Новоизлюпен собственик на Фокус!

Започната от asburg, 17 Октомври 2018 09:24:29

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

asburg

Здравейте!
Пълен новобранец съм във форума, тъй като едва от два дни съм собственик на Форд, а именно този от подписа ми – Фокус МК 2 бензин 145к.с. 2010 год.. В тази връзка имам няколко болезнени въпроса и се надявам на Вашата помощ, особено на съфорумниците в Бургас:
1.   Както се вижда колата има газова уредба, мисля, че е ,,заводска" - нa BRC комп Pliug and Drive и освен, че не работи, друго не знам:
А. При стартиране на двигателя ,,чек енджина" продължава да свети и нещо глъхне в ниски обороти и ми се струва, че не ,,дърпа" както трябва, но нямам база за сравнение – къде да отида в Бургас, освен в Мото Пфое, за диагностика и помощ;
Б. Когато премине на газ, лампичките за нивото на газ в бутилката мигат, колата губи мощност, а на всичко отгоре, с всеки изминат километър, намаля и показанието, отчитащо километрите до свършване на горивото в резервоара (това, последното, нормално ли е?), а иначе открих, къде е сервиза на марката в Б-с и ще ходя при тях. Ако не могат да помогнат, минавам на варианта със смяна на газовата при познат, но дали няма да възникнат проблеми, в смисъл, ако е синхронизиран компа на газовата с другите системи в автомобила?!?
2.   Купих колата с един ключ (оригинален с копчетата). Има ли възможност, да се сдобия с резервни, напълно функциониращи и от къде? А после, къде могат да ги обучат?
3.   Какво е задължителното обслужване на този модел, което препоръчвате да направя, наред със смяна на двигателното масло, филтри и ремъци?
Това са ми първите впечатления и възникнали въпроси, тъй като, освен изминатия път от С-я до Б-с, нямах време да карам повече автомобила.
Благодаря за вниманието ^-^
п.с. Четох много от коментарите за проблема с дубликат на ключа, ми така и не ми стана ясно, за описаните варианти, дали са напълно функционални ключовете, т.е. автомобила ще може ли да се стартира, отключва, заключва и т.н.

vesko67

Така за ключа.120-200лв.Майстора се намира диагонал църква Кирил и Методи,ъглова стара кооперация.В нея продават закуски.Гаража му е срещу филхармонията залата.За газта-момчетата се намират в промишлената зона зад луксозната зграда с черни стъкла.Компа се бърка когато караш на газ,затова ти пада нивото на бензин.После сам се оправя.

asburg

Днес падна обикаляне.
Тъй като колата беше с транзитни номера, предстоеше ходене до КАТ.
Първо при механик да изчисти грешката. Според него, двигателя не работи добре поради затегнали клапани (липса на хлабина) или хлабава верига, а можело и двете, но можело и друго  да е. - Първо я регистрирай и тогава ще я гледаме - казва.
До обяд успях да мина регистрация в КАТ-Бургас. После, при ключаря в Мастерхаус - греда, отговорът му беше "няма да стане". От там при ключаря до Кауфланд в ж.к. "Славейков"
Аз: Може ли да бъде направен ключ като този - показвам оригиналния ключ?
Той: Може.
Аз: Да отключва, заключва, пали и т.н.?
Той: Какъвто искаш. Като този -180 лв., само ключа - 30 лв. Такъв, с който да отключваш на ръка и с чип, за да палиш - 80 лв.
Минах на компромисния, трети, вариант поради ред причини.
Докато правеше ключа се сещам - А може ли да се направи само дистанционното управление отделно с всичките му джаджи вътре?
Той: Има такъв вариант.
Аз: Каква е цената?
Той: 60 лв.
Замислих се, ама имах друга задача.
Намерих сервиза на БРЦ на ул."Одрин" с помощта на вездесъщия Интернет и право на там. Междувременно "чек енджина" пак светна.
Момчето в сервиза тества системата и установи, че три от инжекторите са заминали. Направи диагностика и на двигателя - Проблема е в смукателния колектор. Това отчита като грешка - казва.
Три инжектора -120 лв.бр., филтри, настройка ..., около 4 стотака си правя сметка.
Платих си диагностиката, взех визитка и толкоз. Трябва да обмисля реда на действие, още повече, че стандартно обслужване (смяна на масла, ремъци, филтри ...) не съм направил. Ако може да помогнете, че зациклих.

Everio

Добре де аз имам един въпрос.
Ако са тия подарили чудесно но иначе как сам се наби на тоя кош с тези проблеми?

Ilian Petrov

И аз да попитам - не тества ли колата преди да я купиш? Аз съм със същия двигател и заводско BRC. За 40 хил. км досега, чек не ми е светвал. Оправи инжекторите и виж как ще е тогава. По принцип им дават 200 хил. км живот. Никак не е лошо обаче, да провериш и хлабините на клапаните. Маслото и филтрите са задължителни, пистовия ремък може и да пропуснеш, освен ако няма нещо видимо, закъсано, свири и т.н. Провери и свещите, че може отдавна да не са сменяни.

asburg

Цитат на: asburg в 17 Октомври 2018 09:24:29
Здравейте!
Пълен новобранец съм във форума, тъй като едва от два дни съм собственик на Форд, а именно този от подписа ми – Фокус МК 2 бензин 145к.с. 2010 год.. В тази връзка имам няколко болезнени въпроса и се надявам на Вашата помощ, особено на съфорумниците в Бургас:
1.   Както се вижда колата има газова уредба, мисля, че е ,,заводска" - нa BRC комп Pliug and Drive и освен, че не работи, друго не знам:
А. При стартиране на двигателя ,,чек енджина" продължава да свети и нещо глъхне в ниски обороти и ми се струва, че не ,,дърпа" както трябва, но нямам база за сравнение – къде да отида в Бургас, освен в Мото Пфое, за диагностика и помощ;
Б. Когато премине на газ, лампичките за нивото на газ в бутилката мигат, колата губи мощност, а на всичко отгоре, с всеки изминат километър, намаля и показанието, отчитащо километрите до свършване на горивото в резервоара (това, последното, нормално ли е?), а иначе открих, къде е сервиза на марката в Б-с и ще ходя при тях. Ако не могат да помогнат, минавам на варианта със смяна на газовата при познат, но дали няма да възникнат проблеми, в смисъл, ако е синхронизиран компа на газовата с другите системи в автомобила?!?
2.   Купих колата с един ключ (оригинален с копчетата). Има ли възможност, да се сдобия с резервни, напълно функциониращи и от къде? А после, къде могат да ги обучат?
3.   Какво е задължителното обслужване на този модел, което препоръчвате да направя, наред със смяна на двигателното масло, филтри и ремъци?
Това са ми първите впечатления и възникнали въпроси, тъй като, освен изминатия път от С-я до Б-с, нямах време да карам повече автомобила.
Благодаря за вниманието ^-^
п.с. Четох много от коментарите за проблема с дубликат на ключа, ми така и не ми стана ясно, за описаните варианти, дали са напълно функционални ключовете, т.е. автомобила ще може ли да се стартира, отключва, заключва и т.н.
Както вече писах, вече намерих решение за дубликат на ключа, а сега още един от проблемите е на път да отпадне. След 4-5 дни каране и изминати около 600-700 км. глъхненето при ускорение на ниски обороти почна да изчезва. В един руски сайт открих, че подобен проблем е решен с почистване на дюзите, аз пък през цялото време карах с бензин 100 октана (нали в него има и добавки разни), като гледах да зареждам от различни бензиностанции. Вече има коренна разлика в поведението при ускорение, затова продължавам в същия дух засега, а след 10-тина дни ще се занимавам с инжекторите на газовото - смяна, настройка, изчистване на грешката, пък да видим!
Успех ^-^

asburg

След месец и нещо каране само на бензин и размисли, с кой проблем да се захвана първо, реших да потърся майстор да оправи вървежа на бензин (при първо/второ палене на студен двигател колата гаснеше, а дори и със загрял двигател, при рязко натискане на газта, се ,,замисляше" преди да наеме).  Намерих сервиз, споменат във форума, където работят две момчета, обяснявам им проблема, а те: ,,С газови на BRC  не се занимаваме, но остави колата, ще я направим да върви на бензин". На другия ден се обаждат: ,,Колата е готова, върви на бензин, на газ, ,, чек енджина" вече няма да свети, идвай да я прибираш". Уговoрихме се с едното момче да я взема по-късно след работа, по тъмно. Не говорихме много, само каза, че са сменили клапана (става въпрос за ДИСА клапана) управляващ вихровите клапи, почистили са дросела, който някога е бил третиран с не подходящи препарати и бил в ужасно състояние, изчистили грешката и накрая казва – Колата е много запазена, карай си я, няма да я познаеш! За сега всичко е така, както каза. Оказа се, че
влиянието на тези клапи при вървежа на газ е много по-осезаемо, отколкото при вървежа на бензин. Усещането при ускорение е мноооого приятно, нямам търпение да я пробвам на дълга дистанция.
По долу има препратка към руски сайт за въпросния ДИСА клапан.
https://www.drive2.ru/l/1978281/

panamerski

Колега asburg, би ли споделил името на сервиза, че напоследък трудно се намира читав, особено за проблеми по ДВГ и газово.

asburg

Доста рових по форумите за да добия някаква представа за алтернативни възможности за сервизиране на Форд в Бургас, особено след негативните мнения за Мото Фое и единствената, що годе актуална информация която намерих, е публикувана на 11 фев 2016 г. в другия форум на Форд. Въпросният сервиз се помещава в подземен гараж в бл.33, ж.к."Възраждане", на ул. "Мария Луйза". Държа да отбележа, че преди това не съм се възползвал от услугите на сервиза, затова не мога да го определя като "доверен" :-\.