Контролер мигащ стоп

Започната от G_o_c_e_v, 15 Септември 2015 22:26:56

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

G_o_c_e_v

Виждали ли сте такова нещо на пътя и дали ще има файда от него? Интересно ми е какво ви е мнението за такъв тип джиджавки.
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

marti1996

привлича повече вниманието на останалите водачи, според мен не си слагай такива  екстри не мисля че са нужни, мисля че премигват 5 пъти след натискане на спирачката.
http://vbox7.com/play:f0b0cf6282

Dmitarcho

На "по-модерните" коли, няма ли го това фабрично .. но като караш бързо, и скочиш на спирачката рязко ? Не мисля, че е много удачно при нормално ползване на спирачката, само да светкаш като коледна елха ;)
Ръца Пръца

Pyrhel

При мен го има като натисна по-сериозно спирачката, включва и аварийните. Понякога на светофарите трябва да ги изключвам :D

Мен ме дразнят тия допълнително слаганите, особено в задръстванията, брррррррррррррр (angry)
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Vanko

Не се ли активира само когато се задейства ABS ?

Pyrhel

При мен не е с АБС-а, по някакъв начин го смята - над определена скорост, колко рязко се спира и някакви такива. Активира се и без да е сработил АБС.

ecotronic

Защо ми изтрихте предишния пост? В него посочих линк към устройство, което се дискутира в темата. Правилата на форума ли наруших с това?

Колеги, сам  си конструирах такова устройство. Работи на базата на акселерометър и така реагира на величината на отрицателното ускорение, която е в пряка зависимост от начина на спиране. Иначе няма връзка с ABS - а.
Така при много плавно спиране стоповете светят постоянно а при по-рязко спиране започват да мигат, като честотата на мигане става толкова по-висока, колкото спирането е по-рязко. При надвишаване на определен праг на отрицателното ускорение, се включват и аварийните мигачи за определено време.

Dmitarcho

Бре...това звучи много интересно. Даже ако не излиза много скъпо, и ако ти се занимава...мога да и аз да си сложа такова ;)
Ръца Пръца

ecotronic

Цитат на: Dmitarcho в 17 Ноември 2015 15:56:27
Бре...това звучи много интересно. Даже ако не излиза много скъпо, и ако ти се занимава...мога да и аз да си сложа такова ;)

Ако се занимаваш с електроника и ще изпиташ удоволствие от това сам да си го направиш, ще ти съдействам с всичко необходимо (както и на всеки друг колега). Имам и готови няколко бройки. Пишете на ЛС, ако проявявате интерес, за да не правим реклама.
Така или иначе устройството за което говоря не е предмет на "бизнес" а по-скоро продукт на технически ентусиазъм. :)

Pyrhel

Цитат на: ecotronic в 17 Ноември 2015 15:00:30
Защо ми изтрихте предишния пост? В него посочих линк към устройство, което се дискутира в темата. Правилата на форума ли наруших с това?
Първи пост във форума с единствено съдържание линк към нещо, което продаваш, а не предоставяш. Абсолютно да.

Цитат на: ecotronic в 17 Ноември 2015 16:06:03
Пишете на ЛС, ако проявявате интерес, за да не правим реклама. Така или иначе устройството за което говоря не е предмет на "бизнес" а по-скоро продукт на технически ентусиазъм. :)
Ентусиазмът обикновено се представя с ел. схема и принцип на действие, а "търговията" - с продажба на готов продукт.

ecotronic

Цитат на: Pyrhel в 17 Ноември 2015 21:22:01
Първи пост във форума с единствено съдържание линк към нещо, което продаваш, а не предоставяш. Абсолютно да.
Ентусиазмът обикновено се представя с ел. схема и принцип на действие, а "търговията" - с продажба на готов продукт.

Тогава си променете правилата на форума за да е ясно. Аз много внимателно ги прочетох и такова нещо в каквото ме упреквате не видях.

Схеми и всичко останало, както вече казах ще дам на всеки, който проявява интерес. Както го и сторих вече срямо колега, който прояви такъв, пишейки ми ЛС.