Относно капака на клапаните при смяна на ангренаж Фокус 2 1,6 115 hp

Започната от To4kata, 04 Юли 2018 14:28:57

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

To4kata

Колеги, питах в МП сваля ли се капака на клапаните при смяна на ангренажа при Фокус 2 1,6 бензин 115 HP, т.е. двигателя с вариаторите на разпр. валове, при който се ползва спец. инструмент за фиксирането им - казаха Да.
Гледам ето този клип https://www.youtube.com/watch?v=j5yovpT9S50 и виждам, че капака не се пипа. Някакви мнения по въпроса ... ?
А той е свързан с предстояща смяна на ангренаж, като ми калкулират и гарнитура на капака, която си е 100 лв при тях.

ivchotr

Върви при Фордманиака да ти смени ангренажа и не се занимавай с глупости.

To4kata

Цитат на: ivchotr в 04 Юли 2018 19:52:45
Върви при Фордманиака да ти смени ангренажа и не се занимавай с глупости.

Вече го питах 2 /два/ пъти, каза че не може  :o

ivchotr

BODURA

Моя си го смених в МП за около 550 май беше,и да казаха че задължително се сменя гарнитурата и даже ми бяха събрали старите  части в една кутия!

To4kata

Аз доколкото разбирам на 1,6, но 100 коня /т.е. двигателя без вариатори/ капака се сваля задължително, като валовете се фиксират от дясно , но на 1,6 115 hp  може и без това, като фикисирането става със спец. метална планка откъм зъбните колелета на ангренажа /вижда се ясно на клипа/.
Друг е въпроса ако по технолог. карта на 160 000 се препоръчва смяна и на гарнитурата на капака.
Всъщност, колега Bodura  при теб какво смениха, освен ремъците и ролката? Водна помпа, семеринг колянов вал ...?