Проблем с маховик / Mondeo MK3 2.0 TDDi 2001г.

Започната от iChi, 04 Ноември 2015 20:48:46

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

iChi

Здравейте, колеги.

Дойде и моят ред за смяна на маховик, съединител и лагер помпа. Симптомите са свързани с много силно тракане на желязо. Колата няма проблеми свързани с тръгване, спиране, превключване на скоростите. Единствените проблеми са свързани с чукането на метал.

Въпросите са ми свързани с намирането на правилният комплект за колата, който мисля да купя от ebay. Първо да доуточня, че колата е със сменен двигател (за което не знаех допреди 6 месеца) и номерът на двигателя е съвсем различен от номера на рамата. Двигателят е 2.0 TDDi 16v 115hp и доколкото знам е от Мондео 2005г. Номерът на двигателя е D6BA1D74810 , а номерът на рамата е WF04XXGBB4YY51731. Има ли как да разбера кой комплект да поръчам без да се налага колата да се разглабя преди поръчката и бихте ли ми препоръчали търсеният кит в ebay? Също така бихте ли ми препоръчали сервиз в София за смяната?

Благодаря Ви :)

Alexi

iChi

Това излезе от проверката в КАТ и това ми казаха. Затова съм дал и номера на двигателя, за да разбера дали има някакъв шанс да разбера точната година на двигателя и подходящата част.

Dmitarcho

Номера на двигателя къде го видяхте - ка главата ... или от долната/страничната част на мотора ? Не знам как е при Мондеото ... един познат си купува скоро Фокус мк1 ... и се оказа, че е със сменяна глава на мотора ... и така се различаваше с този който трябва да бъде ;)
Ръца Пръца

valyo08

Номера на дв. е на блока ,не на главата.

Rosen_gb

В БГ обикновен маховик и съединител е 650лв, И все пак е с възможност да го смениш ако не пасва.