хидравлика фокус 2-тъп силен шум

Започната от vova, 16 Август 2018 10:48:59

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

vova

От около месец забелязвам,мн рядко но понякога почти на място ако врътна леко волана и се чува едно силно "туп" сякаш удряш с гумен чук върху желязо.
Забелязах и онова бяло пластмасово казанче най-най горе хванато за купето зад двигатела което е  /правоъгълно/ колкото кутия цигари и е с някаква течност- не знам само за спирачки ли е за волан ли е да е омазнено и явно е имало малък теч.Нивото вътре е добре.Капачката е леко счупена от вътре и гумената шапка е леко изместена.
Повече ме притеснява силният тъп шум /удър/.Рейка ли заминава.Много налягане ли нещо се получава и тя затова да се е сцепила и маслото малко да е излязло.
Първият път като се чу мислех че някой ме подпря отзад,а в радиус от 20 м. нямаше никой.
Днес замалих и врътнах на място наляво надясно но се чуваше само нормален шум от хидравликата.Проблема рядко се случва,засега.Предполагам ще се увеличава.

V.Buzev

Пуснат ли ти е климатика, когато чуваш този шум?
Не съм запознат с този двигател, но компресора на климатизацията и хидравличната помпа на един ремък ли са?

vova

Аммм честно казано не съм забелязал дали е включен климата.Мисля по-скоро не.
Може и да бъркам,ама тука май не съм с ремък ами с електро нещо си за хидравликата.Може и глупости да говоря!