Сервизно обслужване в МП

Започната от bronc, 12 Септември 2018 11:23:29

« назад - напред »

0 Потребители и 3 гости преглеждат тази тема.

bronc

Предстои ми първото годишно обслужване откакто Фокусът е мой. Колата досега е поддържана само в МП и за момента мисля да продължа да я поддържам там. Някой има ли представа дали освен смяната на масло и филтри правят някакви други проверки - примерно в Етис за моите км има измерване на дискове/преглед на състоянието на накладките и т.н.

jo_jo

на теория имат чек лист (за сервизните интервали), но не знам колко ги спазват. Искай си карта за 20% отстъпка.

petermitkov

Цитат на: jo_jo в 12 Септември 2018 11:34:28
на теория имат чек лист (за сервизните интервали), но не знам колко ги спазват. Искай си карта за 20% отстъпка.
Спазват го чек листа или поне в Младост ФотоМое. Като им оставиш колата приемчика я качва на канал и по списък отмята (почвайки със светлините). После на компютъра гледа кога и какво е сменяно при тях и казва какво е за смяна - например спирачна течност.
sapienti sat

bronc

bronc

След като вчера цял ден не успях да се свържа с МП Младост, днес най-накрая благоволи да ми вдигне някаква жена след като звънях на двамата приемчици + началника нас ервиза. Прехвърли ме към сервиза, уж имали проблем с телефоните вчера (и мобилните и стационарните??). Разговорът протече по следния начин:

Аз: Здравейте, обаждам се да попитам каква е цената за обслужване на един Форд и за кога мога да запиша час.
Приемчик: Ами цената е 300-500лв, мога да Ви запиша час за 01.01.
Аз: А може ли да ми дадете някаква по-конкретна цена - ще Ви дам рег. номер/шаси, колата е купувана от МП?
П: Ами не, зависи от масло, филтри и т.н.
Аз: Ами да, аз Ви предложих да Ви дам рег. номер/шаси, за да проверите колко точно струва.
П: Не мога да Ви отделя такова време.

Честно казано съм втрещен и кракът ми няма да стъпи там. Сега ще пиша на началника на сервиза. Това не е нормално отношение...

vova

Трябва да им пишеш на мейла запитване.След това ти изпращат оферта.И при мен беше така преди година и нещо.

bronc

Преди малко началникът ми отговори на мейла и се извини за отношението на приемчика и предложи да ми изготвят оферта след предоставяне на шаси и какво искам да се извърши. Правилното нещо в случая беше той да ми каже това, което ми казваш и ти - да изпратя запитване по мейл, а не "нямам време за това". Такова отношение оставя много лош "вкус в устата", още повече, когато ги търсиш да им дадеш 300-400лв за нещо, което реално струва 150лв (60лв 4 литра Кастрол, 40-50 лева филтрите, 1 час труд @ 60лв)...

jo_jo

Цитат на: bronc в 26 Септември 2018 11:58:08
Честно казано съм втрещен и кракът ми няма да стъпи там. Сега ще пиша на началника на сервиза. Това не е нормално отношение...

Така се случват нещата в МП, затова и хората нареждат марката. Аз като си я купувах от тях даже не беше изчистена (косми по седалките, мръсен пепелник, стотинки...), нямаше и нафта (сипват определено количество, колкото да стигнеш до бензиностанция).

Иначе за МП младост и аз по мейл съм работил с "Georgi Mitev" <G.Mitev@motopfohe.bg> - запитване с всички данни и ми изпраща проформа фактура. Имат една дъска с график и наистина нямат много време (освен за обедна почивка :) )

Alexi

това е стандартно обслужване в МП ,свиквай ..

jo_jo

или ако ти писне от МП, но все пак искаш оригинални части правиш така:

[attach=1]

bronc

Цитат на: jo_jo в 27 Септември 2018 19:25:44
или ако ти писне от МП, но все пак искаш оригинални части правиш така:

[attach=1]

Това от kfz-teileprofi ли е? Къде сменяш консумативите? Иначе на мен идеята ми беше все пак да върви сервизна история в МП, а и ако прегледат колата както е по чеклиста от ЕТИС..

jo_jo

да от кфз-то са нещата, ползвам един сервиз до кръговото за драгалевци. Иначе за ремъците (10 години / 200 000км) ще видя оферта от МП, ако с отстъпката е по-малко от 1.5 х нормалните цени ще го правя там.

Симо

Здравейте,

За първи път съм собственик на Форд и наближава сервизно обслужване за смяна на масло и филтри. Колата е 2012 Гранд Ц-Макс Дизел 95 к.с. и е обслужвана досега само в МП.

Знаете ли читав физически магазин за оригинални филтри и ремъци за Форд на цени значително по-ниски от Мото Пфое? Например аз знам такива за КИА, където цените са между 30 и 60 % от цената в Киа България за абсолютно еднакви части? За труд да не говорим - едно обслужване в КИА излизаше 350 лв., а в читав сервиз с купени от мене оригинални масло и консумативи 120 лв.

Вярно ли е, че за горния модел сервизните интервали са на 20,000 км., а смяната на ангренажен комплект е на 200,000 км?

Благодаря.

Mondeicho

Ако искаш евтини оригинални части има по Германия и Англия, иначе сервиз който да предлага частите и да ти ги монтира в София не ми е известен...
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.