за по-рано публикувания немски сайт?