Принцип на действие на стар MAP сензор

Започната от Pyrhel, 12 Юни 2015 00:24:32

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Pyrhel

Сиерата фабрично е с МАФ и МАП сензори, както и ТПС.

При закачен МАП имаше чудене при подаване на газ и недобра мощност, без него е доста по-добре. Изхвърлих го и на негово място сложих от Фиестата, но вероятно и той е за хвърляне. След като реших да го изхвърля го разтроших, за да разгледам какво му е устройството. Няколко снимки:

Квадратната плочка беше в нещо като желе и опираше на 3те контакта едновременно, предполагам, че при образуването на вакуум през тръбичката се "засмуква" съдържанието на цилиндъра, в който стои плочката и един от пиновете спира да контактува.

Каква е идеята на МАП сензора при положение, че има дебитомер и сензор за позицията на дросела? То всъщност това МАП ли е изобщо или по-скоро вакуум сензор?

До колкото видях всички стари моно и пълни инжекции имат тая глупост - Фиеста, Сиера, Скорпио, Транзит.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

opex

MAP e. Обаче тъпотията не спира само до тук - информацията към компа е някаква честота вместо просто...напрежение, както е било и в предишни, и в следващи години.
Те, малко "преведено" инфо: http://translate.google.bg/translate?hl=bg&sl=ru&u=http://ford-club.ua/board/index.php%3Fshowtopic%3D31346&prev=search
qaяכSTuning
"I'd rather lose by a mile because I built my own car, than win by an inch because someone else built it for me. Your car is your story, so don't let someone else write the book."
Нося отговорност за това, което съм казал и което съм имал предвид - Не нося отговорност за това, което е разбрал някой отсреща.
Suum cuique

Alexi

а какъв е тоя клей вътре ,сякаш е пил вода преди години ..

opex

Май е от бензина - до колкото си спомням беше с пробит бензинов регулатор и го буташе през вакуума
qaяכSTuning
"I'd rather lose by a mile because I built my own car, than win by an inch because someone else built it for me. Your car is your story, so don't let someone else write the book."
Нося отговорност за това, което съм казал и което съм имал предвид - Не нося отговорност за това, което е разбрал някой отсреща.
Suum cuique

Pyrhel

Нещо като силикон е, целия беше запечатан с него.

TourneoRS

Аз когато го видях си помислих че е къщичка на бомбуси  :D
IVECO -  с него не се ходи надалеко .

opex

Скоро си играхме с компа на един опел Simtec 70 и вътре се сещам, че платката вътре беше залята с такъв силиконов гел.
На клипа долу се вижда как в началото потапят компютрите във вана за да се разтвори гела, а на ~0:57 как го заливат.
Никога да си нямате работа с такъв комп. По-голяма простотия не бях виждал за изпълнение, че и заврян баш при двигателя, ама не е тук мястото да разтягам защо е простотия...
Ако още не си го разпръцал съвсем с чука и е поправим, може би ацетон ще разтвори и махне гела, след което да се оправят спойки, елементи ако има видимо прецакани.
http://www.youtube.com/watch?v=7E7uTR_ZfoE
qaяכSTuning
Suum cuique

Pyrhel

С чука не съм, но дефектното според мен е онова стъкълце с контакторите, защото то не прави нормален контакт. То беше в някакво много рядко желе, в което "плуваше" в металния цилиндър.

tropper

Във вида, който е придобил сензора за налягане (цилиндъра и това вътре) вече никога няма да оживее ;)

Залагам че от вибрации, температура, възраст и т.н. е бил счупен още преди да тръгнеш да ръчкаш и затова не е работило.
Късото съединение прави силата!

http://www.zahranvane.com/

К.Методиев

Срежу желето имаме газов котлон маха го перфектно, а някои хора ползват отверки и разни такива и след това нищо не ства, много от електрониката по колите е с такова желе включително и помпите и едисите са така.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.