Ford C-MAX или Зафира А

Започната от pondzi, 26 Май 2018 13:22:29

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

pondzi

Чудя се кой от двата модела да си взема,бензинови.Идея си нямам какви са частите като цени на форда.Благодаря предварително.

Ozzie

Цитат на: pondzi в 26 Май 2018 13:22:29Идея си нямам какви са частите като цени на форда.
Определено не са евтини, някои...
Намираш в долната страница графа "Разходи" и гледай за две години какво се е наложило да сменя.
https://www.carspending.com/bg/vehicle/6642-ford-focus-c-max
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

pondzi

Вярно са скъпички.Гледам че твоята е дизелова.Мен ме интересува при бензиновите,какво е положението.Някой мотори съм чувал че са със верига.

ivopolr

Според мен първо си набележи по няколко екземпляра от модел и след това елиминирай един по един.  Съответно избираш най-читавата кола. Така както си задал въпроса може да важи за нови коли но за стари е по-правилно моето предписание, поне според мен де. 

Ozzie

Цитат на: pondzi в 27 Май 2018 01:30:13Вярно са скъпички.Гледам че твоята е дизелова.
Така е, но за тези две години около двигателя единствено са пипани EGR-а и турбото.
Частите по шасито, окачването и др. предполагам са идентични като цени.

Отвори кой да е сайт за авточасти (цените долу- горе са еднакви навсякъде, с незначителни разлики) и сравнявай за двете марки.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

Alexi

При Зафирата трябва доста да се внимава кой точно мотор се избира .. че има и проблемни

hotblooded

При дизляците на Зафира има две разновидности на помпата, независимо дали е 2.0 или 2.2 - едната не се ремонтира в България.
2.2 бензин е с двумасов маховик, за който няма едномасов аналог и цената на комплекта съединител е над 2000лв.
От 1.8 бензин има с хидравлични повдигачи, но има и с пулове - втория трудно се прави на газ (прогаря клапани)