Кое от двете масла за Fiesta 1,4 TDCI, 2004 година

Започната от dragozow, 03 Декември 2015 13:30:34

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

dragozow

Здравейте, накратко, два вида масла които стават за този двигател с разлика 2 лв за литър, кое да взема:

RAVENOL FO SAE 5W-30
Напълно синтетично всесезонно моторно масло, специално разработено за двигателите на Ford, Mazda и Jaguar, на базата на полиалфаолефини (PAO) и естери. Високо температурен вискозитет HTHS < 3.5 мPas. Спецификации и одобрения: ACEA A5/B5, API SL (EC), API SM (EC), API SN (EC), ILSAC GF-5, Jaguar WSS-M2C913-B, Ford WSS-M2C913-A, Ford, WSS-M2C913-B, Mazda.

или

RAVENOL FEL SAE 5W-30
RAVENOL FEL SAE 5W-30 е напълно синтетично моторно масло на базата на PAO поли-алфа-олефин и ниска SAPS технология за бензинови и дизелови леки автомобили с и без турбо пълнене. RAVENOL FEL SAE 5W-30 е базирано на добавки с ниско съдържание на пепел за използване в модерни дизелови и бензинови двигатели. Разработен за икономия на гориво и енергия,удължени интервали за смяна на маслото (до 50.000 километра или 2 години). RAVENOL FEL SAE 5W-30 постига отлично поведение при студен старт, чрез своята формула със специални базови масла с висок вискозитетен индекс. Поради значителна икономия на гориво RAVENOL FEL SAE 5W-30 допринася за опазването на околната среда, чрез намаляване на емисиите. Употребата му води до минимално износване и удължаване живота на двигателя. Спецификации и одобрения: ACEA A5/B5, C2, API SN/SM/CF, Lizensiert: API SM Energy Conserving, JASO DL-1 (D049RAV111), Ford WSS-M2C-913D (покрива 913-A/-B/-C), Ford WSS-M2C-934-A/B/C, ILSAC GF-3/-4, RENAULT RN0700, PSA B7122290.

До сега съм сипвал Yacco, хората с Ravenol са ми приятели и купувам много други масла на едро от тях. До колкото знам ми трябва  Ford WSS-M2C-934-C и само на второто го пише. Някой по-запознат?

TourneoRS

RAVENOL FO SAE 5W-30 има по-добри характерстики .
IVECO -  с него не се ходи надалеко .

dragozow

dimkaraganchev

RAVENOL FO SAE 5W-30 - цена за 5л - 75,00 лв.
RAVENOL FEL SAE 5W-30 - цена за 5л - 105,00 лв.
Малко ме съмнява първото да е по-добро от второто.

dragozow

Остави цените, защото нямат толкова значение и аз ще го купя за половината пари от написаните. Интересува ме защо да предпочета едното пред другото.

Bivola

Стандартът е WSS M2C 913B,С или D. Последно като гледах немския сайт на Равенол за маслата които ме интересуваха имаше разлика с описанието на Грид трейд, където смело пишеха за ПАО и за Естери,  докато на немския сайт нямаше нищо такова. Ако обаче го взимаш на цените които казваш, тогава си заслужава

dragozow

Да, на евтини цени, защото пазарувам от там на едро. Даже внасят три вида масло само заради нас. Та последно кое от двете да поръчам на Фиестата? И двете покриват изискванията.

dimkaraganchev

Бях се интересувал от точно това масло RAVENOL FO SAE 5W-30, заради цената му и в един друг форум го бяхме коментирали. Не е лошо за парите си, но кинематичният вискозитет при 100 градуса е малко нисък - 9.9 мм2/с. Доколкото знам, трябва да е над 11 мм2/с. Затова и го отхвърлих.

Vanko

А този кинематичен вискозитет как мога да го разбера за друго масло?

dimkaraganchev

Ами, търсиш в нета информация от производителя. Примерно, за маслото, което аз си избрах RAVENOL VSI 5W-40 има дадени х-ки ето тук: http://www.ravenol.de/en/products/usage/d/Product/show/p/ravenol-vsi-sae-5w-40.html
А за RAVENOL FO SAE 5W-30 ето какво пише:
http://www.ravenol.de/en/products/usage/d/Product/show/p/ravenol-fo-sae-5w-30.html