кой ключ за фокус мк 2.5?

Започната от ADiDimitrov, 05 Декември 2018 20:47:51

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

ADiDimitrov

Ще поръчвам китайче от алито, но вариантите са два 4D60  на 40 BIT и 4D63 на 80 BIT и двата са на честота 433 Mhz ! Няма идея каква е разликата между двата та ако някой знае кой е за моя автомобил да пише!

iwo_19

Мой колега си купи ключ от Алито - не е доволен , разкепаца се за има-няма 2 седмици , сега е увит с тиксо и събира пари за ключар.

jo_jo

те щото ключарите директно от завода на форд си поръчват техните, в алито има и боклуци и нормални неща.

ADiDimitrov

Принципно ми трябва само да отключва като дистанционно така че ми е все тая колко е читав! Само да улуча правилния модел.

ivopolr

Ето такъв си купих от Алито преди 6 месеца. Ползвам го като основен ключ, не е мръднал. Изработен е от много качествени : пластмаса и алуминий. Боята по бутоните е релефна и не се изтрива. 

Bizu

Цитат на: ivopolr в 10 Декември 2018 08:53:50
Ето такъв си купих от Алито преди 6 месеца. Ползвам го като основен ключ, не е мръднал. Изработен е от много качествени : пластмаса и алуминий. Боята по бутоните е релефна и не се изтрива.
Ще дадеш ли линк на продавача в Алито?

Bizu

Логото на Форд върху ключа ти ли си го слага или така ти пристигна? На сайта на продавача се вижда, че няма лого на Форд.
И как разбра какъв чип трябва да поръчаш: 4D60, 4D63 40bit или 4D63 80bit?

ivopolr

За чипа направих засечка по други обяви в Алито, в които е разяснено за моя автомобил какъв чип следва да избера. Ключа идва с лепенка на производителя и допълнителна на Ford. Естествено аз сложих фордовската.

ADiDimitrov

Цитат на: Bizu в 10 Декември 2018 10:16:04
Логото на Форд върху ключа ти ли си го слага или така ти пристигна? На сайта на продавача се вижда, че няма лого на Форд.
И как разбра какъв чип трябва да поръчаш: 4D60, 4D63 40bit или 4D63 80bit?
Точно това питах и аз в началото но уви никой не казва :)

ivopolr

Ето, по-надолу в описанието на тази обява е посочено, че за focus мк2 2005-2010 транспондера е 40 битов:   https://ru.aliexpress.com/item/RIN-3-Button-Keyless-Entry-Remote-Key-Fob-For-Ford-Car-Mondeo-Focus-Fiesta-C-Max/32828726032.html     
По-горе ви казах да четете описанията в обявите!!! А каква е разликата между 40bit и 80bit не съм се интересувал.

ivopolr

В руските форуми пише, че на всички Фокуси мк2 - феслифт и преди фейса в оригиналните ключове транспондерите/чиповете са 40битови, но и 80битовите работят нормално: https://mobile.ffclub.ru/topic/9814/?st=350#post_15925663

ivopolr

За колегата отворил темата, твоя ключ е  с параметри: чип - 4D63 40bit, работна честота - 433MHz, Blade /перо за нарязване/ тип - HU101. Успех!

Pyrhel

В неделя обучавах (поне опитах...) един 4D63 с пластмасовия транспондер на мк2.5 - не стана. До момента съм обучил успешно десетки 4D60 (със стъклен транспондер). На Фокус мк2/2.5 Опитвал съм 80 битов 4D63 на Фокус мк2 - също не стана. Има нещо прекалено китайско в китайските пластмасови транспондери и най-много ядове съм брал само с тях.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

ADiDimitrov

Цитат на: ivopolr в 10 Декември 2018 23:00:30
За колегата отворил темата, твоя ключ е  с параметри: чип - 4D63 40bit, работна честота - 433MHz, Blade /перо за нарязване/ тип - HU101. Успех!
Благодаря колега такъв поръчах! Като дойде ще го видим що за китаец е :)

daneco

Цитат на: ADiDimitrov в 10 Декември 2018 08:38:39
Принципно ми трябва само да отключва като дистанционно така че ми е все тая колко е читав! Само да улуча правилния модел.

Ако ти е само за отваряне и затваряне.... Пиши ми на лично и ще ти пратя оригинален, обучаваш го за минутка и не го мислиш. Само ще си сваля чипа. Ще ти е подарък за Коледа :) А ако искаш може и с чип, може и два и три и пет да ти пратя.... тогава обаче ще ги пазарим ;)
Д. Й0рдан0в

ADiDimitrov

Цитат на: daneco в 23 Декември 2018 17:58:46
Ако ти е само за отваряне и затваряне.... Пиши ми на лично и ще ти пратя оригинален, обучаваш го за минутка и не го мислиш. Само ще си сваля чипа. Ще ти е подарък за Коледа :) А ако искаш може и с чип, може и два и три и пет да ти пратя.... тогава обаче ще ги пазарим ;)
Благодаря но поръчах китайчето!Весела коледа!

ADiDimitrov

Китайчето пристигна BGN 12.82  10%OFF | 433Mhz 3Buttons Remote key Fit For Ford C-Max D-Max S-Max Focus Mondeo Fiesta Galaxy Fusion KA Transponder 4D60 or 4D63 Chip
https://s.click.aliexpress.com/e/34iCdZI обучи се веднага и работи!
Сега имам друга идея има ли вариант да преместя чипа от ключа на снимката и да го присъдя на китайчето?

ivopolr

Правилно предполагаш, измести чипа от оригиналния ключ, нарежи перото и си  ТИ ЧОВЕКА. Аз така направих.

ADiDimitrov

Цитат на: ivopolr в 29 Декември 2018 17:34:31
Правилно предполагаш, измести чипа от оригиналния ключ, нарежи перото и си  ТИ ЧОВЕКА. Аз така направих.
Може ли да опишеш как става рязглабянето и кое точно е чипа защото няма опит с ключарските истории и да не прецакам ключа!

ivopolr

С разглобяването не се справих много добре, нацъфках пластмасата по краищата. След като го отвориш ще установиш, че чипа е залепен много здраво за пластмасата. Ще ти трябва поялник за да гориш придържащата чипа пластмаса така, че и да се справиш добре с отварянето в последствие пак ще обезобразиш кутийката. А чипа ясно се вижда на линка който си приложил.

ADiDimitrov

И така китайчето е готово! Присадката и нарязването ми го направи ключар срещу 10 лв. промо ???? ключа работи, малко заяжда при вадене но ще мине още една финна пила! Интересното е че ключаря ми спомен за често срещан проблем при Фокус 1 и 2 за това че в времето се прецаквал механизма за отключване на предния капак! Някой имал ли е проблеми с това?? Гледам в алиекспрес се продават твърди връзки точно за този механизъм?

ivopolr

Цитат на: ADiDimitrov в 10 Януари 2019 13:28:42
Гледам в алиекспрес се продават твърди връзки точно за този механизъм?
Дай линк да видим за какво иде реч.

ADiDimitrov

BGN 24.81  53%OFF | car accessories alloy release tie rod front grille cover hood lock latch connecting rod For Ford Focus 2 MK2 For C-MAX
https://s.click.aliexpress.com/e/b3GY9xJa
Това трябва да е!

Ozzie

Цитат на: ADiDimitrov в 10 Януари 2019 13:28:42...че в времето се прецаквал механизма за откючване на предния капак! Някой имал ли е проблеми с това?? Гледам в алиекспрес се продават твърди връзки точно за този механизъм?
Аз имах. 2017 г. Купих един механизъм от китайците. От един стар и един нов направих работещ и те така вече година.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

daneco

Моя е от 3D принтер. На мен и на двама приятели.Никакви грижи. Прецакват се тия с жилото. Тези солидните държат повече.
Д. Й0рдан0в

ADiDimitrov

Цитат на: daneco в 11 Януари 2019 10:36:33
Моя е от 3D принтер. На мен и на двама приятели.Никакви грижи. Прецакват се тия с жилото. Тези солидните държат повече.
Точно сега проверих, че при мен не е с жило а с твърда връзка! Но това с 3D то ме заинтригува! Това не е ли все още доста скъпа услуга? И къде в София могат да се ползват такъв вид принтери?

daneco

Цитат на: ADiDimitrov в 13 Януари 2019 15:07:36
Точно сега проверих, че при мен не е с жило а с твърда връзка! Но това с 3D то ме заинтригува! Това не е ли все още доста скъпа услуга? И къде в София могат да се ползват такъв вид принтери?

Много фирми предлагат такива услуги. Ние преди правихме от b2n (да не прозвучи като реклама). Вече не използвам подобни услуги. Трябва да породил в Гугъл. Файла с детайла се намира лесно в метална. По-късно ще ти го пратя на линк готов за печат.
Д. Й0рдан0в