Focus 2.0 LPG hatch

Започната от temples, 29 Октомври 2016 01:40:44

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

temples

Здравейте! Включвам се в темата след една година шофиране на същия модел(но хечбек) и 30 000км в София. Колата бе нов внос от Италия, закупена от Горубляне... Много "разбирачи" до ден днешен възмотено питат: "Е ти луд ли си? От горубляне!@$"... а аз само се усмихвам и казвам нещо от сорта: "е да де малко се пре*бах но това е положението"... "фенове" на форда - "бол"!. Та като знаеш какво купуваш и какво да гледаш и от Албания да я купиш няма значение. Първото нещо, което забелязах при огледите на същия модел със същия произход(тъй като това беше модела и произхода, който търсих) беше вибрацията в купето на празен ход... така че след като я взех веднага прегледахме тампоните на двигателя и сменихме големия от ляво на двигателя и колата заспа.... както е споменал колегата по-горе, на светофарите се чудих дали колата работи изобщо... Другите неща което направих на около 170к км е да сменя амортисьори(sachs), дискове и накладки(AT) и свещи(от MOTO PFOHE). Карам си я, сменям филтри на 8-10к км, масло 5W40 на Mobil на 10к и все още и се кефя на макс. Петрохан го минавам без притеснения от задминавания и изкачвания, било то със или без климатик. На магистрала чувства мега комфортно до към 160км, може и нагоре, пробвал съм я, държи се без проблеми, но си трябва по-силна музика :) Ето и три снимчици. Първите две са от миналата година, със и без зимни гуми ;D . Третата е прясна, прясна от днес ;) :

Mondeicho

Цитат на: temples в 29 Октомври 2016 01:40:44

[/quote

Какво се е случило тук за да я оставиш така на земята? Откраднати джанти или :'(??]
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

Alexi

е човека е писал ,със и без зимни гуми :))

temples

Откраднаха ги и бяха оставили колата както я виждате... :D няма трупчета няма камъни и май по-добре де, защото 2 месеца по-късно на един съсед също си ги бяха харесали и бяха подпряли колата само отзад.... та му отиде и предната броня  :-[ Така де сценария се повтаря на 2-3 месеца... Последно миналата седмица една мазда събуха

Dmitarcho

Баси идиотите !!! Поне следващите джанти ще са със секрети - не, че това е гаранция .
Ръца Пръца

Alexi

така е в родната ни столица .. тъжното е ,че има и магазини за такива части - отиваш всичко е евтино ,купуваш - даже може да е твоята част ..

temples

ама те и секретите свалят на нашия паркинг :D

Pyrhel

Разделих темата в нова, че тази няма много общо с на Илиан. Страшна лайнарщина е това със свалянето на части от колите... Предполагам всички са виждали Поршета без фарове, Мерц без огледала и БМВ-та без лайстни в броните - родна действителност, не само софийска...
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

opex

На теб цял двигател барабар с предния мост ти свиха.  :-[ Ех този Младост  :))

Да не съм съвсем оф-топичен, хубаво изглежда фокусчето, с какво оборудване е, интериора как е :)
qaяכSTuning
"I'd rather lose by a mile because I built my own car, than win by an inch because someone else built it for me. Your car is your story, so don't let someone else write the book."
Нося отговорност за това, което съм казал и което съм имал предвид - Не нося отговорност за това, което е разбрал някой отсреща.
Suum cuique

Ilian Petrov

Честито за хубавата кола и от мен!  Още един Фокус титаниум във форума с 2.0 lpg  :)
И аз съм в Младост...  ::)  и имам секретни болтове, но като гледам какво става явно е все тая

temples

Цитат на: opex в 29 Октомври 2016 12:24:00
На теб цял двигател барабар с предния мост ти свиха.  :-[ Ех този Младост  :))

Да не съм съвсем оф-топичен, хубаво изглежда фокусчето, с какво оборудване е, интериора как е :)
Мисля, че е стандартно за титаниума. Кожения салон, завиващите фарове, настройки на твърдост волана, гласов контрол(скоро ще си поръчам английски модул от ибей) и нещо такова:
http://www.ebay.co.uk/itm/7-Android-5-1-Car-DVD-CD-Player-Radio-GPS-3G-for-Ford-Mondeo-Focus-S-max-Galaxy-/262261785761?hash=item3d100544a1:g:KWAAAOSwhOVXcjrf

sinnerman

Цитат на: temples в 29 Октомври 2016 18:55:37
гласов контрол(скоро ще си поръчам английски модул от ибей
Сегашния модул можеш да го ъпдейтнеш с най новия софт. през usb порта.

temples

Цитат на: sinnerman в 29 Октомври 2016 19:55:17
Сегашния модул можеш да го ъпдейтнеш с най новия софт. през usb порта.
не знаех! инфо?

sinnerman

Ilian Petrov

Цитат на: temples в 29 Октомври 2016 18:55:37
Мисля, че е стандартно за титаниума. Кожения салон, завиващите фарове, настройки на твърдост волана, гласов контрол

Да ме поправи някой ако бъркам, но полукожения салон, завиващите фарове и затъмнените стъкла, не са ли допълнителен пакет към Титаниум?
Мисля, че ето този Фокус от обявата е чист Титаниум - http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11476511391847157&slink=g99vef

temples

не успя да се ъпдейтне при мен нещо... по-късно ще пробвам с друга флашка

sinnerman

Трябва да я форматираш и да няма други папки освен тази със софта.

temples

fat32 и само файловете от ъпдейта

sinnerman

Сваляш ZIP-а на компютъра, правиш папка на флашката и в нея разархивираш ZIP а. включваш радиото, вкарваш флашката и даваш на контакт и ще започне.

temples

ъпдейта тръгва, но седи около час и нищо не се получава. Преди малко пробвах и с друга флашка

sinnerman

Около 45 минути отнема ъпдейта. Когато е готов, изчезва надписа update running изписва update successfully finished и е готово. При теб какво пише? През цялото време трябва да си на контакт.

Ivaylo.dimitrov

Хахах при мен беше същото.Много разбирачи много фенове ...(ти луд ли си как отиваш на Горубляне)И аз отивам на горубляне и айде земи тоа Форд горублянски.Да чукна на дърво никакви оплаквания.

Ivaylo.dimitrov

Цитат на: sinnerman в 31 Октомври 2016 20:22:15
Около 45 минути отнема ъпдейта. Когато е готов, изчезва надписа update running изписва update successfully finished и е готово. При теб какво пише? През цялото време трябва да си на контакт.
Има ли вариант да се ъпне софта без USB щото аз няммам

sinnerman

В случая, ъпдейта е на блутут модула, не на радиото.

temples

а ще заприказва ли на английски? Готов съм да опитам отново

Alexi

sinnerman

Този ъпдейт е за съвсем други неща. Езикът зависи от инсталирания модул.

nixel

По принцип може. Има информация из интернет, но няма накаква работеща методология. Писал съм в другия форум. Опитай да сложиш само английските файлове.