Съвет за 1.6 tdci 109 09

Започната от Петров, 24 Юли 2018 14:54:09

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Петров

Колеги искам да ви попитам на фокус MK2.5  1.6tdci 109 фаровете през релета ли минават, погледнах под жабката при бушоните но не видях да има релета но пък като задействам дългите се чува цъкане като от реле. Питам ви защото искам да си инсталирам ДРЛ модул който да ми включва дългите на 50% примерно ,за да си запаза ксенона на късите и да ми отпадне постоянното връткане на копчето за включване и изключване. На старият ми фокус го бях направил и на бащата на фиестата също има модулче и съм доволен включва ми светлините след като запаля и вдигне волтаж, но там връзвах след релето за да се задействат нещата.Ако няма реле ключа за фаровете ли прекъсва веригата.

xpl0d

Някой от темата ли купи Фокуса от "Кончето"? Ако да, любопитно ми е, как е, читав ли е, понеже моя Мерцедес от там го взех.

Петров

Да аз купих от Кончето и съм много доволен даже съм оставил рекламата на регистрационния номер  ;D търговеца се оказа коректен и за нищо не ме излъга все още и нищо скрито не е излезло надявам се и да не излиза. Само с добро впечатление останах ако трябва да препоръчам автосалон ще е той.

xpl0d

Да, и при мен излезна читав, само климатика ме предаде, но няма как всичко да е перфектно.. И аз съм оставил рекламата по простата причина, че нита на задния номер е захванат в капака, иначе да ги бях махнал :D А иначе колко ти смъкна от цената?

Ozzie

Тези реклами обикновено са лайстни, които са допълнително захванати към подложките за номерата.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

Петров

Колеги изчетох доста по темите за ДПФ филтрите и най вече за тяхната регенерация и искам да попитам. При включване на вентилатора на радиатора отпред при мотора, това означава ли, че е започнала регенерация на филтъра и как трябва да се постъпи в този момент. Аз лично оставям колата да работи на празен ход докато спре вентилатора, и тогава гася мотора но докато работи не виждам разлика в обороти или пушек от ауспуха което да е признак за регенерация.При вас как се случват нещата има ли индикация за протичаща регенерация.

П.п  За сега нямам проблеми но обичам да съм информиран. Само да уточня че не става въпрос за  загряла охладителна течност и нейното охлаждане.

Петров

Колеги ще споделя едно наблюдение което забелязвам върху моят автомобил. От както имам автомобила се зарежда само на ОМВ бензиностанция в началото сипвах от нормалният дизел (обикновен) колата си вървеше нормално и разхода е добър друго което забелязах е ,че на един резервоар се регенерираше два пъти (ако вземем на предвид включването на вентилатора по това си мисля за протичаща регенерация.)Започнах да сипвам от по скъпия дизел maxx motion ,за да видя как ще се държи мотора това което установих е ,че колата върви и харчи по същият начин, ако не си въобразявам стана една идея по тиха работата на мотора.Но при една и съща дестинация колата регенерираше доста по често на един резервоар поне 4-5 пъти.Моето мнение е че с тези проби които си направих явно по скъпата нафта отделя повече сажди които запушват DPF-а и за сега пак минах на обикновен дизел.Вие какво мислите и какво ще кажете за моята логика,дали е така.

Ozzie

Де е логиката не знам, но тоя скъпия дизел е само за шарани, без да се обиждаш.
От 2007-ма карам дизели. От скъпата нафта не съм зареждал никога, както и никога не съм имал проблеми с обикновената, дори и при температури между -10 и -20.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

Петров

Принципно уж дадено нещо като е по-скъпо би трябвало да е и по-качествено но това не важи за България сигурно. Разликата на един резервоар гориво в цената не е чак толкова голяма но явно няма смисъл да им се пълни гушата.

Alexi

премиум дизела е нормален дизел с добавка ,можеш да си сипваш някаква добавка и сам ( излиза по евтино ) инак от тая на омв аз имам ,определено има ефект като караш с нея

xpl0d

Цитат на: Петров в 02 Декември 2018 18:29:26
Принципно уж дадено нещо като е по-скъпо би трябвало да е и по-качествено но това не важи за България сигурно. Разликата на един резервоар гориво в цената не е чак толкова голяма но явно няма смисъл да им се пълни гушата.
За България не важи със сигурност, както казаха над мен, обикновена нафта с добавка.
Сипвай си обикновена нафта с добавка на бардал, доста по добре е.

iwo_19

Цитат на: Петров в 02 Декември 2018 10:25:01
Колеги ще споделя едно наблюдение което забелязвам върху моят автомобил. От както имам автомобила се зарежда само на ОМВ бензиностанция в началото сипвах от нормалният дизел (обикновен) колата си вървеше нормално и разхода е добър друго което забелязах е ,че на един резервоар се регенерираше два пъти (ако вземем на предвид включването на вентилатора по това си мисля за протичаща регенерация.)Започнах да сипвам от по скъпия дизел maxx motion ,за да видя как ще се държи мотора това което установих е ,че колата върви и харчи по същият начин, ако не си въобразявам стана една идея по тиха работата на мотора.Но при една и съща дестинация колата регенерираше доста по често на един резервоар поне 4-5 пъти.Моето мнение е че с тези проби които си направих явно по скъпата нафта отделя повече сажди които запушват DPF-а и за сега пак минах на обикновен дизел.Вие какво мислите и какво ще кажете за моята логика,дали е така.
Накрая всички махат ДПФ. Ще ти писне от светещи чекове рано или късно. И ще стигнеш до прозрението , че е трябвало 90 кс  мотора да си купиш. Извървял съм го тоя път....

Петров

То е ясно,че ако се стигне до проблеми с ДПФ-а ще се отсрани. Аз просто се интересувам как се случват нещата как работят системите и възлите по автомобила. За това споделям свой наблюдения. Безаварийни километри и весело посрещане на празниците.

П.п колеги може ли да се изключи предупредителния сигнал за ниска външна температура.

iwo_19

Ами ДПФ работи нормално само ако караш като западняк - 30 -40 000 годишно, много магистрално каране / дава възможност за продухване и регенерация /. Който кара 70 % градско става абонат на сервиза за ДПФ и ЕГР. Кратко пържене в обороти не помага. Чистенето на грешката пък изобщо не помага - до 4-5 000 км светва чека.