Смяна на акумулатор

Започната от FatDivision, 02 Ноември 2015 15:40:21

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

FatDivision

Здравейте колеги!

Имам Форд Фокус 1.6 TDCi 2005 , купих го с акумулатор на 3г. и половина ,вече 4 към месец Ноември. Тези дни започна да пали трудно сутрин при 1-2 градуса навън,та реших да проверя за какво става въпрос. Замерих сегашния акумулатор - при запалване пада на 8V,а иначе зарежда нормално и стои на 14. Утре ще е карам на сервиз да проверят и подгревните свещи,защото и нафтата мирише по различен начин след като запаля,та ми казаха,че и от това може да е.

Та сегашния акумулатор е този - http://www.akumulatori.bg/267/Product/564/FIAMM%2075Ah%20Titanium%20Plus#info и мисля да го сменя с този - http://www.akumulatori.bg/189/Product/122/EXIDE%2074Ah%20Excell#info, като вече съм го намерил на що годе приемлива цена и хората от магазина и от сервиза ми казаха,че няма нужда да бъде повече от 75Ah и 680А е достатъчно като за моя Форд.

Ако имате някакви мнение за акумулатора, които съм избрал и въобще за цялата ситуация,ще се радвам да го споделите.

TourneoRS

Добре е Ексайда ,но твоя си е заминал.Принципно под 10 волта пада ли при палене,значи е пътник. Гледай само новият да е със същите размери.
IVECO -  с него не се ходи надалеко .

valyo08

При 8в под товар,не разчитай на този акумулатор.Аз също мисля че Ексайд е добър избор.От доста години използвам само тази марка и нямам забележки.

FatDivision

Цитат на: TourneoRS в 02 Ноември 2015 15:48:36
Добре е Ексайда ,но твоя си е заминал.Принципно под 10 волта пада ли при палене,значи е пътник. Гледай само новият да е със същите размери.

Размери като капацитет или като размери на акумулатора ? :)

valyo08

valyo08

Направи си каталожна справка,колко амперчаса акумулатор се препоръчва за твоя модел,защото мисля,че 75ач е голям за него,има вероятност от"недозараждане" т.е. алтернатора да не смогва да компенсира разряда,защото не е с такава мощност.Акум. ти е марков и 4 год. са малко за него за да е свършил,макар че не е невъзможно.Аз залагам на недозареждането,а това можеш да разбереш,като го заредиш на хубаво зарядно и пак мериш,под товар,тогава ще е ясно.