проблем с охладителната система на ескорт 96г.

Започната от peci, 30 Юли 2015 21:28:58

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

peci

колеги имам проблем с охлаждането на ескорт 96г.сменил съм термостат,водна помпа,датчика за температура на таблото.стрелката отива в края на скалата,малко преди червения сектор се включва перката,но стрелката се връща съвсем малко и после пак така.не е ли редно стрелката да стои в средата и да не се движи с големи интервали.помагайте с опит и каквото можете.благодаря предварително.

emkata

Въздух в системата, макар и да не ми се вярва. Затлачен радиатор, задръстена пита?

opex

Съвсем нормално е, важното е да не влиза в червеното. При него се включва 1-2мм преди червеното и това е нормално.
qaяכSTuning
"I'd rather lose by a mile because I built my own car, than win by an inch because someone else built it for me. Your car is your story, so don't let someone else write the book."
Нося отговорност за това, което съм казал и което съм имал предвид - Не нося отговорност за това, което е разбрал някой отсреща.
Suum cuique

peci

сменил съм термостат,водна помпа,датчик за темп.на арматурното табло,измил съм питата на радиатора.имам намерение да го сменя и него.но колега казваш че по този начин по който работи колата е нормално,защото аз се страхувам да не е прегрея.

cossy

Не мисля, че е нормално. Най-вероятно сте сложили термостат на друга температура. На зетека перката включва когато е в средата на NORM

G_o_c_e_v

Добре де. Сменил си показателя на таблото, смени датчика на двигателя, може от него да е. Аз така смених на една тойота, защото не показваше вярно. Според стрелката двигателя е студен, а вътре парник.
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

vasko123_4

Аз съм за сгрешен термостат. Има термостати за едни и същи автомобили с различни температури. Също и за въздух в системата. Най-лесно виж питата дали е гореща почти равномерно, парното духа ли както преди когато е загряла.

TourneoRS

IVECO -  с него не се ходи надалеко .