Най-новото Мондео във форума

Започната от Bis70, 19 Март 2015 00:22:23

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Bis70

Здравейте колеги,
Като новак във форума, реших да ви представя моя нов, абсоолютно непознат на никой от вас автомобил  (rofl),Мондеото на Pyrhel (Mk3, 2.2 TDCi Titanium X). Понеже по таз кола имаше толко неща да се подобряват  :)), та първо понаачках някои. В големия януарски сняг лекинко се хлъзнах на една прекрасно почистена драгалевска улица, и подпрях, много на място поставено ел. табло. Резултат: малка вдлъбнатина на предна дясна вежда. Въпреки че, веднага уговорих ремонт,  :'( .Малко след това,при еддно пътуване из Родопите, по идеално поддържания път около Пампорово, колега изстреля камък, и с индианска точност, ми простреля десния халоген (drl). Два дни, след това, срещу огромната сума от 10 лв. (rofl) беше възстановен. В чудния мартенски сняг се набих в коловоз на нашата улица (благодарности на столична община), и отпрах перото на предната добавка. Търся нова такава. Ако не намеря ще си я карам така - много йе фйешън. Толкова по разрухите. Иначе се сдобих с нови джанти (старите си нейни  :)) ) и летни гуми - michelin primacy 3 215/55/16. Не мога да реша, с кои джанти да карам лятото :-[ . Днес я почерпих с нови предни и задни  дискове и накладки  Ate, че нещо ме смущаваше претрисането при рязко намаляване от висока скорост, а пък и имаше леки вибрации около 130  км/ч. След 3 ч. старателно напасване 0-60-0-60-0..., направо е чук - няма никакво тресене, и спира, само като си помисля да пипна педала. Сега, като взе да се стопля, започвам да се чудя какво да ръчкам по колата. Или пък, просто да си я карам, а?

Alexi

тя ,ръчкане е видяла достатъчно ,карай си я :)

Pyrhel

Важното е, че пали зимата (rofl)

За джантите, на мен ми харесват повече тези, с които я взе - 5те спици. Те всъщност са й оригиналните, така е от МП. Преди няколко зими като беше големия сняг и аз затънах в един коловоз (опитах да мина отстрани) и спрях да експериментирам с Мондеото в снега.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

ihovahi

Честито. Снимки няма ли да видим  ;D?! Не, че не сме я виждали... ама така само с текст малко постна темата. Иначе със здраве да си я караш. Колкото по-малко ръчкаш, повече ще караш  (fri)
Който фôрка "майстор" си нахôда!

Dmitarcho

Честита придобивка ;) Много безаварийни километри заедно ;)
Ръца Пръца

Septerra

Изчезналият кивот се появи...  (rofl)

Любимото ми Мондео е това, честито за придобивката! :)

Bis70

Днес смених и спирачната течност (нова тема в Спирачки/Окачване). Баах ти разликата в спирането ??? . Ако не бях с колан, щях да цункам   волана  (rofl) . Горещо препоръчвам!!!

radikn

Честито още веднъж, колега !
Само да те радва тази кола ти пожелавам(и джантите също (rofl)) !
За течността хората са го казали-на 2 години ама у  нас май по-"редовно" се сменя-никога !
А разликата е голяма.

Поздрави !

Mondeicho

Принципно, не трябва да се усеща разлика ако всичко по спирачната система е наред. На Корсата, а сега и на Мондеото смених и не усещам нещо по различно в спирането...
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

Alexi

моята като стана на 5г и смених течността .. усети се разлика

Bis70

Като ме понапече слънцето, взех че го преобух Мондеото с едни новички Michelin Primacy 3 215/55/16 8). На 5-спицовите. На 9-спицовите (ех-Анатолий и ех-Radkin (rofl)) направо монтирах зимните Vredestein Snowtrac 5 205/55/16, че да съм подготвен за майският сняг :D

radikn

Много добре си го измислил !
Аз мислех че 9 спиц. ще ги слагаш лятото,
а така сега е по - удачно !

П.С.:Честити гуми и джанти-дупчица да не видят !

Bis70

То, тия, дупките смо ги чуват (rofl)