Климатика работи, но не духа студено

Започната от pantata, 27 Август 2014 21:30:14

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

pantata

Здравейте, всички!
Странен проблем с климатика. Днес за втори път тази седмица ми се случва климатика включва, изсушава, но духа умерено, по-скоро топло отколкото студено. Първите 5-6 секунди след изкл./вкл. изкарва ледено студен въздух и минава на "марно", но недостатъчно хладно, особено ако ме напича директно.  Днес се попотих от Созопол до Бургас след обяд. Кратка разходка из морската и после беше ОК. Като съвпадение с предния път, когато пак направи мизерията е, че колата беше здраво напечена на слънце по обяд.
;( повече фреон и замръзва нещо или някой температурен датчик е проблема според вас?

momo76

Някъде имаше описано как се прави тест на климатроника.
Ето го - тестове Мондео МК2
Пусни един тест да видиш дали ще излязат грешки.

Иван Вълков

Когато е напечена и аз си мислех че не работи както трябва, но като сложа ръка на духалката - изтръпваше от студ. Пробва ли климатроника на ръчно да си  го оставиш? Това че ту го има ту го няма отива на съединител на шайбата на климатика или намалял фреон.....все кофти неща предвид че го ревизира това лято.

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

pantata

Ще тествам утре за записани грешки, мерси за линка. Преди около месец на Шкорпиловци ме хвана баси дъжда и тогава вентилатора отказа, ще видя утре дали още помни мамицата й. След десетина минути пак тръгна и не е правил повече мизерии. Ванка, усеща се че не духа както трябва. При външна 34 градуса и зададени 28 не намали вентилатора и след 20 километра. Играх си с посоки, температура, вкл/изкл. (При изкл направо все едно фурна отварям, включвам, духа 4-5 сек. както писах, ледено студено и до там, пак едно никакво) Забелязох още, че нямаше разлика от low до high в духането и че от централните духаше няколко идеи по-хладно отколкото от страничните духалки.

tropper

Почисти сензора за слънце и температурния сензор на купето (дето има вентилаторче).
Късото съединение прави силата!

http://www.zahranvane.com/

pantata

Цитат на: momo76 в 27 Август 2014 21:55:31
Някъде имаше описано как се прави тест на климатроника.
Ето го - тестове Мондео МК2
Пусни един тест да видиш дали ще излязат грешки.

Грешките са 22 и 24, къде се намира тоя клапан за толия въздух?

moni74

----------------------------

К.Методиев

Отстрани под жабката е моторчето за топло студено.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

pantata

К.Методиев

Гледай за това нещо, може и да е черно на цвят.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

mirohristov

Цитат на: moni74 в 28 Август 2014 18:25:02
Такъв тест за мк3 има ли?
Има . Напиши в youtube "mondeo mk3 test klima".

Mалко познат факт е, че като разсипеш домашна ракия върху маса, разсипаното винаги образува границите на Санстефанска България.

pantata

Цитат на: К.Методиев в 28 Август 2014 20:57:57
Гледай за това нещо, може и да е черно на цвят.

Бързо го открих, мерси пак! При мен е черно да.

П.Иванов.Личев

Здравейте колеги имам малък проблем с климатроника както си духа топло няма значение на колко градуса е и изведнъж започва да духа студено все едно вкарва въздуха директно от вън, решението което намерих е следното гася колата паля отново и се оправя но за известно време. Направих теста който се пуска на климатроника излязоха ми 3 грешки 24,25 и 62 моля някой по вещ да ми ги преведе и ако може да ми каже какво точно трябва да направя
- 24 25 Heater flap motor control fault
- 62 Fault in interior temperature sensor blower circuit
Благодаря предварително
Храни се правилно, бъди активен, остани здрав
OTSLABNI.ORG

Dmitarcho

24,25 са грешки на мотора който управлява клапите за въздуховодите , за това ти вкарва студен въздух от вън. 62 е грешка в датчика който следи температурата в купето, когато е пуснат климатроника ;)
Ръца Пръца

П.Иванов.Личев

Цитат на: Dmitarcho в 21 Февруари 2015 06:00:29
24,25 са грешки на мотора който управлява клапите за въздуховодите , за това ти вкарва студен въздух от вън. 62 е грешка в датчика който следи температурата в купето, когато е пуснат климатроника ;)
Мерси колега,  а температурния датчик къде точно ср намира,  мисля че е едно като решетка над копчето за ел стъклата но не съм сигурен
Храни се правилно, бъди активен, остани здрав
OTSLABNI.ORG

Dmitarcho

На мк2, не знам къде се намира. На мк3 е под волана, леко в дясно. На кората има решетчица .. но вътре е моторче с перка и нещо като реотанчета - да мерят температурата на въздуха ;)
Ръца Пръца

momo76

Датчика се намира до часовника, малка решетчица и зад нея е датчика. Той си ти работи, но не му работи вентилаторчето, което прекарва въздух през него.