Mondeo Mk3 - сваляне на декоративните пластмаси на волана

Започната от Pyrhel, 24 Май 2012 19:20:05

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Pyrhel

Една от болестите при Мондео Мк3 е протриването на декоративните капачета по спиците на волана. Хубавото е, че се свалят лесно и се отстранява проблема още по-лесно. Или се облицоват, или се боядисват.

Какво ви трябва, за да ги свалите? Някаква PVC карта, която определено не ви трябва, защото след употребата ще прилича на гъз... И то не от ония хубавите, на 18-годишните пайнерки... (rofl)

Когато ги свалите - надпишете кой от къде е (ГЛ - Горен Ляв и т.н.) на гърбовете им, защото са различни по форма и после ще има да си играете за нагласяването :)

Лицевите имат канал:

А задните - кука:

И се захващат по следния начин:

Изваждането става като лицевите избутате най навън, а задните - най-навътре. По този начин най-лесно ще може да се подпъхне картата, с която да освободите контрата на задното капаче.

И ето малко преди/след:

И от близо какво се получи:

Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Alexi

добре се е получило ,това някакво фолио ли е

Pyrhel

Да, минах през магазина с 3М (исках теглен алуминий), ама беше затворен и от там в Бриколаж - за 70 стотинки :D

Dmitarcho

Полезен - както винаги   (beer)  (thup) .Гледам ги и аз моите колко са изтъркани. Как може да се изтърка това така е ... аз поне не се усещам да ги употребявам докато шофирам ;)
Ръца Пръца

zliqiliq

ForeverFord

Легенди:(fe) "качи света на колела";
    Stop Walking,Keep Driving by (fe)

ZHP

Поздравления за полезната тема.
Аз бих искал да си ги направя отново сиви-каквито са сега.Може ли да ми препоръчате някакъв спрей или нещо подобно, защото не знам какво да използвам.Освен това аз имам копчета +/- на тези "спици", с тях процеса по свалянето сигурно ще е по-труден. Ако можете дайте някой жокер за това.

Pyrhel

Според мен се свалят по същия начин, само, че твоите са изрязани за бутоните. Свали задното капаче и полека опитай да извадиш и предния :)

Dmitarcho

И аз свалих моите капачета - е няма такова ръчкане ;) Мисля си, че ще се свалят по-лесно ако се махне капака на волана /само, че не ми се занимаваше да гадая как се маха, предполагам трябва да се махне пластмасата м/у волана и таблото/. Мойте мисля или да ги пръсна с някакъв Сив спрей или да ги облепя със сиво карбоново фолио /ако намеря в Габрово такова ;)
Ръца Пръца

GOSPODIN

Карбоновото фолио (белгийско) е най изгодно във "Васкони" - около 65лв.м2 Облепих с такова вместо китосване и боядисване издрасканите подлакътници на вратите и се получи добре.

ForeverFord

Цитат на: GOSPODIN в 27 Май 2012 22:52:09
Карбоновото фолио (белгийско) е най изгодно във "Васкони" - около 65лв.м2 Облепих с такова вместо китосване и боядисване издрасканите подлакътници на вратите и се получи добре.
Може ли да качиш 1-2 снимки да видя как си ги махнал подлакътниците,защото  и мойте искам да ги облепя.Ще съм ти много благодарен ако покажеш как си ги свалил. (fri)
ПС става въпрос за пластмасовите от вътрешната страна нали ?

ZHP

Свалих ги моите.Сега ми трябва някакъв хубав спрей за боядисване.Препоръчайте нещо за да изглежда максималко автентично.

mirohristov

Ето това е резултата след боядисването

с този спрей с алуминиев ефект закупен от Практикер

и са като оригиналните - поне за мен де.
Mалко познат факт е, че като разсипеш домашна ракия върху маса, разсипаното винаги образува границите на Санстефанска България.

GOSPODIN

Ето и резултата от облепването им с карбоново фолио.

Alexi

днес демонтирах моите ,много лесно става с макетен нож ,за 3-4 мин ги махнах( само че истински макетен нож не тия от 1.50 :))) .. преди :

сега :

Uploaded with ImageShack.us

ForeverFord

Малко трябва ли да се по напънат  ? Днес пробвах ама ме достраша да използвам повече сила.

Alexi

ами малко имат нужда да като пъхнеш макетния в процепа леко надигаш

supertorr

Alexi

посочих един на рафта който ми се стори с подходящ цвят .. ще видим колко ще изкара но остана доста спрей и няма да е проблем след време пак да ги пръсна ..

Septerra

Абе, знам, че съживявам тема от прахта, ама май съм глупав... :D

Претапицирах си волана, но кожата не влиза под пластмасовите спици и затова искам да ги сваля, за да стъпят върху кожата, а и освен това - да ги пръсна сиви. Само, че не се справих нещо със свалянето на спиците, а в тази тема снимките в началото не излизат. Нещо не схванах начина на сваляне, малко съпорт, please? :)

Pyrhel

Septerra

Dmitarcho

Да внимаваш като ги слагаш обратно, че аз на едната счупиш щипките, и сега стои в жабката :) Добре, че е от зад ... и не си личи ;) Стой само предната част :)

Ръца Пръца

radikn

Да се включа и аз...
след боята, удряйте по един с лак-мат или обикновен кой както му харесва,
доста по-трайно става, моите не са мръднали (спрей за джанти + лак мат),
а това беше от първите ремонти!

Septerra

Справих се днес със свалянето, просто не съм имал достатъчно мерак да натисна. Като ги пръсна и сложа + новата кожа на волана, ще покажа резултата в темата ми. :) Мерси пак за помощта!

Dmitarcho

Моите ги давах на бояджия да ги боядисва :) Не знам как ги е боядисвал, май не ги е пръскал с лак - не стоят толкова гладки - лъщящи, но вече 2 години са като чисто нови :)
Ръца Пръца

Alexi

изровихте тая стара темичка .. моите взеха да се поизтъркват спрея не държи като оригиналната боя но не е проблем да ги пръсна пак ако се наложи

didon80

Още една типична слабост на мондео, която я има и при мен. Ще трябва да се погрижа да изглежда като ново.