Странно изписукване

Започната от Lakokara4a, 19 Декември 2015 17:59:22

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Lakokara4a

Колеги, здравейте  Да попитем за нещо, което си е странно за мен. При запалване на колата и като тръгна понякога се появява едно изписукване. Същото, като при отворена врата. Само дето не изписва никаква новина на таблото. Няма и крушка, която да свети и да индикира нещо. Все едно няма нищо, а пък изписукването не знам за какво е  Има ли вариант при 5 градуса температура да уведомява? При 4 градуса си светва жълтата снежинка, но това е друго разбира се. Как да разбера какво иска да ми каже колята? Едва ли е "добро утр" 
Ford Focus Cmax 2000 куб. 136 к.с

Dmitarcho

Заслушай се от къде идва пискането. Може и за колан да ти пищи - въпреки, че тогава трябва и лампа на таблото да светне. При фокуса от къде пищи за колан ? При мондео е от кън жабката. Какъв е Фикуса ? На мен на Мк1 ми правеше беля датчика на шофьорската врата...и ми пускале алармата докато карам :)
Ръца Пръца

Lakokara4a

Не е за колан,, Писука само веднъж.И повече не се повтаря. Ако е за колан ще писка докато го сложа. Нито изписва някаква новина, нито нищо. Писукатиго е като при отворена врата, но и това няма. Между другото става дума за С-Макс, ако това има значение.

Pyrhel

Течност за чистачки имаш ли? Попринцип има отделна лампа, ама може и да не свети по някаква причина.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Lakokara4a

Имам си течност. Тя когато намалее ми изпидва че нивото е ниско. В случая не изписва нищо и не светва нищо. Просто веднъж се обажда и толкова. Може ли да уведомява, че има налична грешка, но не е важна или нещо подобно? Или пък че температурата пада? Или че пасажерския колан не е сложен?

valyo08

Аз имам такъв сигнал,когато съм на резерва-светнала ми е лампата за гориво.

ihovahi

Я кажи с какво радио си?! Ако си с Денсо при палене винаги изпиуква.
Който фôрка "майстор" си нахôда!

Lakokara4a

Почти съм сигурен, че не е от радиото. То не го прави точно след запалване, а да кажем като тръгна.  Същото като за колан, но колана е сложен  и врата е затворена. И освен този сигнал еднократно нито изписва нещо нито нищо... Има ли вариант да е за колан на  пасагерската седалка? Смешно е да питам такава глупост, ама вече се чудя.

Pyrhel

Пробвай да закопчаеш пасажерския колан преди да запалиш. Има ли парктроник и ВСИЧКИ сензори ли работят?

Lakokara4a

Нямам парктроник, колана ще го пробвам. Да си призная нямам спомен дали го прави и когато съм сам. Ама тя колата как изобщо ще "познае" има ли пътник или не? И ако е за колана, няма ли да писка постоянно?

Lakokara4a

От тази сутрин. Изкарах колата от гаража и работеше на място без никакъв знук. Дойдоха учениците, натоварих ги и при потегляне и ускоряване на първа пак изписука веднъж. След това нищо. Не е от температурата, защото това вече отпада като причина. Утре ще пробвам колата на пасажерската седалка.

G_o_c_e_v

Аз когато не си ползвам ръчната няколко дена, при потегляне понякога напред или назад изпищява, че е активирана и съобщението изчезва. Случвало ми се е и в движение на едно подскачане на колата изпищя, че ръчната е активирана. По някога писва и докато погледна надписа изчезва.
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

ivchotr

При мен изписква още със запалването. Прави го откакто паднаха температурите. Онзи ден бях в Смолян. Там беше по-топло по едно време. Тогава не пискаше. Докато катерех към Пампорово, като се скри слънцето зад баирите, температурата взе да пада стремглаво надолу. Изписка при достигане на 5 градуса, после при -1. Мисля, че и при теб все пак пищи заради студа навън. Един вид да заостря вниманието.

Lakokara4a

Така, не е от колана, не е и от температурата. Този сутрин тръгнах при 6 градуса и сложени колати и пипкането го имаше. Уточнявам, че не става дума да 4 градуса когато светва и жълтата снежинка. Дразни ме не самото пипкане, а това че не знам от какво е...

Pyrhel

Разрових малко чуждите форуми, много хора го имат това пищене, какво ли не глупости са изписали. Най-логичното от тях е разказа на един човек за акумулатора, като го сменил вече пищенето го нямало. Ако можеш, виж напрежението на акумулатора преди, по време на палене и след.

pen4o22

При мен също го имаше,при минаване през неравност или при ускорение.Веднуж съвсем случаино видях че светна за по-малко от секунда и лампата за спирачна течност.Малко паднало ниво(но не достатъчно за сетване на лампа или изписване на борда) и пищи по неравност.

pifa89

И аз да споделя нещо от днес. Един приятел дойде да му погледнем централното на дясната врата не работеше. След неколкократно натискане на бутона за отворена врата взе да пищи ама от тромба на стара аларма която аларма вече е била премахната. забравих да кажа колата е Фокус 2001. Накрая намерихме тромбата каде е.Беше разположена в багажника под пласмасите на задните колани. Тромбата е поставена там заводски.има си стоика и оригинална инсталация.Също взе да пищи когато колата беше заключена ,а отворихме предния капак(сътветно с ключа се отваря) . Нз дали съм бил полезен.

Dmitarcho

Щом е представена щяла сирената като сте отворили капака...значи си работи алармата - фабричната. Алармата се активира, като натиснеш два пъти копчето за заключване на ключа, примигват мигачите ;) Колегата говори за друго изписукване, не от сирена.
Ръца Пръца

pifa89

Извинявам се . аз за пръв път видях такова нещо

sa6ster

Да не би вратата или багажника да не са плътно затворени.
Моя багажник ако не го хлопна хубаво.. понякога изписуква

Mondeicho

Може да е поздрав от колата за полаганите грижи....
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

gsto

А може и да е скрита грешка, която е прикрита(откачена крушка, покрита с нещо)...

Като дадеш на контакт светват ли ти лампите за airbag, check engine, маслото и другите...които после изгасват като тръгнеш?

Lakokara4a

Всичко си светва и след това гасне. Но не го прави винаги.

ivchotr

Моята ми записва грешки заради ламбда сонда на катализатора и заради датчик на километража (или нещо подобно). Скоро не съм ги трил, ама май като светне жълтата лампа на таблото и се чува изпискването при отваряне на шофьорската врата. Като ги изтрия като че ли не се обажда.