Откачен airbag на волана на Mondeo MK2

Започната от jorrddan, 06 Февруари 2015 12:34:20

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

jorrddan

Здравейте, любимият ми Форд отново успя да ме остави безмълвен.
Сутринта забелязах, че еърбегът на волана стои някак не е стествено. Бутнах го леко отгоре и установих, че е откачен. Целият модул се движи с ход от няколко милиметра. Опитах да го натисна и се включи клаксона (естествено :)) Опитите ми да го наместя докато карам се увенчаха с неуспех, а и малко се притеснявах да не ми гръмне възглавницата в мутрата.
Воланът не е удрян, бутан, дърпан, само е въртян наляво надясно. Даже и в големи дупки не е влизал. Доскоро нямаше проблем с това.
Моля за помощ, ако някой има идея как да оправя това нещо!

Vanko

Стегни му болтовете отзад, разхлабили са се

jorrddan

Благодаря за бързия отговор!

Aко изглежда така

Значи ли, че има 2 болта, коит оминават през волана. Сутринта (вярно, в движение) се опитах да напипам някакви дупки, но не успях.

Vanko

Завърти волана на 90 градуса и ще ти дойде болта при ключа за аварийните

jorrddan

Много благодаря, утре ще го мъча, даже може да пробвам да снимам точното място на болтовете. На някой може и да му свърши работа.

Dmitarcho

При Мондео мк3, айрбега се маха по същия начин ;) Завърташ волана на 90 градуса, и единият болт се пада отгоре, под таблото с уредите. Трудно е за снимане - няма място да пъхнеш апарата/телефона от зад :) Като развиеш единият болт, въртиш волана в обратна посока, докато другият болт не застане в същото положение - от горе ;) Мисля, че се развиваше с торкс 25/27 ;) Болта не излиза от волана ... стой си вътре, развиваш докато усетиш, че е освободил и дърпаш айрбега към теб ;)
Всичко това е при мк3 ... но сигурно и при мк2 е същото ;)
Ръца Пръца

Vanko

Същото е и при мк2, само че колегата направо да ги стяга, няма за какво да ги развива. По принцип щом не пипаш по буксите няма да ти гръмне в лицето, че забравих за това да напиша.

jorrddan

Много ви благодаря, стана номерът с малко зор. Оказа се еврейска звезда 4 или 6 (не пишеше на пинчето). Сега вече не хлопа.
До отвора с болта има други дупки, напъхах отверката там и клаксона започна да свири, като ненормален. Предполагам, че съм натиснал нещо.
Ум не ми го побира обаче, как са се развили толкова много тези болтчета. Да бяха сложили по една зегерка от завода...

снимах, обаче нищо не излезе. Вижда се една дупка, но не и главата на болта, че е много навътре.
Но, това е начинът.
Пак мерси, имате по една виртуална водка от мен.

skunks86

Колега, ако те успокоява не само ти имаш такъв "казус" Имам го и аз,със същия автомобил, същата година (само че е дизел). От известно време от дясната страна има няколко милиметра ход, без да знам защо се е развил болта, без да му давам никакъв зор. Благодарение на този пост без да питам знам как да го оправя  (hrn)

skunks86

Да допълня, че ключа с който се затяга е еврейска звезда номер Т25.  (race)

Alexi

торкс се наричат тия камъни :)