Молба за помощ с газова уредба

Започната от saimen, 26 Януари 2012 17:38:22

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

saimen

здравейте колеги попаднах на тоя фором и ще се радвам някой да помогне имам киа шума 15 .И 16в миналата година ми монтираха обикновенно газово  на двигател с инжектори с симолатор ,изпарител- Атикер, копче бензин- автоматично бензин след 2500 оборота минава на газ , не съм в бг  затова пиша тук , спирам колата ,имам над 20 лт. бензин   всичко нормално, беше - 15 градоса след 2-3  отивам да я паля
непали а препълва само и гасне, искърах симолатора  пробвах без него но припали и неще да припалва без него, прибрах го в къщи на топло вкам може нещо за да е замръзнал но днес същата работа, само припалва и това е бензин  помпата работи, искърах автоматичното  копче пак припалва без копчето да е на куплонга  това дста ме очуди, по принцип това копче мисля че трябва да прекъсва нещо като е искарно от куплонга нормално ли е, какъв може да е проблема
съмнявам се в газовата исталация но и аз не съм сигурен -кво може да е , ако някои  може да помогне  благодаря предварително мисля тия дни инъче да искърам каелите от жигльорите и да сложа оргиналните да пробвам само на бензин дали ще запали , а съм в държава където е много скъп ремонта  в сервизите , благодаря ви

road runner

Леле колега ,ял си букви доволно ,слагал си на тяхно място други . Аз лично нищо не разбрах .  Постарай се да напишеш всичко пак . А като са ти сложили газовото колата работела ли е като хората ,защото мен ми намирисва на скапан бензин като за начало .

Bobi

Всъщност колегата не е виновен. Той беше писал на латиница , а аз го кирилизирах с програма. Но наистина ще е добре, да напише малко по-разбираемо и подробно.

goro_89

колега ма  поне 10 причини да  не палиш
1.да не  стига  гориво до  гърлото/всмукателите/-копчето за Газ-бенц да  е блокирало или  някои кабел  да се  е изплузнал провери  бушона  на газовото. огледай електронното запалване има  един  сепаратор /порцеланов бушон/ пробвай  да  запалиш диркт.  на газ
2 да нямаш ток кабела от ВСС към бобината да  не се е изплъзнал
3.да  нямаш  въздух предполагам имаш гръм клапа  да не  би  да  е  заседнала затворена провери
Има  и  още  поне  10 причини  да  не  пали   но  това се  сещам  сега  пък  и  не мога  да  пиша  бързо   и  се   ядосвам пиши  ако  я  направиш да  знаем  и  ние . Успех

P.Kostadinov

Имах подобен проблем при мен (газов инжекцион) пак същите симптоми и установих,че проблема е в компютъра на газовото.Откачих клемите на акумулатора за 5-10 мин и така се рестартира и се оправя.Но при теб работата е друга и както каза колегата точно тая клапа прави повечето мизерии-мои наблюдения :)
Карай толкова бързо,колкото бързо би могъл да спреш !