Нов C-Max и няколко въпроса

Започната от Stan_be, 14 Декември 2018 08:45:47

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Stan_be

Здравейте. Нов съм във форума, и за сефте карам форд. Колата е C-Max CHIA 1.6 TDCI. За сега съм много доволен от автомобила. Но излязоха няколко въпроса, за които искам вашата помощ.
1. Когато изключа двигателя и извадя ключа, ръчната автоматично се включва.  Може ли софтуерно да се изключи тази функция?
2. При изгасен и заключен автомобил, дисплея на бордкомпютъра остава да свети. Това нормално ли е? Може ли да се направи, да свети само при запален двигател?
3. Къде във Варна може да се направят всичките тези неща?

Ozzie

По т.2
Свети не повече от 5-10 мин., след това угасва. Забелязал съм го при моя.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

redchampions

А по т.1 - мисля, че не може.
За да не се активира автоматично ръчната, натисни бутона й надолу и го задръж, докато вадиш ключа.

Stan_be

Така няма ли опасност да се прецака ръчната?
За какво служи лостчето под дъното на подлакътника?

redchampions

Няма от какво да се прецака, това си е "официалния" начин да го направиш. Просто няма да се активира, ако си задържал бутона. Аз това го правя само зимата. Можеш от време на време, когато не е студено и си сигурен, че не може да е замръзнала, да я активираш и деактивираш, за да се раздвижва механизма.
Лостчето под дъното на подлакътника е за освобождаване на ръчната, когато нямаш ток или нещо се е повредило по ел. верига, която я управлява. Веднъж ми се наложи да го ползвам - доста трудно стана, но все пак стана.

jo_jo

@Stan_be  - дръпни си ръководството, със сигурност ще има още интересни функционалности

Stan_be

Цитат на: jo_jo в 14 Декември 2018 13:12:41
@Stan_be  - дръпни си ръководството, със сигурност ще има още интересни функционалности

От къде? Гледах във форума, но не са за моята (2005 г.)...

Ozzie

По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

Stan_be

Цитат на: Ozzie в 14 Декември 2018 14:40:52
http://www.etis.ford.com/home.do

Явно аз нещо не мога да се оправя. След регистрация и въвеждане на ВИН, исках да разгледам ел. схемите. изписа ми: You must purchase a subscription to view this information.