Фиеста 1.4 TDCi - горивен филтър

Започната от Milko, 26 Януари 2016 19:54:35

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Milko

Здравейте колеги. На колко време се сменя горивния филтър на Фиеста 1.4 TDCi?

Dmitarcho

През смяна на маслото, 20 000 - 30 000 км. Може и на повече, зависи какъв филтър ще сложиш
Ръца Пръца

Alexi

според мен спокойно може да се сменя през 2 смени на масло ако са на 10-15к .. моя горивен вече е на 40к км ,няма симптоми да се задръства за момента .. на 50к ще го сменя

dragozow

Аз на същият мотор го сменявам с всяка смяна на масло, така сменявам и другите филтри. Вярно че горивният е малко по-скъп, но колата ми е по-скъпа. Да не говоря че вчера приятел, който се занимава с авточасти снощи ми донесе четирите филтъра, като масленият и горивният са Mann за 75 лв общо. И въобще за каква икономия говорим като е консуматив.

Bivola

Освен това и нагревателя вътре гори често и при някои автомобили не изкарва живота на филтъра, което разбира се при нормални температури не оказва влияние на основното предназначение на филтъра.

vnd

50к е множко,аз си го сменям винаги със маслото вярно че 50лв., ама съм си засякъл че след смяна на масло и филтри разходът пада с 0,7л/100 пък и при положение че давам 150лв за политрон  ::)

Alexi

бах множко .. не си карал служебна кола  :D

Dani74

Само да вметна на служебната кола форд турнео 2011, чак тая година и смениха горивният филтър 90,000 километра.Ама тя не можеше вече ,ако не беше започнала да пресецква сигурно още щеше да си кара така .Докато не се "Oпраси"  нема поправка :-X

Pyrhel

Цитат на: vnd в 01 Юни 2016 19:53:20
ама съм си засякъл че след смяна на масло и филтри разходът пада с 0,7л/100 пък и при положение че давам 150лв за политрон  ::)
А пробвал ли си някакво нормално масло за да караш и дали ще я има тази разлика?
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

vnd

Цитат на: Pyrhel в 04 Юни 2016 15:01:09
А пробвал ли си някакво нормално масло за да караш и дали ще я има тази разлика?
ЗНАЧИ. Мааалко е сложно по принцип карах със елф първа смяна после мотул после тексакои два пъти със политрон със политрона наистина даде усезаем резултат карам карам и черичката не мърда на долу чак си викам туй се бъгна  чакай да капна  малко. след това се запалихбуквално вманячих да видя каква икономия мога да постигна с максимален максимум икакво направих...
-Поръчах добавка ксенум белгийска за доливане в горивото за ичистване на горивна система и разтваряне на водата в резервоара тя е 250мл. и за максимум резултат се налива на 9л.едно  после вече по 1 на 40л.
-След това взех политрон за скоростна кутия пишеше че дава до 15% намаление на разхода
-купих си гуми пирели  Б-разход на гориво  и  Б-на цепление
РЕЗУЛТАТЪТ ЛИ- Със 20л. Габрово-Велинград+ велинград-юндула което е 50км.в посока 640км!!!
обичам фиеста 1.4 дизел