Ключове за Mondeo Mk3

Започната от flowsky, 08 Май 2016 11:48:01

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

flowsky

Здраве желаем на ротата, надявам се не сте преяли по празниците!
Имам едно питане: Когато купих колата ми я дадоха с един ключ, и то от плоските, без грам бутон по него. Ключа работи, но е започнал да се поизяжда от употребата.
Та въпроса ми е как стои врътката с новите ключове, особено тези с бутончета. Как може да придобия такъв работещ ключ, на какви цени са горе/долу и трябва ли да се правят някакви магии освен препрограмирането?

infomar

Аз съм се насочил към:
http://locksmithbg.com/page/45/promotsii.html  (150 лв)
и чакам удобен случай да отида към София за да ми направят резервен. На всякъде другаде са по-скъпи с 50... и нагоре лева... достигайки до 500 за бройка.
Правели всичко докато си пиеш кафето и не се интересуваш кое-как. Накрая плащаш... ;D
Ама за да има бутончета, май ще трябва да има я аларма, а централно заключване.... :-\

flowsky

Замислям се и аз за тези. Може на някоя разходка до картинг пистата на Джъмбо да отскоча и до тях. Иначе колата си има централно, ама това с един ключ да съм и то да е мастър... не ми харесва идеята.

Dmitarcho

Не ти е мастър ключа ;) Това е резервния. Освен, ако не е червено капачето на транспондера. И от Китай да си поръчаш ключ с бутони /10-20 лв/, следва обучение на транспондера /около 60-80 лв./.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Ръца Пръца

flowsky

Tи да видиш... в такъв случай май с колегата ще си се хващаме под ръчичка и ще ходим да ни обучават

nixel

Във мото пфое бяха ми казали 24 или 26 лева за обучението.

infomar

Това обучение не е ли да се пъха единият ключ, превърта няколко пъти  и да се натискат бутончетата :-\... описано в ръководството, но повечето се боим да го направим сами за да не прецакаме нещо?
Това можело да стане и по софтуерен начин с програма да се вкарат в емубилайзера кодобете на новият ключ. Някой купешки джаджи го правят, но са по над 200 лв.
п.с.
Мисля, че и в самият ключ с програматор се правят някакви магии и се вкарва код....

Dmitarcho

За да програмира "транспондера"/чипа на ключа да го разпознава имобилайзера, ти е нужен " мастър" ключ - мисля, че беше с червено капаче на транспондера. Не съм виждал такъв ключ в България - или са изключително редки. Това което описваш, е обучение на дистанционното - то може да се прави със всеки ключ, и няма нищо страшно в него - аз съм си обучил 3 ключа така ;)

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Ръца Пръца

infomar

И аз нямам такъв ключ с червено на него - имам един с бутони и един без бутони. Така е бил уж купен автомобила от МП.

доницети

Цветовете на транспондера показват каква версия е, т.е. на каква честота работи. До колкото бях намерил информация има: светло, тъмно син и червен. Когато си купуваш нов ключ или само транспондер дори, трябва да го съобразиш това.
За програмиране ти трябват два ключа, за да си добавиш сам още до два, т.е. общо четири. Ако имаш само един ключ, то тогава трябва с VCМ да добавиш нов ключ (транспондер).
Ако не ти се дават пари за ключ с транспондер, може да го изкараш  и да го залепиш до ключалката за запалването, а да си вземеш най-обикновен ключ- при Хлопела на братчеда работеше  :D
Стандартно идват с два ключа: един с дистанционно (с бутони) и един- без. Също можеш сам да добавиш друго дистанционно, което може да е в ключа,но може и да е самостоятелно. Дистанционното няма нищо общо с транспондера освен, че в оригиналния ключ са в един корпус.

Мондео МК3 2000 16v

Да споделя опита си да извадя втори ключ за мондео МК3
По споменатите от вас фирми цената ключ , нарязване и обучение е м/у 159 и 170 лв не е въпроса до тези 170 лв. От чист инат реших да не им ги дам,  след като на въпрос ако поръчам ключа от нета и го донеса за нарязване и обучение колко би струвало ???
Отговора беше .....Еми направо си го нарежете и обучете .... Та описвам подробно и ясно за всички колеги

1. Поръчка на ключ задължително с chipset и т.н. от AliExpres: 28лв

2. Нарязване на ключа  по номера/кода от сервизната книжка: 15лв                                                                   

3. Обучение при един колега  в Хаджи Димитър: 20лв
Общо: 63лв и един час време

П.П. Забравих да добавя и 2 лв за батерия (тази която беше в ключа не работеше ) 

flowsky

Давай на ЛС координати на тоя човечец от Хаджи Димитър и да си правя подарък за рождения ден!

Jik Tak

Здравей, имам следните въпроси:
1. Ако взема само нова "кутия" на ключа мога ли да сменя вътрешността от стария ключ? (той си работи в момента, но е захабен отвън и искам да го сменя)
2. При това положение трябва ли да се обучава или няма нужда понеже електрониката е от стария ключ?
3. Ако нямам номера на ключа за нарязване как се процедира?
4. Може ли тел. за контакт с колегата в Х. Димитър?

Благодаря предварително.