Мондео Mk3, тестов режим на таблото, FLOF

Започната от Pyrhel, 26 Януари 2016 01:37:28

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Pyrhel

Имам молба към хората с трип компютър на МК3-ките. В друга тема тема стана въпрос за неточен разход по борд-а и се зарових дали няма някъде по менюто корекция както при трип-а на мк2... Та, молбата ми е за някой с Мк3, ако може да влезне в тестовия режим и да провери дали има опция "FLOF" като прецъква през десетките глупости, които се показват.
Блъгудъръ! (hrn)
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Dmitarcho

Сутринта ако не забравя...ще погледна, или след малко /ако не ме домързи да изляза до портала/ ;)
Ръца Пръца

Pyrhel

Забравих да пиша, че теста ресетва разхода и... Там каквото можеше да се ресетне друго по трип-а, ако някой си ги пази да не ме хейти след това :D

Dmitarcho

Само това има при мен..което да се доближава до това "FLOF"
Ръца Пръца

Mondeicho

Ще погледна и моя, но на мен не ми изнулява.

P.S. Направих едно клипче с всичките показатели, но е близо 80 МБ, така че кажи къде да ти го пратя. Трябваше да го снимам на ниска резолюция, но късно се сетих.
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

V.Buzev

Малко да съживя темата. Търся ама нещо не намирам как се влизаше в тестови режим на таблото. Светнал ми че чека, но като закача диагностиката грешки няма.
Та се надявах от този тестови режим да излезе каква е грешката, или пък това да е светнало заради сервизен интервал.

Pyrhel

При излючен контакт натискаш и задържаш ресет бутона на таблото и докато го държиш - даваш на контакт.

Mondeicho

V.Buzev

Абе направих го това, но нещо не мога да разбера в кой момент показва налична грешка.
Има ли мк3 сервизен интервал който трябва да се ресетва или тая лампа е светнала за друго?
Може ли да свети заради това че не е включен вакума на ЕГР-а? Това беше единствената грешка която беше записал но я изчистих и не се появи след това!

Mondeicho

Аз се интересувах преди време дали има сервизен интервал (обикновено за смяна на маслото), но и в книжката не намерих такъв. Даже бях учуден, че при мк2  има датчик за намаляване нивото на антифриза, а при нас за нивото на течността за чистачките (rofl)

V.Buzev

Ами закарах колата в сервиза къде я обслужвам. Там диагностиката им е на Вюрт. Същата баница - грешки няма, но свети тая лампа. Еми кликна на изчисти грешкит еи лампата угасна.
Как стана тая работа не мога да разбера. Както и да е, поне майстора разгледа живи данни и т.н. и каза че е добре, само дето требе да си сменя кулера че е спукан и губи налягане от там. Кулера го имам ама време нямам за тая процедура :(.
Потвърждавам че мк3 няма заложена опция за сервизни интервали.