Проблем, Фокус, мк3, 2011

Започната от stefato, 30 Април 2018 11:09:00

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

stefato

Здравейте!

Днес когато сипах гориво от Пауър Ойл светна чека на двигателя!! Много "приятно". Колата губи мощност, двигателя започва да трепери, губи обороти и влиза в авариен режим. Според Вас ако сменя горивният филтър и източа горивото, дали ще се получат нещата?? Има ли вероятност да е АГР клапана?? Дайте предложения.

Благодаря
(whogives) ?

(fe) FORD rlz  (fe)

Alexi

торбата с боба не е до мен да ти отговоря .. но една диагностика като за начало може да изясни проблема

stefato

Направихме диагностика. Тя показа, че проблема е в горивната система, което беше очаквано. Сега ще източваме горивото и ще сменим горивния филтър.  Надявам се да не са изгърмяли дюзите.
(whogives) ?

(fe) FORD rlz  (fe)

stefato

Явно непрофесионална диагностика няма да свърши работа. :'(
След смяна на горивен филтър, почистване на горивната система плюс източване на горивото и слагане на добавка в новото, колата пак даде същата грешка. Записах си час за диагностика в Мото Пфое .. чак на 11ти Май   :'(
(whogives) ?

(fe) FORD rlz  (fe)

V.Buzev

И в МП ще видят същото както и с непрофесионалната диагностика.
Върви на дизел сервиз ако този който ползваш не е достатъчно компетентен да направят тест за обратната нафта на дюзите. Една диагностика на живи данни ще ти каже и как се държи помпата като налягане и т.н.
Каква е грешката която записва - точен номер имам в предвид?

Everio

Какво искаш да кажеш с това,че от мото пфое ще вдигнат рамене и ще кажат незнаем?

Alexi

според мен трябва да се мине през официалния сервиз в някой момент .. ето примерно жената кара едно поло 1.4 бензин купувано е чисто ново от магазина ,в момента е на 60к км и взе да не пали и тоя майстор оня сменихме разни неща за вече 200 лв и ще се стигне до официалния сервиз ,щото уж всеки много кадърен ама не могат да хванат проблема на тоя прост и елементарен атмосферен мотор за комън рейл от последно поколение да не говорим ,че ще го гледат като голям камък в 90% от сервизите .. това е тъжната истина

V.Buzev

Ами поне в Плевен Мото Пфое уж ми ги похвалиха, а в последствие се оказа че ги и познавам.
Ходих с комбито заради странното му палене и по твърда работа. Отговорът беше - ми те така си работят ????. На диагноатика естествено нищо не излезе.
Малко след това прехвърли зъби на веригата, и като им звъннах да им кажа и малко останаха втрещени.

stefato

Alexi за жалост е прав. Ще изчакам до 11ти Май и "мирна ми глава". Разбира се, надявам се в люлинското Мото Пфое да открият проблема. Доста хора ги хвалят, а и това им е работата.. не вярвам да не могат да открият проблема. Едвали съм първият с такава кола или първият с такъв проблем. Но до тогава.. ще съм без кола  :'(
(whogives) ?

(fe) FORD rlz  (fe)

Everio

Ще очакваме да споделиш развръзката успех.

stefato

Имаме напредък!! След близо три часово чакане в Мото Пфое Люлин, си взех колата с диагноза: Дюза на първи цилиндър. Цената, която ми предложиха там за смяна беше 420лв за нова дюза и 370лв за гаранция и монтаж. Казах им, че ще си "помисля". Според вас кое е по-добрият вариант - втора употреба дюза от някоя англичанка или рециклиране на моята? Като не изключвам и варианта с чисто нова.
(whogives) ?

(fe) FORD rlz  (fe)

stefato

Така.. проблемът е решен. (fe) Диагностиката от мото пфое помогна доста. Сменихме дюзата с друга. Взехме втора употреба от Форд 2012та година. Изчистихме грешките и всичко се върна по старому:).  Майстора каза, че този тип дюзи не се рециклирали и при подобен проблем се сменяли с други. Имате ли подобен опит? Не че ще променя нещо, просто ми е странно, как така не става да се поправят. 

П.п - Спирам да пиша, защото никой не гледа, не виждам смисъл.
(whogives) ?

(fe) FORD rlz  (fe)

Alexi

напротив темата е полезна .. тия автомобили са сравнително нови и проблемите с тях тепърва ще се появяват ..

ivopolr

Би ли споделил на каква цена взе дюзата?

Everio

Как да няма смисъл тепърва ще има много колеги ще сменят на мк3...
Аз се питам от горивото,което си сипал последния път ли или просто лош момент!? Каква е дюзата като марка?
И да вече на доста от новите коли не се рециклират моя майстор имаше проблем с фиат баничарка 2013 даже с него бях занесохме дюзата и ни върнаха там където той редовно рециклира нямало опция за рециклаш.

stefato

Марката на дюзата, която извадихме беше Сименс. Оказа се, че електронната й част се прецакала и заради това не ставало с рециклажа. Взех я за 200лв втора ръка. За сега всичко е точно и си пръска. Не се наложи да се ходи до дизелджия за да я кодира. Старата я пазя, ако някой изявява желание може да я получи. Не било от горивото.. двама човека ми казаха, включително и в мото пфое, просто лош късмет.
Между другото дъм очарован от Мото Пфое, кадърно работят и действат бързо. Направи ми впечатление, че нямаше много Фокус мк3 за сметка на Фиеста.
(whogives) ?

(fe) FORD rlz  (fe)

Everio

Stefano на колко километра е колата и от къде си я купил?

mimomimov

Нищо ново под слънцето за тези дюзи , капризна работа ! Моите са сменяни и четирите още гаранционна на 93 000 км. Дюзи VDO/Continental/Siemens . Неприятно и скъпо преживяване , но то всичко е така с тези съвременни дизели за съжаление . На моята са сложили заводски рециклирани , за сега на 120 000 работят нормално , дано да е за дълго  ::)

exclusiveremix

малко оффтопик :
Навремето и ние ядохме сопата с електрониката на една дюза на реното на баща ми.В началото я вкарваше в сервизен режим,след чистене на грешките се оправяше... и така през няколко седмици.Накрая просто отказа,сменихме дюзата с нова и всичко се оправи.И това на 30 к км.
Ford Focus Ecoboost Red Edition
Ford Fiesta TDCI Black&White

stefato

Абе неприятно беше с тая дюза.. още повече, че бях тръгнал за Букурещ и малко ми се прецакаха плановете..  Колата ми е на 154 Хил. Км взех я от Дупница.. тогава беше на 113 Хил. За тези 40 хил съм сменял само наслото. Доволен съм от колата си, заради мен много хора си промениха мнението за Форд като цяло.
То че дюзите са скапани, така е, но и горивото ни е под всякаква критика. Ни в клин, ни в ръкав..
(whogives) ?

(fe) FORD rlz  (fe)

mimomimov

Много са приятни за каране дизелите , обаче пусти горива , евро норми и електроника !!! За това поне като се разваля нещо за да знам че съм опитал да предпазя мотора , редовно слагам сиропи в нафтата  ^-^ .  При всяко зареждане Бардал B.D.C. , два пъти в годината PRO-TEC – Common Rail Diesel System Cleaner and Protect и през 5 000 километра PRO-TEC – DPF Super Cleaner за DPF филтъра .
Ако не помагат няма и да навредят , само дето ми струват по 100+ лв. на година .

ivchotr

Ремонтите са далеч по-скъпи.

Симо

Хайде и аз да се включа по темата с дюзите. Колата е 2012 г. и е с двигател 1.6 дизел - 95 к.с. Купих я на 100 хил.км., сега е на 126 хил.км. Още при покупката на компютъра показа "някакви проблеми с 2-ра и 3-та дюза, но диагностика каза че може да се кара и така. Ако не сте придричиви няма да усетите никакви проблеми по колата. Единствено при спрял автомобил на празен ход се усеща едно много леко и слабо претреперване на двигателя. Иначе колата си върви идеално, разходът е отличен, ауспухът е бял, на магистрала се кара със 160 км/ч. И така вече 26,000 км. без да се счупи двигателя. Преди една седмица правя пълно обслужване в един голям и модерен сервиз на Бош. Забелязали треперенето на празен ход и ми направили като жест дигностика. Идват и казват - трябва веднага да сменяш 2-ра и 3-та дюза. Оферта общо 1100 лв. по 510 лв. за оригинална дюза Сименс и 80 лв. за труд и програмиране на дюзите. Видя ми се разумна офертата и тогава изненада - казват ми - да, ама трябва да се сменят и 4-те дюзи, защото новите със старите не се сработвали добре. Та какво да правя според вас - продължавам да си карам, както досега 26,000 км., сменям само 2 и 3 дюза или и 4-те? При положение, че колата пали и върви без никакъв проблем аз по-скоро нищо няма да правя. Питах ги защо за 26,000 км не се е счупил този двигател и защо разходът ми е в нормата - отговор дюзите Сименс има ли някакви кодове и те превантивно спирали подаването на гориво. Ще се радвам да споделите мнение.

Alexi

ае карай си колата .. дюзите като станат зле почват аварийните режими първо ,няма да се счупи колата току така

ivchotr

Рециклирани дюзи няма ли да вършат същата работа както нови?

Alexi

тия пиезото на Сименс май не се рециклират .. но много малко са изкарали ,ако наистина е дюзи де

dak

До колкото ми е известно от лоша дюза при други марки се пука бутало и тогава ремонта става солен.

iwo_19

Ако  не   е купена от първи собственик, тези 100 000 първоначални са ала-бала. За  120 к  да се скапят дюзи е трудно.

Pyrhel

Ако инжекторът не разпръсква, е на струйка се стопяват буталата, но цената на нови е доста сериозна, за да се правят експерименти, трябва да си сигурен.
Ако проблемът наистина е в инжекторите (и са пиезо, не помня), бих купил втора употреба, макс 200 лв ми звучат много по-добре от 1100.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Симо

Здравейте отново и много благодаря за отговорите,

Уточнявам, че километрите на колата са достоверни, защото е купувана от Мото Пфое и има сервизна книжка. Аз съм 2-ри собственик и я купих 5 месеца след последното потвърдено от Мото Пфое обслужване. Купена на 100 хил. км, на 105 хил. установени с диагностика "пределни стойности" на 2-ра и 3-та дюза и вече над 20 хил. км колата върви нормално, въпреки "проблема". Засега дюзи няма да сменям, поне докато не светне нещо на таблото.
Относно точно моите дюзи Сименс ми е потвърдено от два независими БОШ сервиза, че не подлежат на каквото и да е рециклиране. Опити за рециклиране точно на тези дюзи водят до по-големи проблеми. Поздрави