Фабрично касетофонче 5000 eon със сд 6000 - ДЖОЙСТИК ВОЛАН!

Започната от OL DiRTY, 05 Ноември 2016 18:24:31

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

OL DiRTY

Здравейте на всички! Нов съм в форумът, а и от скоро имаме в семейството Фокусче 1.6, от което сме много доволни, но винаги има едно "НО".
Дилемата, която имаме е свързана с музиката ( както е видно от темата) и тя се изразява в това, че сме  в 21 век, а все още сме с касетофонче ( фабричното на форд ) в колата и искаме "CD" поне! Спрял съм се съответно на cd 6000 на Форд. Залетях се да си купувам от E-Bay, но днес един съсед, каращ същият Фокус, минал през същият този преход "касетка към сд - и  двете на Форд" ми развали настроението с думите  - "Няма да ти работи джойстикът на волана със СД-то". И сега ме налетяха въпроси.....Защо да не работи, като управлението на джойстикът към косетофона ще изпълнява абсолютно същите действия и на СД-то като функции. Дали пък съседа не е улучил някакво дефектно СД плеърче или пък.......... не знам!
Та, молбата ми е, ако има някой от вас, който да е правил тази операция със замяната или има информация и знае, дали става или не, управлението от джойстикът на касетофон 5000 eon На Cd 6000, нека сподели. Разбира се, ще съм много благодарен на всяко ваше мнение по темата!

К.Методиев

Ще работи няма никаква разлика, мога да ти гарантирам в моя фокус бях с EON6006, сложих 5000 за проба, а в момента съм с 6000 и с всичките си работи без проблем.

Не се занимавай с ebay за това вземи си от тук, моето е от мондео мк3, цената тук за 6000 е около 60лв.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

OL DiRTY

Ами, ще се пробва то е ясно, ще те послушам и за покупката от тук, наистина разликата в цената изобщо не е голяма!  Благодаря ти за бързият отговор!

Dmitarcho

Можеш да сложиш и друг касетофон - ако не ти пречи, че няма да е оригинален, и пак да работи джойстика. Просто новото аудио трябва да има вход за дистанционно ... и да се намерят схемите какво му е дистанционното. Сменят се съпротивленията на твоето дистанционно да отговарят на това което си сложил - и става работата ;) Но оригинално си е най добре ;)
Ръца Пръца

OL DiRTY

^-^ ^-^  Еееее, така е, за другите касетофончета ясно, чел съм ли чееел, но както казваш от фабричното по-хубаво няма!  Все пак да споделя, че вече съм с фабрично CD с управление от волана  ;D Благодарности на колегата Методиев за съвета!
Сега става голям майтап, защото имаме и Рено Лагуна, на което управлението от волана е от дясно, а на "Фродо Бегинс" е от ляво...... Няма свикване, бараш нещо зад волана, ама какво точно, не се знае   (rofl)

К.Методиев

Цитат на: OL DiRTY в 07 Ноември 2016 21:26:16
^-^ ^-^  Еееее, така е, за другите касетофончета ясно, чел съм ли чееел, но както казваш от фабричното по-хубаво няма!  Все пак да споделя, че вече съм с фабрично CD с управление от волана  ;D Благодарности на колегата Методиев за съвета!
Сега става голям майтап, защото имаме и Рено Лагуна, на което управлението от волана е от дясно, а на "Фродо Бегинс" е от ляво...... Няма свикване, бараш нещо зад волана, ама какво точно, не се знае   (rofl)

Мое мнение рената са шит, и от ляво е по удобно. ;) Покажи и на комшията сега как работи от волана. :)

Между другото и един Yatour ако си сложиш и си в играта тотално почваш да си пускаш флашки и тн. http://fordbg.com/forum/index.php?topic=8075.40

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

G_o_c_e_v

На мен пък от Ляво ми е по удобно с оглед на това, че дясната ръка винаги ми е на подлакътника и си сменям песните или бъчкам звука с лявата. На Сценика е от дясно и не ме кефи.
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

К.Методиев

Цитат на: G_o_c_e_v в 09 Ноември 2016 21:24:48
На мен пък от Ляво ми е по удобно с оглед на това, че дясната ръка винаги ми е на подлакътника и си сменям песните или бъчкам звука с лявата. На Сценика е от дясно и не ме кефи.

Моя грешка оправих си мнението от ляво исках да кажа.

OL DiRTY

Цитат на: К.Методиев в 09 Ноември 2016 21:18:31
Мое мнение рената са шит, и от ляво е по удобно. ;) Покажи и на комшията сега как работи от волана. :)

Между другото и един Yatour ако си сложиш и си в играта тотално почваш да си пускаш флашки и тн. http://fordbg.com/forum/index.php?topic=8075.40

Хаха, чакам го съседа да ми се мерне   (tts)

На Yatour-a му се точа, както се казва от малък ^-^ Вмъкнал съм го в списъка с подаръци на деда ми Коледа, но ще видим дали ще мине през Китай и ще ме огрее или пак ще ми се мрежавее силует на среден пръст пред очите  ::) Много ми харесва идеята за hends free-to, та със сигурност ще го направя, така, както ти си го направил!!!

Иначе, честно казано за управлението и аз съм съгласен, че е по-удобно отляво имайки в предвид, че дясната ръка е по-заета със скорости, чоплене в носа, кафета и цигарки за употребяващите!
Но първоначалното объркване си остава, когато от по-често употребяваната кола ( Фродо ) седнеш в по-малко употребяваната ( Лагуна ) ^-^ Смях !!!!

V.Buzev

Да от ляво е по удобно, аз имам и Меган 1 и за краткото време което съм ползвал управлението от волана не ми беше много удобно с дясната ръка.
На мондеото пък е гадно че управлението е доста ниско сложено а стандартно държа малко по високо волана и става едно напипване :)
Най добре е този вариант:

OL DiRTY

:D Еееее да, кеф ти отляво, кеф ти отдясно, та даже и от двете едновремеенно!  ^-^

К.Методиев

Моя Yatour си влезе в България като пич без никакво облагане дойде със Singapore Post, но блутут модула се купува отделно и е почти колкото него на цена, на мен ми изпадна на оферта от olx и го взех. :)

OL DiRTY

Значи, кажи речи 200 левчета и за двата модула! А микрофончето отделно ли се купува или е към блутут-а?

К.Методиев

Цитат на: OL DiRTY в 12 Ноември 2016 11:24:25
Значи, кажи речи 200 левчета и за двата модула! А микрофончето отделно ли се купува или е към блутут-а?

Микрофона е с блутута, само бутона се продава отделно за него но не ти е нужен.

OL DiRTY

Ясно, благодаря за инфото :).Ще се похваля, когато го монтирам, даже вече ми е запечатано в главата, как ще го бъде! Но преди следващата стъпка с музиката, първо ще търся лети джанти за лятото, защото така с "металките", е някак си несериозно :)