Проблем при студено палене

Започната от Andrei356, 28 Октомври 2015 23:10:32

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Andrei356

Здравейте! При студено палене ми изпушва син пушек и има голямо тресене на двигателя в продължение на 5,10 мн а след тези минути все едно няма проблем освен при лек наклон при спускане в положение на газта нито да сам подал нито за сам върнал има леко претрисане. Благодаря ви.

dilyan

Здравей колега,

Синия дим и тресенето (при студено време) най-вероятно са от отишли си подгряващи свещи.
Отиди да ти ги прегледат - сугурно имаш поне една изгоряла.

Една зима старото ми Волво правеше същите приблеми и се оказа, че цяла зима съм палил без 3 подгревни свещи.

Pyrhel

Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Andrei356

И аз си мислех че са свещи но и 4-те работят. Ходих насам натам по майстори качваха го на комп и установиха: При студен двигател 3-та и 4-та диуза качва с 2, 3 милиграма плиус от нормалното това означава че него прави на мъгла а (пикае) и ми казаха за  2 причини или диузи или аванса на гнп се е прецакал.

Andrei356

Цитат на: Pyrhel в 29 Октомври 2015 14:46:57
Според мен е ЕГР.
Ако е ЕГР при топъл двигател няма ли да ми окаже някакъв проблем.

Pyrhel

Има случаи, в които като загрее ЕГР-а и почва да уплътнява :D Затова бих погледнал и него, освен свещите - те така или иначе трябва да се държат в ред.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Andrei356

Цитат на: Pyrhel в 29 Октомври 2015 20:28:08
Има случаи, в които като загрее ЕГР-а и почва да уплътнява :D Затова бих погледнал и него, освен свещите - те така или иначе трябва да се държат в ред.
По какво ще разбера ако се е прецакал, Че несам много на ясно с това.

Andrei356

Цитат на: dilyan в 29 Октомври 2015 14:30:32
Здравей колега,

Синия дим и тресенето (при студено време) най-вероятно са от отишли си подгряващи свещи.
Отиди да ти ги прегледат - сугурно имаш поне една изгоряла.

Една зима старото ми Волво правеше същите приблеми и се оказа, че цяла зима съм палил без 3 подгревни свещи.
И аз си мислех че са свещи но и 4-те работят. Ходих насам натам по майстори качваха го на комп и установиха: При студен двигател 3-та и 4-та диуза качва с 2, 3 милиграма плиус от нормалното това означава че него прави на мъгла а (пикае) и ми казаха за  2 причини или диузи или аванса на гнп се е прецакал.

Alexi

ми затапи го за проба с ламаринка .. то ТДДИ е грехота да го караш с ЕГР по принцип ,без него нито записва грешка нито нищо

Andrei356

Цитат на: Alexi в 30 Октомври 2015 12:00:52
ми затапи го за проба с ламаринка .. то ТДДИ е грехота да го караш с ЕГР по принцип ,без него нито записва грешка нито нищо
Добре утре ще видя какво ще се получи като го затапя. Благодаря за инфото
Но да попитам ЕГР каква роля играе. Благодаря още веднъж.

Dmitarcho

Връща част от изгорелите газове, като си на светофар - примерно ... и такива глупости. ;)
Ръца Пръца

Andrei356

Цитат на: Dmitarcho в 30 Октомври 2015 18:32:06
Връща част от изгорелите газове, като си на светофар - примерно ... и такива глупости. ;)
Демек намалява разхода на гориво.

Dmitarcho

С около 2 литра :D минимум  (rofl) Де да го знам какво намалява .... и разход /на празен ход/ и вредните емисии /пак на празен ход/, но общо взето това е най-простото обяснение - връща част от изгорелите газове, за доизгаряне ;) Много хора ги затапват /ако започнат да правят бели/, някои казват, че се вдига малко разхода, други отричат.
Ръца Пръца

Andrei356

Цитат на: Dmitarcho в 30 Октомври 2015 18:46:33
С около 2 литра :D минимум  (rofl) Де да го знам какво намалява .... и разход /на празен ход/ и вредните емисии /пак на празен ход/, но общо взето това е най-простото обяснение - връща част от изгорелите газове, за доизгаряне ;) Много хора ги затапват /ако започнат да правят бели/, някои казват, че се вдига малко разхода, други отричат.
(rofl) Тук ме разби  (rofl) . Благодаря ви, утре ще пиша какви сам ги свършил и какво ще се получи. Лека вечер колеги

Andrei356

Добър ден на всички. Относно затапването на ЕГР и двата отвора ли трябва да затапя или и само единият ще свърши работа.  :-[

Dmitarcho

Ръца Пръца

Andrei356

Цитат на: Dmitarcho в 31 Октомври 2015 14:43:32
Само от едната страна ;)
Сега сам го изчистил, затапвам го и дай боже всичко да е наред

Andrei356

Приятели затапих ЕГР но няма промяна.  :-[