Половината табло не свети след смяна на крушки/ Focus 1.8 TDDi 2002

Започната от Kekozza, 17 Ноември 2015 18:21:50

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Kekozza

Здравейте!

В последно време съм се запалил да си оправям някакви дреболии по Форд-а, които не изискват сериозни познания. Имам проблем с таблото, което, както изглежда, е останало само с крушката зад километража. Централната, както и тази откъм уреда за температура не светят. Допреди няколко дни имах казус с изгасване на таблото и конзолата, но стана ясно, че е от ключа и електричарят го оправи, като го върза за врътката за интензитета на светене. Е, сега не гасне нищо, но таблото продължава да е половината тъмно. Прочетох темите тук, благодарение на които разбрах как да си сваля таблото и да си сменя крушките. Това и направих, като реших да сменя заедно и трите, за да е еднакво осветлението. За съжаление обаче продължава да свети само една от новите крушки, другите две не светят, както преди смяната. Сложих такива крушки:

http://led.omega-light.com/AutoLED/Autopics3/b-T10_4x1210_W.jpg

Т10 4 / 1210, 12V / 0.8W

Някой може ли да даде съвет къде да търся проблема? Възможно ли е да е повреда в самата платка на таблото и да не стига ток до крушките?

Dmitarcho

Възможно е. Също е възможно да си обурнал + и - на крушките и за това да не светят. Свяляш пак таблото, вадишнтези крушки дето не светят и ги завъртяш на 180 градуса. Аконтогава не светнат...проблема е в самото табло :(
Ръца Пръца

Kekozza

Цитат на: Dmitarcho в 17 Ноември 2015 18:47:12
Възможно е. Също е възможно да си обурнал + и - на крушките и за това да не светят. Свяляш пак таблото, вадишнтези крушки дето не светят и ги завъртяш на 180 градуса. Аконтогава не светнат...проблема е в самото табло :(

Завъртях ги току що, пак  не работят :(

Kekozza

Оказа се много тривиално,  крачетата на двете фасунки не правеха контакт с платката,  разкрачих ги хубаво и светна.  Благодаря все пак!

Dmitarcho

Ръца Пръца

Kekozza

Браво, ама нещо пак не се получи в крайна сметка. Светеха трите крушки, но спряха да светят тези на системите. Сега пак си свети една само. Мисля, че проблемът е във фасунгите, ще потърся...

rado464

имам същия проблем първо изгасна дясната страна а след това лявата. Ще ми кажеш ли модела на крушката да съм подготвен за операцията като сваля таблото. Благодаря ^-^ ^-^

dobatavision

Е това е крушката за осветлението на таблото . - http://www.amavto.com/object.php?id=13066
Мисля, че размера е като този на габаритите но трябва да са 3W, а НЕ 5W .
На таблото крушките са 3-броя.

Съвет:Не слагайте никакви LED измислици.

chokolino771

Аз сложих ЛЕД крушки от тези с 5 диода и доста добре светят , но също бях завъртял + и - и сега преди да закача таблото се завивам с едно яке и пробвам дали светят и тогава завивам.

dobatavision