Как да си пусна дългите фарове

Започната от Liky, 25 Юли 2018 22:06:15

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Liky

Днес малко набързо си купих ford focus 2007 комби на нафта, без драскотина е отвън и е запазен отвътре всичко му работи с платени данъци и го купих за 4500, не знам дали е много или малко но ми хареса колата. Бях тръгнал да купувам Мазда 6 комби пак дизелова 2006 и  4700 лв. в последния момент ми промениха решението уж защото по-етина подръжка съм щял да имам с този аз още не съм сигурен дали постъпих по-добре но това не е важно вече.

Имам няколко въпроса, как да си пусна дългите фарове ?
Има парктроник колата и като мина на задна се пуска но показва едни нули само, качвам и снимка. Какво му има ?
Препоръчайте ми някакъв bluetooth приемник за aux порта да мога да си пускам музика от телефона и да говоряв от там, ще кача и снимки на порта и радиото ми в момента.
Препоръчайте и някаква поставка за телефона като му пускам навигацията да го гледам, ако сте открили нещо много удобно.
Има останало лепило по таблото на колата от поне 3 лепящи се неща - държачи за чаши, за ключодържатели и др. с какво мога да го изчистя ?

V.Buzev

Честита придобивка. В действителност поддръжката на Мазда 6 си е цифра, да не говорим за цени на суединител и маховик. Ще те заболи кръвното като разбереш  :))

1. Дълги светлини се ориентираш по лостчето - като го дръпнеш към теб мигва светкавица, ако го дръпнеш по-силно не се ли включват дълги?
2. Парктроника показва 0.0 ако се е прецакал датчик и отчита постоянен удар! Намери къде е модула и почни да изключваш датчиците един по един.
3. има доста добри заместители на оригиналното радио с Андроид, навигация и т.н. В Алито е пълно. Ако не ти се занимава със смяна има външни модули които поддържат bluetooth, SD карата, USB и т.н. и се връзват към AUX-a. Аз съм си купил ТАКЪВ

За последните два въпроса не мога да съдействам :).

Liky

Цитат на: V.Buzev в 26 Юли 2018 11:10:35
Честита придобивка. В действителност поддръжката на Мазда 6 си е цифра, да не говорим за цени на суединител и маховик. Ще те заболи кръвното като разбереш  :))

1. Дълги светлини се ориентираш по лостчето - като го дръпнеш към теб мигва светкавица, ако го дръпнеш по-силно не се ли включват дълги?
2. Парктроника показва 0.0 ако се е прецакал датчик и отчита постоянен удар! Намери къде е модула и почни да изключваш датчиците един по един.
3. има доста добри заместители на оригиналното радио с Андроид, навигация и т.н. В Алито е пълно. Ако не ти се занимава със смяна има външни модули които поддържат bluetooth, SD карата, USB и т.н. и се връзват към AUX-a. Аз съм си купил ТАКЪВ

За последните два въпроса не мога да съдействам :).

Днес не съм ползвал колата но утре ще пробвам това за дългите, десетина минути вчера натисках копчета в опит да ги налучкам и като бутна лоста за мигачите напред светват ама то е за присвяткане просто, като го пусна и угасват.
Модула в купето ли да го търся, как изглежда ? Огледах около тъблото и няма нищо, освен да е под него ?
А bluetooth приемника къде го монтира, той ми изглежда че ще му трябва специално отрязана дупка за да се монтира т.е. да режа таблото ?

V.Buzev

Модула за парктроника го търси някъде в багажника около стоповете. Хваща се захранване от светлините за задна скорост!
Модула го оставяш в жабката и само разпояваш "окото" за дистанционното и го извеждаш на удобно място. Другият вариант е да си го монтираш някъде около скоростния лост но ще трябва да режеш пластмаси!
Ето един пример https://fordbg.com/forum/index.php?topic=4477.msg107868#msg107868

Liky

Още не мога да разбера как да си пусна дългите  :'(
Пробвах всички ръчки нито има нарисувано някъде нещо за тях нито налучках

Ozzie

Снимай лостчето и от горната страна.
Като гледам, не се различава по нищо от моето и вероятно дългите се пускат, точно както на всички останали - издърпваш лоста максимално назад.
P.S. Нали преди това си включил късите?
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

Liky

Цитат на: Ozzie в 28 Юли 2018 11:04:53
Снимай лостчето и от горната страна.
Като гледам, не се различава по нищо от моето и вероятно дългите се пускат, точно както на всички останали - издърпваш лоста максимално назад.
P.S. Нали преди това си включил късите?

Разгадах го с ваша помощ мерси. И кутията на парктроника намерих, но там като изключих един по един датчиците нищо не се промени пак си показваше същото на дисплея от което съдя че нещо в платката е заминало. Дали се продават по отделно или трябва да се ремонтира ? Ето снимка на моята, отгоре буксите са както следва за ток, връзка с дисплея и четирите сензора, на външен вид не виждам нищо нередно по нея сигурно трябва да замервам.