Въже за теглене

Започната от Pyrhel, 11 Октомври 2015 23:55:36

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Pyrhel

Имах 2 въжета за теглене, едно кръгло и едно лента. Кръглото се изпокъса цялото и мисля да възстановя отново до 2 и в момента се чудя от кой тип да взема.

Кой е по-здравият вариант - кръглото или лентата? До сега лента (без куки) не съм успял да скъсам и май това е показателното :D

✓ Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
✓ Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
✓ Така помагаме на други в бъдеще.

Vanko

Един познат си прави от стари колани от коли, казва че става мн здраво.

Иван Вълков

Моето въже всъщност е лента за повдигане на 500кг. торби. И според мен когато е като лента е по здраво.

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

emkata

Имам си метално още от времето когато бях с  Ескорта. Не знам какво трябва да го правиш за да го поразиш, но не е и невъзможно.  ^-^ ^-^ ^-^

momo76

Стоманено въже е най-здраво и най-гадно за теглене, вероятността от поражения е доста голяма.
От стари колани става, но да се тегли нещо лекичко, иначе се късат точно където са вързани един за друг.
Най добре е с колан с куки, само такова не съм късал още, но да е по дългичък, повечето са малко къси и е тегаво за по-продължително дърпане.

Pyrhel

Като ги гледам са няколко вариантите - 3; 3.20; 4; 4.50 метра и се чудя кое да грабна. Тия дългите ме притесняват, че има умници, които се опитват да минат между 2те коли като е по-голямо разстоянието... Имал съм такъв случай като се предаде съединителя на Форда - и 2те коли на аварийки, a щеше да стане мазало (omg)
✓ Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
✓ Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
✓ Така помагаме на други в бъдеще.

valyo08

В закона е упоменат размера на твърдия буксир и мекия вариант.

V.Buzev

Въжето тип лента е здраво само по себе си, но дава фира на шевовете. Куките са им кашкавалени на всичките дето ги продават!

Milcho

Тия стомамени въжета, според мен, трябва да са направо забранени. Въжето трябва да има някаква еластичност и да може да се скъса преди да направи някакви поражения, било то по колите или хората наблизо. Имал съм случаи, и то не веднъж, когато теглим в града и се чака възможност за излизане от пресечка, пешеходци да прескачат въжето или дори да се спъват в него.
Дори веднъж, аз съм в теглената кола и виждам, че тръгват да прескачат въжето, но точно в този момент дърпащата кола тръгва.... ОК аз държа спирачка и късаме въжето, хората се стряскат, но няма проблеми. А ако беше метално или някое супер здраво - палим съединител, бутаме хората или.... не ми се мисли.

Та малко се отплеснах. Ето при нас какво ползваме. Купувам въжето от Строймаркет и върши перфектна работа за целта.

photos upload
"по-добре счупен Форд бензин, отколкото здраво БМВ дизел" - Ина Тодорова