Ел.инсталация на двигателя

Започната от 200E-16, 16 Декември 2017 09:54:39

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

200E-16

Здравейте,искам да споделя с вас един проблем, който скоро открих, на повечето от вас най-вероятно е ясен.Става въпрос за ел.инсталацията на двигателя.Изолацията на кабелите се е напукала и се разпада това може да доведе до куп други проблеми,може да доведе дори до самозапалване на автомобила.Ремонти от типа омотаване с изолирбанд на всеки кабел,частична подмяна на кабелите, и др. подобни ремонтни дейности са неефективн.Най-ефективния вариант е подмяната на кабелите от пин до пин.Такъв проблем съществува при Mercedes-Benz и Opel.
П.С
Поради ограниченията който има по принцип във форумите за качване на снимки побликувах линк към фейсбук страница (за по лесно).
Впоследстие качих и снимките в темата.За това този линк го изтрих.

Mondeicho

Предлага се такава пластмасова изолация, с която можеш да си я подмениш. Ако тръгнеш да купуваш оригинална ще се откажеш още на първия кабел, цените са потресаващи  (rofl)
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

200E-16

Да цените са много високи в магазина.А качествен ремонт може да стане за много по малка сума.

ivchotr

Това, струва ми се, е невинна реклама :D

200E-16

Еми във форумите на Опел и на Мерцедес не го възприеха като реклама, а като решение на наболял проблем.

Mondeicho

Всъщност ти сега предлагаш да го направиш ако някой желае или просто споделяш, че съществува такъв проблем. Защото ако беше толкова сериозен проблем всеки ден щяха да се палят автомобилите (rofl)
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

200E-16

Кабели с разпадаща се изолация дали са сериозен проблем???Всеки сам може да прецени колко сериозен.Аз немога да разбера къде е проблема?
Мисля че бях достатъчно ясен още в първия пост.
Пък ако смятат модераторите ако смятат че тази тема не е на подходящото място могат да я преместят или изтрият.
Лек ден.

ivchotr

Е ми за Опел и Мерцедес е разбираемо. Ама тук се карат предимно Фордове (rofl)

200E-16

Ааааа що????То ако става въпрос и Рено имат такъв проблем.Там дали е разбираемо ::)?
И че като е Форд какво не си ги ремотирате ли?
Ааа сега загрях че може пък не всички да имат фейсбук,затова качвам снимките и тук:

Pyrhel

Какъв е замисъла на темата? Не мога да разбера какво се казва, освен "има проблем с инсталацията"...
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

ivchotr

Човекът вероятно започва бизнес начинание и си прави реклама. Лошо няма. Само начинът ми е малко странен, макар и да разбирам мотивите му.

200E-16

Както вече споменах още в първия пост споделям с собствениците на Форд за проблем на който съм попаднал и който съществува при други марки автомобили.
Предположих че такава информация би била полезна да се сподели.
Живи и здрави и всичко най-хубаво.

ivchotr

Благодарим! Ние оголени кабели не сме виждали. Добре, че беше ти да ни светнеш. Вече ще знаем, че има и подобен проблем в колите.
Сега сигурно ще те шокирам, ако ти споделя, че преди две години ми нагоряха силовите клеми в буксата на вентилатора и аз като последен лаик ги прекарах през лустерклема и ги омотах доволно с изолирбанд. Колата не е правила проблем от тогава, ама ако дадеш някаква смислена оферта, мога да дойда да ми решиш проблема. Ама мога и да не дойда. Нали няма да се обидиш?
А пък преди много години, една вечер ми се подпали инсталацията зад таблото на Москвича. Беше паднала една крушка с все фасунгата и тя, понеже е метална (при рашките всичко е метал, лабаво няма) беше дала на късо. Ама тогава нямаше Фейсбук, нямаше и Интернет (поне в БГ, де) и аз с една цветна схема на инсталацията в ръка, си поднових изгорелите кабели, ама не от клема до клема, а от изгоряло до изгоряло. Те пък се бяха споили един към друг и беше забавление, ама се справих. Ако съм знаел, че те има, хич нямаше да се мъча. Ама това беше през 1995 г., та може и да те е нямало ::)

П.П. Направи си рекламата като хората и не ни вземай за баламурници.

200E-16

Аха вие говорите господине от името на всички собственици на марката и всички значи знаят че има кабели на който им се разпада изолацията.
Еми тогава се извинявам за спама и че ангажирах съфорумците с излишна информация.
Незнам може и да греша, но форумите са за да се споделя информация и да си помагат съфорумците един на друг.
За първи път срещам толкова войнствено отношение във форум.
А относно рекламата аз си правя където и както трябва,не се притеснявайте за това господине.
Ето от вас разбрах че се справяте добре с ремонтите по вашите автомобили.
Браво!!!
Всичко е точно! ;D

Marlboro

Цитат на: 200E-16 в 16 Декември 2017 09:54:39
Здравейте,искам да споделя с вас един проблем, който скоро открих, на повечето от вас най-вероятно е ясен.

Ако се занимаваш с това и скоро си го открил,  не са добре нещата  (tooth)
Момичета, при тези цени на бензина, не идваме само за се видим!

ivchotr

Цитат на: Marlboro в 16 Януари 2018 18:35:16
Ако се занимаваш с това и скоро си го открил,  не са добре нещата  (tooth)

(rofl) (rofl) (rofl) Недей така, че човекът е докачлив (rofl) (rofl) (rofl)

Цитат на: 200E-16 в 16 Януари 2018 17:13:00

За първи път срещам толкова войнствено отношение във форум.

Що реши, че ми е войствено отношението, бе пич? Казах да не ни вземаш за баламурници.

200E-16

ЦитатБлагодарим! Ние оголени кабели не сме виждали. Добре, че беше ти да ни светнеш. Вече ще знаем, че има и подобен проблем в колите.
Сега сигурно ще те шокирам
Ей на за тва съм решил че сте войствено настроен.
Ако вие се засягате и се смятате за баламурник проблема си е ваш.
Ако това е се смята за реклама от модераторите имат правото да изтрият темата.
Повече не смятам да водя този безмислен диалог. ;D ;D ;D

ivchotr

Аз за баламурник не се смятам и едва ли някога ще го направя. В твоето поведение обаче прозира идеята да ни правиш на такива. Ние ако бяхме баламурници нямаше да се усетим, ама не сме. Развивай си бизнеса и дано имаш успех. Но ако с клиентите си се отнасяш по този начин, няма да прокопсаш много. Това то го давам като съвет. Безплатно.

ivchotr

Гледам темата още стои, този дето я е пуснал е от Несебър, а фирмата, която извършва ремонт на кабели и към чийто сайт случайно или не насочва линк от страницата на този от Несебър, също е с адрес в Несебър. Не че нещо, ама някой модератор може да влезе в роля съгласно правилата на форума. Доколкото разбирам, май няма предварителна договорка с управата, иначе Pyrhel щеше да е наясно, пък и темата щеше да е на друго място и по друг начин да представя бизнеса на кабелджиите.

200E-16

Айде сега изтрийте темата и да мирясаш най-накрая.Темата не е е замислена със цел реклама.Явно ти разбираш от абсолютно всичко и си доста активен така като гледам.Да живеят хейтърите!!!
Аз предлагам направо да се затрие и темата и регистрацията ми.
Успех пичага.

Alexi

Ето сподели вече в няколко поста какво си открил наскоро - че кабелите в колите им се разпада изолацията и окъсяват ... някои от нас са хаберлии от 20 и повече години с тия проблеми .. темата ти очевидно е нескопосан опит за скрита реклама явно се занимаваш с ел. инсталации ,лошо няма но нали не мислиш че ако ми се запали инсталацията в Шумен примерно ,ще ти докарам колата в Несебър някак си .. темата я считам за изчерпена ,ако имаш други открития за споделяне може да пуснеш друга :)

ivchotr

Цитат на: 200E-16 в 18 Януари 2018 17:13:39
Айде сега изтрийте темата и да мирясаш най-накрая.Темата не е е замислена със цел реклама.Явно ти разбираш от абсолютно всичко и си доста активен така като гледам.Да живеят хейтърите!!!
Аз предлагам направо да се затрие и темата и регистрацията ми.
Успех пичага.

Не, бе приятелю. Обидно е да мислиш другите за по-смотани от теб самия. Хубаво си почнал да правиш бизнес или се опитваш да помогнеш на приятел с популяризирането на неговия. Ама ако беше прочел правилата, трябваше да подходиш по съответния ред. Ти не си го направил. По държанието си личи, че по-скоро си наясно с нещата, ама не ти утърват. Което дразни. Заради подобни бай Ганьовщини сме на този хал. Успех все пак.