Специфична миризма- причина?

Започната от Lakokara4a, 12 Май 2015 11:02:43

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Lakokara4a

Колеги, имам един въпрос за миризмата, която усещам около колата. През зимата не съм повдигал въпроса, защото при затворени врати и прозорци няма проблем. Сега обаче, когато съм свалил прозореца и като спра на някой светофар се усеща една лютива, остра миризма. Един мой колега казва, че била от недобре изгоряла нафта. Само дето нямам никакви оплаквания от колата иначе. Не пуши нищо, нито при палене нито след това. Тегли си нормално. През есента ходих до София за един проблем свързан с едно секундно прекъсване на ускоряването точно на 1800 оборота.Тогава ми казаха че са почистили регулатора на ГНП |нямам представа какво е това| и някакви корекции, които ще направят колата по-икономична. Не казвам, че е от това, просто споделям какво е правено. Дюзите са по 0.8 и четирите. Та въпроса ми е от какво може да е това неправилно изгаряне, ако е такова разбира се? Пробвах с различна нафта и в различна степен си го има. Най-интересното е че понякога мириса го няма :) И не започва да мирише веднага след като запаля колата. Няколко минути като поработи тогава. Ще съм благодарен на всякакви мнения. В четвъртък ще ходя при един добър майстор (поне го хвалят) и да го ориентирам поне малко.
Ford Focus Cmax 2000 куб. 136 к.с

opex

Тази лютива миризма и по-натам леко синкав пушек се получаваше когато турбото е на път - поне при бмвто известно време след това замина.
На друго място гледам са ти писали, че може да има връзка и със заминал дебитомер - вярно, че тогава и дебитомера май не беше много наред.
qaяכSTuning
"I'd rather lose by a mile because I built my own car, than win by an inch because someone else built it for me. Your car is your story, so don't let someone else write the book."
Нося отговорност за това, което съм казал и което съм имал предвид - Не нося отговорност за това, което е разбрал някой отсреща.
Suum cuique

Lakokara4a

Ами то сутрин при първо палене леко играят оборотите. Предполагам, че това е от него. но може и да не е. Все едно леко се форсира без да съм подавал газ аз самия. Иначе пушеци няма никакви в момента. Нито при палене, нито след това,,

Lakokara4a

Мисля, че установихме проблема  Неправилна работа на EGR клапава. Не отворял, или не затварял нещо такова каза човека. Леко играенето на обороти сутрин вече го няма. Миризмата също. Прекъснането при ускоряване на около 1800 оборота сега го няма. Всичко заспа с едно изключване на буксата за проба. Колата сега не мога да си я позная... Лошото е че това което до момента съм дал за да открия проблема е било абсолютно на вятъра, ама нали се разбра. Сега остава да реша какво да правя. Да купувам нов, да чистя този или да го изолирам изобщо. Вие какво бихте предложили?

Dmitarcho

Е то е ясно - първо сваляш да чистиш....и се молиш да се раздвижи. Ако не..или го затапваш или търсиш друг ;)
Ръца Пръца

Lakokara4a

То опита за чистене е ясен. Аз даже съм говорил с човек да го чистят и на ултразвук или там каквото е. Въпроса е, че ще дам пари за чистене, за път до Враца за ултразвука и накрая като не работи новия се оскъпява със съответната сума. Отделно този го взимах втора употреба, моя си е в мен. И с двата има проблем. Възможно ли е и двата да са си заминали, или може да е нещо друго? Защото ако е друго и нов да купя пак ще има проблема... Та това са въпросите които ме тормозят, но като говоря с майстора ще каже и той най-точно. Засега трети ден колата е различна И това ме радва, защото вече се бях почти  отказал да търся и да се ровя. Взеха ми пари и време за какво ли не, но така и не оправиха нищо. А то било, че не разбират, какви трябва да са стойностите на клапана... елементарно ама да знаеш!