не работещ клаксон

Започната от goemonn, 26 Януари 2018 23:17:30

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

goemonn

Здравейте , купих си форд фокус 1.8 бензин , 2010 комби , ако не се лъжа е мк2.5 та клаксона на тази кола не работи , свалих буксата на самия клаксон ток не ходи до там , волан ми предстои да свалям утре за да проверя евентуално на клемата да не е закачен (ако е свалян еърбега преди мен) , проверих вътре в купето бушониерата не открих прекъснали бушони , та въпроса ми е кой е бушона за клаксона на този модел кола , има ли реле за клаксона и къде се намира да видя дали е здраво и има ли възможност под волана да е проблема при положение , че радио и мигачи темпомат работят

goemonn

Така ... клаксона работи от акумулатора като му дам ток , бушон 15А отпред в двигателния отсек здрав , реле за клаксона R2 в бушониерата при двигателя ток ходи , смених 2 релета здрави да не би да е от тях не , свалих еърбега на волана на клeмата позиция 4 и 3 има ток 2.6 волта , ток на буксата на клаксона няма отпред  :-[

goemonn

Проверих и лентовия кабел здрав е , смених от другия форд работят и двата

goemonn

Проблемът е решен оказа се прекъснат кабел на масата точно под бушониерата

П.п. БЛАГОДАРНОСТИ НА ВСИЧКИ ОТЗОВАЛИ СЕ !!!

Милко

Интересна информация колега, защото и аз имам същия проблем с клаксона и като разглобих ербега ми излиза 2,6в. ток , та се чудих дали трябва да е толкова или някой плюс ми се губи . Ще се "гмурвам" да търся и аз масата  :)