Дюза Siemens\VDO

Започната от djotaro, 26 Август 2018 11:35:38

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

djotaro

Здравейте фенове и собственици на Форд,питанката ми е следната,на диагностиката в МП показа дюза на 1-цилиндър за смяна,някой да знае откъде може да се поръча качествена нова дюза.Става въпрос за Форд Фокус мк3 1.6 tdci 115 к.с,цените в сайтовете варират от 385 до 820 лева,в МП 580 лева със 20% отстъпка,благодаря предварително за съветите.

ekstremniat

Колега сега погледнах в техко там vdo инжектор е 434 лева с отстъпка така,че лично според мен направо я остави в МП да ти я направят

Pyrhel

Аз не бих прежалил така лесно 195 лв (580 - 385), особено за вече стара кола. Да не забравяме, че монтажът на тоя инжектор е за 2 минути, а в МП колко е минималното време за работа? :) И после адаптацията... Та взимай най-евтиния и в някой гараж, където са виждали непълнолетни Фордове.
ПП: При тия не съм сигурен дали при всички има адаптация, ако трябва - тя е с каране в различен диапазон от обороти на една и съща предавка
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

djotaro

Разбрах колеги,ще я занеса където трябва и ще ви кажа резултата,благодаря

Alexi

на колко км е тоя Фокус .. служебните Кънекти на по 250к няма нито един за дюза за момента .. други неща се обаждат :))

djotaro

По километраж е 174 000,дали са реални that is the question :-[

stefato

Класика!
На мен също ми изгърмя дюзата на първият цилиндър. Само че, аз бях тръгнал към чужбина и..трябваше да се връщам на авариен режим с 20км/ч до София.. както и да е, друг път ще пиша. Цените са тези, да. Доста е скъпо. Аз взех дюза втора употреба за 200лв от мобиле.бг /извинявам се за рекламата/, защото тези дюзи не се рециклирали.
Не знам дали трябва адаптация, но тези дни ще мина да ми ги синхронизират, че май ми е вдигнал разхода на гориво. Монтажа и демонтажа е за 15 минути. Успех

200лв - 2ра употреба дюза
35лв - монтаж при майстора в Красна Поляна
(whogives) ?

(fe) FORD rlz  (fe)

butoff

Ами, че то да си карам една дюза в багажника като резерва. Дали може да се сменя в полеви условия? Изисква ли обучение на автомобилния компютър?
:)

djotaro

Здравейте колеги,все още си я карам така колата,засега само при студен двигател не работи добре и претрисва,като загрее се оправя.Поисках и аз да мина метър със дюза втора употреба за 150 лева от пет годишен фокус,обаче като занесох дюзата да я проверят,не ставаше така че другият месец ще се купува нова и това е засега,бъдете здрави и много безаварийни километри

djotaro

Здравейте колеги,след сменена дюза на първи цилиндър и разлика почти никаква,(да подчертая че вкарахме кода на новата дюза както си му е редът),смъкнах останалите три и тест на стенд,диагнозата е недостатъчно гориво,вероятно запушени,човека от стенда беше дотам.Идеи някакви дали има в БГ,място където да се отворят и почистят евентуално и дали въобще става,да знам дали да поря дющеците със резервите за три нови дюзи,благодаря предварително за съветите.

ivchotr

Първоначално в Пловдив май започнаха да рециклират всякакви дюзи. После и в други градове на страната. Пускай търсачка в нета. За ГНП мога да ти дам сигурен сервиз, обаче не знам дали се занимават и с дюзи.

djotaro

Здравейте,след два различни стенда,положението е че трябва да се сменят дюзите,след обажданки тук и там и отговори че рециклирането може да достигне цена до 300 лева,и неясни обяснения реших че ще се сменят със нови,късмет колеги със вашите автомобили

Alexi

на колко км е колата колега .. това е много странно твоя случай ,запушени дюзи ? там имаш над 2000 бара ,това реже желязо ( те за това са от специална сплав ) не знам как може да се запушат ..обикновено други неща им се случват и то на доста км

Everio

Цитат на: djotaro в 28 Август 2018 08:38:50
По километраж е 174 000,дали са реални that is the question :-[

iwo_19

Колко от тях са твои и къде зареждаш дизел ? Горивния филтър на колко км  го сменяш ?
Въпросите ми са за статистика и от любопитство , на 170 000  теоретично , таман е свършила гаранцията , странно е някак  си ...

Alexi

от служебните около стотина форда със сименс горивна система нямаме нито един за дюзи дори на 250к км ,като се слагат филтри от 20-30 лв ( най евтините )

djotaro

Здравейте колеги,отговарям на въпросите ви,фокусът го купих в края на лятото от Севлиево(нов внос от Австрия),закарах я да я обслужат и майстора ми каза показва ми на 3-ти и четвърти цилиндър дюзи,върви най добре във Мотопфое на диагностика.Нося я във Мотопфое,от там приемчика след диагностиката каза че първоначално четирите дюзи с грешка,след пусната софтуерна процедура трите влизат в параметри,на първи цилиндър не,тоест за смяна и така.Колата продължи да се кара,отсъствах и нямах възможност да я правя,жената я караше от време на време,може да се каже рядко,със застудяването осезателно настъпи влошаване на работата при студен мотор.Смених дюзата на първи цилиндър,вкарахме новият код,при вкарването на кода момчето отбеляза че му показва грешки и на четирите дюзи,така че реших да ги смъкнем и да проверим в действителност какво става,от Русенско съм,занесох дюзите на два стенда,първият каза недостатъчно гориво,по късно може да ви кача данните от двата стенда,отидох на вторият и там човека каза,не са добре дюзите,смяна,монтирахме ги обратно и явно от почистването и тестването,мотора заработи една идея по добре,претрисането изчезна(на ниски обороти и около 1900-2000),но се усеща че не работи както трябва,дори и при загрял мотор,тресе леко.Това ми е трета дизелова кола,така че не съм съвсем неграмотен относно дизеловият мотор и експлоатацията му.Форда за тези няколко месеца е изминал няколко хиляди км,гориво от Ромпетрол,Омв,не мисля че проблема може да възникне от нашето гориво за толкова малко изминати километри,както и да е,възможно е пробегът да е бил манипулиран,при нас всичко става,така че при покупка на автомобил,задължително диагностика,аз сгреших в това.Горивният филтър го смених сега при смяната на дюзата,това е колеги,ако ви интересува още нещо питайте,бъдете здрави

iwo_19

Кой ти прави дюзите ? Кажи ми сервиза , ако не ти е удобно на  лс може , за да знам как мога да ти помогна.

djotaro

Здравей,на първи цилиндър нова,на  останалите три само стенд,при Милен и при Иво(Цанко помпата) ги проверих,щом си от Русе знаеш за кого става въпрос,и двамата казват не рециклираме такива-нови,това е.

iwo_19

Рециклиране  има  в 2-3 сервиза в Бг, в Пловдив има , през гугъла ще го намериш , но един съвет от мен - върви до Сливо поле  при Пламен , всички знаят сервиза му , ако тръгнеш на рециклиране ще я купиш тая кола още веднъж. Прежали  някой лев за още една диагностика.