DPFE датчик

Започната от Мартин Тодоров, 06 Април 2018 19:26:25

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Мартин Тодоров

Здравейте колеги! Колата е Форд Турнео Конект 1,8 дизел LX 2004 година. Грешката е Р0405 "sensor A low input". След дълго ровене открих, че това е dpfe датчика, който командва ЕГР клапата. Обаче не мога да го намеря къде е. На картинките го има, на колата го няма... Моля, ако някой го знае къде се намира, да помогне.
Кодът на двигателя е HCPB.
Благодаря!

Мартин Тодоров

Здравейте отново! Открих проблема - всъщност мембраната на егр-а била скъсана и датчика, който е за положението на егр клапата не се движи. Запуших както клапата откъм изгорелите газове, така и вакуума откъм командващия соленоид. Колата обаче не се сърди, върви си нормално, не пуши. Доколкото разбрах, е пипана софтуерно. Само записва грешка. Много е пъргава. След Опел Вектра ми се струва като  самолет. Научих доста неща за двигателя и прочие. ТРябва да и се смени един заден лагер, но не знам кой, не мога да го разбера като ги въртя на ръка, а пък са доста скъпи лагер-главините. Както и да е, не съжалявам че я купих. Понякога човек има и късмет :)
Доста неща научих и от форума тук, за което съм благодарен. Живи и здрави :)

Alexi

има едно устроиство като докторски слушалки ,с него лесно се хваща лагер на главина вдига се на подемник върти се колело по колело и се слуша - в някои сервизи го имат

Мартин Тодоров

Ейй, благодаря, това е идея! Ще пробвам, само че ми се струва, че трябва да се свали спирачния апарат и да се махне диска. Във всеки случай ще пробвам :)