Цъкни реклама - спаси форум

Автор Тема: Ford представя зверска концепция F-150 с 600 коня  (Прочетена 115 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Проектоновинар

  • Форд Фен
  • Аз ♥ Форд
  • Публикации: 79
  • Адрес: -
  • Форд: -


Многократно сме споменавали невероятния успех, който има пикапът Ford F-150 в САЩ. Автомобилът е най-продаваният в страната, радва се на огромна почит, а сравнително отскоро има и доста впечатляващия агресивен вариант Raptor, предназначен за търсещите адреналин. На изложението SEMA тази седмица пък посетителите могат да видят концептуална версия, надскачаща дори Raptor.

Машината носи името F-150 RTR Muscle Truck Concept и излиза от ръцете на Вон Глитин-младши. Негово дело бе и друг екстравагантен модел на "Синия овал" - Mustang RTR.

Пикапът е стилен и определено няма как да остане незабелязан, но в същото време държи стройна фигура, без излишни фантазии, най-вече от гледна точка на екстериора. Избраният цвят е тъмно сиво, а черните елементи са в прекрасен черен мат. На доста места може да се открие брандирането на RTR. Промени от стандартния модел са претърпели решетката, арките на панелите, а яките джанти са обути в 33-инчови гуми Nitto Ridge Grappler.

За момента няма снимки на интериора, но уверението е, че той е дело основно на специалистите от Katzkin и кожата е широко застъпена. Подобренията там също са деликатни, но забележими.

Най-голямото достойнство на този прототип обаче е под капака, където ще лудува 5-литров осмак с 600 к.с., което е със 75 понита повече от Raptor. Агрегатът предава усилието към колелата чрез 10-степенен автоматик. Цялата тази мощ изисква и определени подобрения по окачването, които са направени с най-добрите компоненти на пазара.

За съжаление за момента пикапът не е предвиден за производство и с него компанията по-скоро демонстрира мускули пред конкуренцията. Не, че и без това F-150 не е достатъчен кошмар за всички сериозни производители на пикапи.

Източник: auto.offnews.bg

« Последна редакция: Декември 12, 2017, 16:22:17 от Проектоновинар »

Цъкни реклама - спаси форум