Ford Focus 1.8 TDDI Не може да запали.

Започната от xgotcx, 23 Юли 2015 20:04:18

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

xgotcx

Искам да ви помоля за помощ.Смених масло ( Formula F 5w30 ) заедно с маслен филтър на МАН.Всичко бе ОК.Паркирах колата и на сутринта когато се опитах да запаля ... не стана ... стартера върти и до там.Пробвах няколко пъти и акумулатора почна да издава багажа.Свалих го и го сложих да се зарежда.На другата сутрин го сложих пак опитах да запаля и си е същото .... стартера върти и до там - не пали.Извинявам се нов съм в форума и не съм много на ТИ с колите за което предварително се извинявам.Още прохождам.Моля за съвет.

П.с Дано не съм объркал мястото за темата

marti1996

нафта стига ли до помпата, като нищо ще излезе ГНП

Alexi

мига ли лампата за подгрева .. диагностика си трябва

xgotcx

Да ще я закарам за диагностика.А как да разбера дали стига нафта до помпата от къде мога да разбера това.

piksi88

с обслужването да не смени и горивен филтър ?

xgotcx

Не ... не е сменян горивен филтър.Скоро ми е сменян ангренажен ремък и ролка.Днес колата ще бъде вдигната на подемник за да се огледа изцяло.Когато се опитам да запаля има едно църкане и някакво лупане от страната на  ангренажа с ролките и е възможно да е от там ( да са си оставили ръцете ) по първоначални съмнения но като се вдигне и ще се разбере.

TourneoRS

В кой сервиз е била колата ?
IVECO -  с него не се ходи надалеко .

xgotcx

За жалост не знам името на сервиза.Един познат ме закара.Кажете къде да си занеса колата в Русе ще съм благодарен.

xgotcx

Явно се е прецакала горивната помпа , може ли да ми кажете къде да го оправя това.Говоря за Русе.Знам за Дизел ремонт но той е чак на Сливо поле.Може ли да помогнете.Благодаря ви.

TourneoRS

В Русе Цанко помпаджията всички го знаят. Но има и доста оплаквания от него.Пламен в Сливо поле го знам, но май работи скъпичко, не че помпаджиите с по тънката лайсна. Има още един сервиз в Ясенково / Шумен/ от който има повечето  добри отзиви. Ти какво мислиш да правиш? Да смъкваш помпа и да ремонтираш , или да закараш цялата кола в сервиз?За сервиза зад Пантеона изобщо не се сещам кой е.

Трябва да сте сигурни, че е помпата.
IVECO -  с него не се ходи надалеко .

xgotcx

Още не знам как ще се процедира с дадената ситуация.Ще се разбере тези дни.Всичко останало по колата си е окей.Иначе това са грешките при диагностиката P1563 , P1564

marti1996

тези грешки мисля че бяха за ел блок, прочети тази тема мисля че помпата ти е vp44
http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=49535

xgotcx

Много благодаря за линка.Ел блока не е ли една платка  която управлява нещата ( подаването на гориво и .т.н.т ) или бъркам.