Съвет за покупка на Ford Focus 1.8 TDci mk2

Започната от Evgeni, 13 Май 2018 12:14:43

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Evgeni

Здравейте,

Проверих в търсачката и последната (покупка на фокус) подобна тема е от 2017-та (ако съм изпуснал нещо ме извинете). А и питанията ми са за конкретна бройка (ето тази тук: https://www.cars.bg/offer/c2454485).

Да, знам че най-евтиният автомобил в ценовия клас е голям риск, НО тази кола ще ми трябва за да ме "вози" известно време (6-12месеца макс) и да си остане за втора "работна" (за прекарване на багаж, евтино возене от точка до точка при нужда и т.н.)!

Та, за този брой - гледах разни Фокуси от първото поколение до 2-2300лв. таван, но тази изскочи и ми хвана окото. Цената е ок, но е "оглозгана" - свалено CD, май пръскалките за фаровете ги няма, видях и само 1 работещ халоген, няма екстри и т.н. Обаче пък външно изглежда без забележки. За мен приоритет не е външният ѝ вид, а да е здрав двигателя и другите скъпи части за ремонт. Тук ако имате някакви семпли съвети за тестове при полеви условия ще съм благодарен да ми ги споделите.. Знам някакви базови неща - да се гледа дали ще изпуши бяло :D .. и до там.

Също, ще ви помоля за много груби (актуални за 2018г.) ориентировъчни цени на най-проблемните ремонти - турбо, дюзи, съединител, друго (?).

П.П. Ако някой пък има мнение за Мондео (май мк3 (?) от 2002-2007) да каже, а и да сподели линк към добър такъв. Там критерия ми е по-скоро да е бензинова 2-ка или дори 2,5 V6 и да влиза в цена до 2500-2800 и после да ѝ сложа газ.

Благодаря на отзовалите се  8) ;D

Alexi

ако пали и работи нормално я взимай ,и квото такова ..

ivopolr

Като гледам фаровете са  ксенонови, сложи и джантите /алуминиеви/ , ето ти една трета от цената на автомобила! ^-^

locke

Две такива мондеота умряха след преход от англия до българия. 1.8 мисля че бяха

Alexi

мотора е с доволно здрава горивна система ( за разлика от аналога си в мк1 ) 300к като минимум .. но те най вероятно вече са минати де ..

Evgeni

Благодаря за отговорите, пичове!

Мисля да я погледна утре/други ден ... все пак цената е топ, а и както казва ivopolr то само тия неша избиват голяма част от цената.

Аlexi, дано запали :D и си мисля, че е на поне 400к, но дано не сдаде всичко, което може да сдава багажа точно при мен, а ако се случи един от "големите" ремонти, то пак ще си дойде на г.д. нормална цена (а и при по-скъпа кола пак няма гаранция, че няма да стартираш с 500-1000лв. за нещо)..