На какъв пробег сменяте накладки?

Започната от moni74, 11 Февруари 2016 15:50:44

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

moni74

Тези дни се появи едно дразнещо свирукане/стържене по предните колелета, чувам го когато карам бавно на отворен прозорец. Явно е слабо, все едно от ламаринка.
Стигнах до извода, че вероятно са заминали предните накладки, те са с ламаринка за предупреждение.
Моите ги смених заедно с дисковете, през юни 2013 на 127к. Сега колата стана 190к, възможно ли е да са заминали само за 63к пробег? Предимно извънградско се кара, но пък спирачки не жаля.

----------------------------

TourneoRS

Искам и аз като твоите, 8) аз повече от 30000 км не мога да изкарам каквито и да сложа. Карам 90% градско, а и до колкото знам , сменяш два комплекта накдладки, сменяш дискове. ..
IVECO -  с него не се ходи надалеко .

moni74

Дисковете са лесни, меря с шублера и айде в магазина. Но някак много скоро ми се видя, че са се износили тези накладки. Да, пробега е добър, може би защото е основно извънградско. Пък и градското в Бургас не е като в София. Само като се сетя за задръстването в Истанбул по време на Байряма (50км за 5ч) тръгни спри по 5м...
Марката е Пажид, утре ще отида до Косер да си взема нови.

hotblooded

60 000 е доволен пробег за нашите коли. Като купувах моята, според сервизната история бяха сменяли веднъж ,  аз на 120 к км смених накладки и дискове

К.Методиев

Август месец си сложих предни EBC за 16 000 км са почти пред свършване, та защо да не може, тези са много меки спират много добре, но свършват бързо.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

Mondeicho

И аз слагам винаги меки накладки, че много мразя да ми скрибуцат, но за толкова малко км не са ми се износвали. Изкарват си около 30 к и отгоре. Зависи си от начина на каране, разбира се.
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

escobar

63,000 км ми се струва нормално.
Интересно ми е на тежките спортни джипове за колко ли време заминават.

Alexi

те там са и по големи ,и по скъпи .. имат си ресурс

escobar

Един юнак направи 130,000 километра, ама той е доста краен - кара се 99% извънградско, а рекордът му е София - Стара Загора с 2 пъти натискане на спирачка. В крайна сметка и по същество не са скъп консуматив, така че чак толкова пазене ми се струва психопатско.
Аааа, и според него под 50-60 км/ч почти не се износвали, в което има логика. Виж спирания 150-0, и неравномерно каране по магистрала си ги яде.

Lucy

Карам с TRV. Комплектът ми струва 47,90. Изкарах с тях 35 000км. За моят хамалски начин на каране е повече от много  (rofl)
"Aко може така, да има... така... повечко екстри, ама така... по-спортна... И ако може направо да си е 2-ка бенЗ... ама да не харчи много... нЕкъде 6-7? Мааааксимум 7,5!" из изискванията на един "рейсър"

Pyrhel

На мен ми е интересно кое износва повече накладките/дисковете - дали от далече като видиш, че трябва да спреш да натиснеш съвсем леко и да търкаш 100 метра или като приближиш светофара да натиснеш по-силно?
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

hotblooded

Цитат на: Pyrhel в 19 Февруари 2016 16:47:58
На мен ми е интересно кое износва повече накладките/дисковете - дали от далече като видиш, че трябва да спреш да натиснеш съвсем леко и да търкаш 100 метра или като приближиш светофара да натиснеш по-силно?
Зависи от качествата на накладки и дискове. Може би ще има и разлика и от скоростта, от която започваш да спираш.

Vasilev

Цитат на: Pyrhel в 19 Февруари 2016 16:47:58
Или да ръгнеш втора :D
А иначе по темата, на Фокуса сложих Ferodo Premier преди 75-80 хиляди, но спирачката не се ползва особено често.

Mondeicho

Според мен, а така са ме учили и на курсовете- спиране отдалеч с по лек натиск. Така мисля, че и самите компоненти са с по малко напрежение, знаем че с по рязко спиране се изпича феродото...
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

moni74

Преди малко смених накладките със същите Пажид. Тези изкараха почти 65к, и се оказа че имат още 4мм феродо. Ако не карам по-агресивно в града, убеден съм че ще изкарат до 100к.
Цената, на които ги купих от Косер, с включена отстъпка е 54лв без ДДС.
Дисковете Цимерман са почти перфектни, на 65к не изглеждат износени много. Имат ръб към 1мм.