Фокус фабрична аларма

Започната от К.Методиев, 11 Април 2016 21:17:34

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

К.Методиев

Имам малък казус с фабричната аларма, оказа се, че колата ми няма такава, има инсталация за нея, имам налична букса в багажника за сирена, но няма сигнал до нея, някой има ли идея какво е нужно да я подкарам тази аларма. Колата има комфорт, има двойно заключване но не и фабрична аларма.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

ForeverFord

Буксата да не е за друго ? Аз до колкото знам  алармата на Ina Todorova е вързана към клаксона.Смятаме че фабрична.
Легенди:(fe) "качи света на колела";
    Stop Walking,Keep Driving by (fe)

Pyrhel

Поне при мондео до колкото знам ГЕМ-овете са различни с и без аларма
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Dmitarcho

На фабричната аларма, сирената е точно в задния ляв калник.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Ръца Пръца

К.Методиев

Буксата е точно за сирената за алармата с един кабел в заден ляв калник, разгледах му схемата и идва направо от гем модула, та ако трябва да се сменява опцията отпада.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

Dmitarcho

Е щом излиза от гем-а...не виждам смисъл да са сложили такъв без аларма. Не знам дали се активира софтуерно...

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Ръца Пръца

К.Методиев

Това е гем модула, ам гледам тука една таблица и според нея този не поддържа аларма.

Последните букви се гледат, макар че на него пише аларм систем. :)

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

К.Методиев

Така, значи днес си намерих гем модул с код LB обаче няма обемните датчици, ако го сменя направо ще тръгне ли или трябва някакво кодиране?

Pyrhel

Ще тръгне, само трябва да добавиш наново ключовете за алармата (не за паленето). Онова с въртенето за 5 секунди.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

К.Методиев

Ок, щв го тествам тези дни, май нямам инсталация и без това за обемни датчици.

К.Методиев

Вчера с forscan си кодирах гем модула и активорах алармата, но няма звук, при отваряне имам само мигачи и няма захранване на сирената.